Salut Laboral

Protegir el planeta i assegurar el benestar social i laboral a tota la població

Aquest és el lema del 28 abril, Dia Mundial de la Seguretat i la Salut en el Treball, per a 2017.

Cartell del Dia Mundial de la Seguretat i la Salut en el Treball 2017
Cartell del Dia Mundial de la Seguretat i la Salut en el Treball 2017
19 / 04 / 2017 | Intersindical

Davant la celebració del Dia de la Seguretat i la Salut en el Treball, Intersindical Valenciana reivindica l’aplicació de la Llei de Prevenció, la revisió de la normativa existent en el País Valencià en matèria de prevenció, seguretat i salut laboral, de protocols consensuats i la promoció d’una cultura preventiva que promoga la salut laboral i la seguretat en el treball, que evite els accidents i les malalties laborals. En aquesta data assenyalada no hem d’oblidar a les persones que han patit amb les retallades; de vegades, acomiadaments; altres vegades, excessiva càrrega laboral; amb precarietat en el treball i amb escassetat de recursos preventius; treballadores i treballadors que han patit lesions mortals, permanents o lleus, o malalties laborals -no sempre reconegudes com a tals- per no recopilar i utilitzar dades fiables, i, per això, sense reparacions ni indemnitzacions.

Aquest any la campanya de l’Organització Internacional del Treball (OIT) se centra en la necessitat per part dels països de millorar i optimitzar la seva capacitat per recopilar i utilitzar dades fiables sobre seguretat i salut en el treball per tal de contribuir al Desenvolupament Sostenible com un dret universal, un compromís adquirit pels països de planificar actuacions específiques per posar fi a la pobresa, protegir el planeta i assegurar el benestar social i laboral a tota la població.

Així mateix, la recopilació i utilització de dades fiables sobre Seguretat i Salut en el Treball facilita la detecció precoç de nous perills i riscos emergents, identifica els sectors perillosos, i possibilita el desenvolupament de mesures de prevenció; i permet formular polítiques, sistemes i programes a cada nivell -internacional, nacional, regional, comarcal i local- establint prioritats, com la d’aconseguir informació fiable sobre indicadors com taxes de freqüència de lesions ocupacionals, mortals i no mortals, per sexe, edat, situació migratòria o de tipus de relació laboral establerta.

Des d’Intersindical posem de manifest la necessitat d’acabar amb les retallades i augmentar els recursos humans, tècnics i financers que permeten millorar la prevenció, la seguretat i la salut laboral al País Valencià. Per això reivindiquem que el poble valencià tinga un model de finançament propi que li possibilite decidir l’augment de les partides pressupostàries en prevenció, per poder abordar la seguretat i garantir la salut laboral de totes les persones a la feina. Apostem per un model social, polític i econòmic que siga respectuós amb les persones i el seu dret a decidir, però també amb el medi ambient, un sistema no neoliberal ni mercantilista, que invertisca en cultura preventiva, que forme en prevenció, des de les edats més primerenques, i que la integre en l’exercici dels llocs de treball amb plans de prevenció consensuats, en què la vigilància de la salut siga un dret donat i es duga a terme contemplant els riscos específics de cada sector i lloc de treball, però també els riscos emergents, els psicosocials, els químics i els musculo-esquelètics, amb accions dirigides a la integració de les persones treballadores i sense discriminació per gènere, migració, edat, relació contractual.

La salut laboral és la teva salut, reivindícala!




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.