Bones pràctiques mediambientals

Presentació del decàleg de centres de treball sostenibles d’Intersindical Valenciana

Des del Voluntariat pel Medi Ambient de la Intersindical hem elaborat aquest decàleg com una guia per repensar els llocs de treball i els processos productius per fer-los més saludables tant per a les persones com per al planeta. Com a sindicat ecofeminista pensem que davant l’escalfament global que ja patim, és prioritari transformar els centres de treball i així mitigar el nostre impacte sobre el planeta.

Decàleg centres de treball sostenibles
Decàleg centres de treball sostenibles
29 / 04 / 2024 | Intersindical

Des dels comités d’empresa i des dels comités de salut laboral hem de propiciar canvis tant en l’empresa pública com en la privada. Per això, hem de realitzar Ecoauditories als centres de treball per a transformar-los en llocs saludables per a les persones i el planeta. Necessitem empreses sostenibles: amb espais verds, inclusives, lliures d’assetjament, amb accés segur per a vianants, ciclistes i en transport públic, amb ús de la bioconstrucció i l’arquitectura solar passiva, amb economia i gestió ecològica de les matèries primeres, l’energia, l’aigua i els residus. Tot això, és essencial si volem assolir els objectius de desenvolupament sostenible i pal·liar el canvi climàtic.

Pots descarregar-te el decàleg en pdf per imprimir-lo, penjar-lo al teu lloc de treball i portar-lo al Comité de Seguretat i Salut de la teua empresa.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.