Moviment antinuclear

Set anys de radiació nuclear en Fukushima

Aquest diumenge 11 de març es compleix el sèptim aniversari de l’accident nuclear més gran de la història en Fukushima (Japó) després de l’ocorregut en 1986 en Txèrnobil (Ucraïna)

11 / 03 / 2018 | Intersindical


Intersindical ha participat aquest dissabte 10 de març en una activitat reivindicativa organitzada per Tanquem Cofrents, en la qual un drac xinés simbolitzava l’energia nuclear que pot despertar en qualsevol moment i desencadenar una catàstrofe, com va succeir fa 7 anys en la central japonesa de Fukushima i que segueix fent-ho en aquests moments. S’ha recordat l’aniversari de la catàstrofe provocada per la central nuclear (CN) japonesa de Fukushima i l’alt risc que representa l’energia nuclear, tant pels seus usos civils com pels militars, s’ha demanat el tancament de la central de Cofrents, el seu reactor és idèntic a un dels reactors destruïts en Fukushima.

Intersindical demana el tancament de Cofrents i la priorització de la seguretat ciutadana

En l’actualitat la catàstrofe de Fukushima segueix produint efectes devastadors. La població japonesa de zones confrontants continua evacuada i les àrees que estan obrint-se a la població posseeixen alts nivells de radiació. Les labors de descontaminació dels terrenys, edificacions i infraestructures són molt costoses i posen en perill a les persones que les realitzen, la inversió destinada a aquesta fi és molt elevada, milers de milions d’euros, i ix de les arques de l’estat japonés. La informació sobre els riscos als quals està sotmesa la població s’oculta i maquilla. El tsunami que va afectar la central nuclear de Fukushima fa ara set anys va provocar que els tres reactors nuclears es fongueren i des de llavors s’està produint el alliberament més gran de radioactivitat a l’aigua, cada dia s’aboquen unes 300 tones de deixalles radioactives i la contaminació ha afectat ja a tot l’Oceà Pacífic, a les seues costes i a la seua fauna i flora. Les repercussions per a la humanitat i el nostre planeta, a mitjà i llarg termini, són impredictibles.

Les centrals nuclears no solament són contaminants i perilloses, sinó que també són innecessàries. La seua producció es pot compensar a curt termini amb mesures d’estalvi i eficiència energètiques i amb la implantació d’un nou model energètic liderat per les energies renovables, existeixen països com Alemanya, Bèlgica, Suïssa, Corea del Sud o Taiwan que ja han realitzat el canvi.

Intersindical demana el tancament de Cofrents i la priorització de la seguretat ciutadana i del planeta. L’evidència de l’estat de deterioració en què és troba la nuclear davant l’acumulació de parades per a reparar les contínues avaries, que ha vingut patint la central nuclear de Cofrents en els últims mesos, sotmet a la població a un elevat perill i augmenta el risc que ocórrega un accident catastròfic. 




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.