Salut Laboral

Right2cure: “El problema de la producció i distribució de les vacunes se socluciona amb la suspensió de patents.”

La Iniciativa Ciutadana Europea ‘Right to Cure’ supera ja les 120.000 signatures i exigeix a la Comissió Europea la suspensió de l’actual sistema de patents per a garantir la producció i la vacunació massiva.

26 / 03 / 2021 | Intersindical

Des de la iniciativa ciutadana europea “Right2Cure”, que agrupa més de 200 organitzacions de la societat civil en tota la UE, entre les quals es troba Intersindical Valenciana, s’exigeix a la Comissió Europea la suspensió de les patents i s’insisteix que les solucions als problemes de producció o distribució de les vacunes enfront de la COVID-19 passen per un canvi en la política sobre patents.

Segons el parer de la plataforma ciutadana, “l’estratègia de la Comissió Europea està sent un fracàs. Les farmacèutiques continuen fent i desfent amb la salut de les persones.”

“La crida perquè canvien la seua actitud els governs que encara bloquegen el debat en l’Organització Mundial del Comerç sobre la declaració de llicències obligatòries en les vacunes, és cada vegada més majoritari. La Comissió ha de deixar arrere la seua oposició i escoltar les veus que fan una crida a la suspensió de patents”. Entre eixes veus estan Tedros Adhanom, director general de l’OMS, o Michelle Bachelet, Alta Comissionada per als Drets Humans de l’ONU.

Des de Right2Cure considerem que: “l’actual estratègia de limitar les exportacions, activar clàusules de compres excloents o el ja conegut com a “nacionalisme de les vacunes” estan portant només a una guerra comercial que no resol el problema de fons: la producció mundial de vacunes està encara infrautilitzada i limitada pel monopoli de les patents”.

La iniciativa ciutadana europea “Right2Cure” lluita per l’accés universal a les vacunes, la seua declaració com a ben públic i la suspensió de les patents. Ja ha superat les 123.000 signatures en tota la UE i a Espanya ja ha sumat quasi 15.000 suports en tot just uns mesos.


Signa la petició




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.