Moviment antinuclear

Tanquem Cofrents en el Fòrum Social Mundial Antinuclear 2019


La Plataforma Tanquem Cofrents de la qual forma part Intersindical Valenciana ha participat en el Fòrum Social Mundial Antinuclear 2019. Enguany s’ha celebrat a Madrid els dies 31 de maig, 1 i 2 de juny.

03 / 06 / 2019 | Intersindical

El Fòrum Social Mundial Antinuclear de Madrid s’ha proclamat l’hereu del Fòrum de Porto Alegre de 2001 i s’ha proposat la coordinació dels esforços per a lluitar contra l’energia nuclear i els seus efectes negatius sobre el medi ambient, el territori, l’economia, la política i la societat.
El risc d’accident nuclear, els efectes de la contaminació radioactiva, la generació de perillosos residus radioactius, la destrucció del territori que suposen les mines d’urani, els cementeris nuclears, són exemples dels efectes perniciosos de l’energia nuclear. Però no solament cal parlar de problemes ambientals, ja que és necessari considerar també la pressió inacceptable sobre els règims polítics, la falta de democràcia i el secretisme de la indústria nuclear, les subvencions enormes que reben les centrals nuclears i la perversió social que impliquen en les zones on funcionen. Existeix una alternativa a les nuclears en forma d’energies renovables, que són més democràtiques i que poden ser comercialitzades per cooperatives. La nuclear frena el desplegament de les energies renovables, no ajuda a lluitar contra el canvi climàtic i deté l’adopció de les mesures que podrien mitigar-ho.
L’ús militar de la tecnologia nuclear és clau per a entendre la geoestratègia mundial i té uns efectes també molt perniciosos sobre la seguretat i el medi ambient. Sense ús militar no existiria l’ús civil de l’energia nuclear.
Donada la situació de les nuclears espanyoles, 2020 serà un any clau, doncs es prendran decisions sobre la possible prolongació de tres grans centrals nuclears, de les set que funcionen en l’actualitat. Les decisions que es prenguen en el 2020 marcaran el futur de l’energia nuclear a Espanya. Per açò és important que s’haja realitzat el FSMAN a Madrid.  Acabar amb l’energia nuclear a Espanya serà un important repte per a la lluita antinuclear a Europa i en la resta del món.
Sol·licitem al Govern, que no renove cap dels permisos a les centrals nuclears. Exigim un nou model energètic just i sostenible. Un model 100% renovable que només serà possible mitjançant l’abandonament de l’energia nuclear.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.