Salut Laboral

Pla per a la transició cap a una nova normalitat

Quines mesures han d’adoptar els centres de treball durant la desescalada?
(Aquesta informació està en contínua revisió)

29 / 05 / 2020 | Intersindical

➡Sempre que siga possible, es fomentarà la continuïtat del teletreball. Consells per a la gestió psicosocial del treball a distància.

Doc._1_._Consejos_gestión_psicosocial_trabajo_a_distancia_untitled_.pdf

➡S’han de realitzar ajustos horaris en els centres de treball, flexibilització i torns, per a evitar el risc de coincidència massiva de persones, treballadores o no, en espais o centres de treball durant les franges horàries de previsible màxima afluència o concentració.

➡En les empreses, comerços, centres educatius o entitats previstos en l’ordre de la fase 1 s’haurà d’adoptar les mesures necessàries d’higiene i de prevenció per a totes les treballadores i tots els treballadors.

➡ Es guardarà la distància mínima de seguretat interpersonal de 2 metres i s’assegurarà a totes les persones equips de protecció adequats al nivell de risc.

➡S’assegurarà que tots els treballadors i les treballadores tinguen a la seua disposició en el lloc de treball gels hidroalcohòlics o desinfectants amb activitat virucida per a la neteja de mans o, quan això no siga possible, aigua i sabó.

➡ El fitxatge amb empremta dactilar serà substituït per un altre sistema de control d’horari que garantisca les mesures higièniques que garantisquen la seguretat i la salut de les treballadores i els treballadors. O s’haurà de desinfectar el fitxatge abans o després de cada ús.

➡ El treballador o la treballadora que tinga símptomes compatibles amb la COVID-19 es contactarà immediatament amb el telèfon habilitat per a això per la comunitat autònoma (900 300 555) o centre de salut i, en el seu cas, amb els serveis de prevenció de riscos laborals de l’empresa. Sempre que siga possible, la persona amb símptomes es col·locarà una mascareta, havent d’abandonar, en tot cas, el seu lloc de treball fins que la seua situació mèdica siga valorada per un professional sanitari.

➡ Nou aspectes a tindre en compte per al retorn als centres de treball. Mesures per al desconfinamiento saludable. Riscos psicosocials.

Doc._2_._Medidas-desconfinamiento_saludable_riesgos_psicosociales_untitled_.pdf

➡ Com funciona el pla de desescalada? Fases.

Doc_3._Resumen_Plan_Desescalada_LF_.pdf

Adaptació de la desescalada per sectors NOU!

Directrius de bones pràctiques per a previndre el risc d’exposició laboral al coronavirus per activitats/sectors, Govern d’Espanya

Documents del Pla per a la transició cap a una nova normalitat:

-GUÍA DE LA FASE 1. Modificada 23 de mayo de 2020.

Doc._4_._23052020_Plan_Transicion_Guia_Fase_1_.pdf

-GUÍA DE LA FASE 2. Modificada 23 de mayo de 2020.

Doc._5_._23052020_Plan_Transicion_Guia_Fase2_.pdf

-Activitats en la fase 1 de desescalada (des del 18 de maig). País Valencià.

Doc_6._Activitats_en_la_fase1_desescalada_PV_18maig_untitled_.pdf

-ANNEX II.- PREVISIÓ ORIENTATIVA PER A L’ALÇAMENT DE LES LIMITACIONS D’ÀMBIT NACIONAL ESTABLIDES EN L’ESTAT D’ALARMA, EN FUNCIÓ DE LES FASES DE TRANSICIÓ A UNA NOVA NORMALITAT.

Doc._7_._Anexo_II_FASES_transiciónNuevaNormalitat_.pdf

-ANNEX III.- CRONOGRAMA ORIENTATIU PER A LA TRANSICIÓ CAP A UNA NOVA NORMALITAT.

Doc._8_._Anexo_III_CRONOGRAMA_.pdf

#NoHoTiresPerLaBorda
#PlantemCaraAlCoronavirus




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.