Salut Laboral

Senyor Fabra… On està la prevenció de riscos laborals?

L’actuació planificada de prevenció de riscos laborals en el si de la Generalitat Valenciana ha desaparegut de les actuacions del Govern.

20 / 03 / 2013 | Benjamí Renovell

Les últimes reorganitzacions del Consell Valencià han servit per a provocar una situació de bloqueig de l’actuació preventiva planificada. Del Govern ha desaparegut la figura del responsable polític directe de la prevenció, de manera que ara és el propi president de la Generalitat Valenciana l’únic que, per defecte, assumix la direcció.

Senyor Fabra... On està la prevenció de riscos laborals?

Davant del prolongat incompliment de la llei de prevenció de riscos laborals que patixen les persones que treballen en els nombrosos centres dependents de l’administració autonòmica - col·legis, hospitals, servicis administratius de qualsevol tipus -, la Intersindical Valenciana, junt amb els altres sindicats de les administracions públiques, van elevar una petició de reunió urgent amb el President de la Generalitat. Però el molt honorable Alberto Fabra va delegar en l’il·lustríssim Rafael Miró, director general de treball, i en el director de l’INVASSAT, la responsabilitat d’atendre als sindicats dijous passat, 14 de març. No obstant això, cap d’ells va saber explicar què es pretén realitzant una modificació dels serveis de prevenció sense la deguda informació ni transparecia que oferirien conéixer els informes que motiven aquests canvis i sentir a totes les parts en la mesa negociadora.

El president de la Generalitat només ha aconseguit, de moment, la paralització de la planificació de les accions preventives i crear buits normatius. Cosa molt danyosa, si tenim en compte el tremend retard que patix la pròpia Generalitat en l’aplicació de la llei. Un retard preocupant, sent la major empresa del País, amb més de 120.000 persones treballant per a la ciutadania i havent centres de treball que s’afonen de forma imprevista.

En aquesta situació, i contemplant els propòsits d’introduir a les mútues externes en la gestió de les baixes de malaltia com a perspectiva, no és desgavellat pensar que caminem cap a un col·lapse dels propis serveis per a una posterior privatització, separant la prevenció laboral del nucli central de l’organigrama de la Generalitat.

Intersindical Valenciana no romandrà impassible mentres la Generalitat escatima els drets laborals de les seues treballadores i treballadors. De moment, els diferents sindicats estem intentant acordar una actuació conjunta per a enfrontar la política de passivitat del Govern Valencià.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.