Salut Laboral

‘Right2Cure’ demana al Govern espanyol que lidere la proposta de suspensió de pantents a la Unió Europea

Aquesta plataforma ciudatana europea, a la qual està adherida Intersindical Valenciana, considera que l’Estat espanyol ha d’exigir a la Comissió Europea la suspensió de l’actual sistema de patents per a garantir la producció i la vacunació massiva, en línia de les declaracions d’ahir del president dels EUA.

06 / 05 / 2021 | Intersindical

Des de la iniciativa ciutadana europea Right2Cure, que agrupa més de dues-centes organitzacions de la societat civil en tota la UE per exigir a la Comissió Europea la suspensió de les patents de les vacunes contra la Covid-19, creiem que l’Estat espanyol hauria de “passar de les paraules als fets” i liderar en el si de la Unió Europea la proposta de suspensió temporal de patents que actualment es discuteix en l’Organització Mundial del Comerç (OMC).

Al nostre judici, “l’anunci que van fer ahir els EUA donant suport a una suspensió temporal de les patents de les vacunes, desmunta per complet l’estratègia de bloqueig que estan impulsant la Comissió Europea i els Estats membres en l’OMC. La UE ha de deixar de defensar els interessos de les grans farmacèutiques i apostar per una proposta que defense l’interés general. Hi ha capacitat de producció de vacunes i instal·lacions que a causa del monopoli de les patents segueixen sense poder fabricar”.

“El canvi de posició dels EUA deixa a la UE ja amb poques excuses per a mantindre el bloqueig actual. La Comissió ha de deixar arrere la seua oposició i escoltar la majoria de països que fan una crida a la suspensió de patents”.

Des de Right2Cure considerem, a més, que “el Govern espanyol, que ja ha donat mostres públiques d’estar obert a plantejar canvis en la política de propietat Intel·lectual i patents, ha de liderar aquest canvi de posició a la Unió Europea. Fem una crida clara i contundent: l’Estat espanyol ha de treballar perquè la UE deixe de ser part del problema i comence a ser part de la solució”.

Intersindical Valenciana, junt a la iniciativa ciutadana europea “Right2Cure”, lluita per l’accés universal a les vacunes, la seua declaració com ben públic i la suspensió de les patents. Ja hem superat les 185.000 signatures en tota la UE i a Espanya ja ha sumat quasi 25.000 suports en uns mesos.

Signa la Iniciativa Ciutadana ‘Right2Cure’: https://noprofitonpandemic.eu/ca/

Perquè la Covid-19 es propaga per tot el món, les solucions han d’arribar ja! Ningú no estarà fora de perill fins que tothom tinga accés al tractament i a vacunes segures i efectives, cal alliberar les patents!




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.