Moviment antinuclear

Tanquem Cofrents inicia la campanya “presos per Iberdrola”

En la plataforma antinuclear Tanquem Cofrents, de la qual forma part la Intersindical Valenciana, amb la campanya “presos per Iberdrola”, tractem de visibilitzar que Iberdrola vol callar-nos amb l’ajuda de la “llei mordassa”.

18 / 02 / 2020 | Intersindical

L’11 de març de 2017, amb motiu del sisé aniversari de l’accident de Fukushima, Tanquem Cofrents va desplegar una pancarta gegant en la presa de Contreras. Amb aquesta acció vam voler visualitzar que si es trencara l’embassament la central nuclear de Cofrents s’inundaria i es desencadenaria un nou Fukushima. Malgrat ser una acció pacífica i que no va generar cap mal, Iberdrola, empresa propietària de la central nuclear valenciana, va denunciar les persones que van protagonitzar l’acció emparant-se en la Llei Mordassa, i, com a resultat, dos dels activistes han sigut condemnats a pagar fortes multes.

L’objectiu de la denúncia iniciada per Iberdrola, era acovardir els i les activistes dels col·lectius que conformem la plataforma Tanquem Cofrents. Amb la llei mordassa s’intenta mantindre a la societat civil callada i passiva, impedint la llibertat d’expressió i d’accions públiques, encara que siguen pacífiques i simbòliques.

La plataforma Tanquem Cofrents continuarà alertant dels perills que generen les centrals nuclears a la població i al medi ambient, per a obtindre una energia cara, bruta, contaminant i no eficaç en la lluita contra el Canvi Climàtic. Denunciarem i assenyalarem els riscos i inconvenients que suposa voler prolongar, de forma absolutament irresponsable, el funcionament de la central nuclear valenciana fins a 2030, com pretén Iberdrola, i redoblarem esforços perquè Cofrents tanque el 2021, data en la qual caduca l’actual llicència d’activitat i en la qual complirà 37 anys de funcionament. Volem un sistema descentralitzat, basat en l’estalvi i l’eficiència energètica i en l’ús de les energies renovables, que és un sistema més barat, net i segur que l’actual, l’únic que ens permetrà lluitar contra la crisi climàtica.

Amb la finalitat de recaptar diners per a pagar les elevades multes imposades als dos activistes condemnats per desplegar una pancarta gegant en la presa de Contreras, posarem en marxa una campanya de micromecenatge i elaborarem nous materials per exigir el tancament de les centrals nuclears i la transició a un nou sistema energètic, urgentment.

Des d’Intersindical Valenciana fem costat a la plataforma Tanquem Cofrents en la campanya iniciada per a recaptar fons promovent l’edició del documental “El sol és la clau per a tancar Cofrents”. Demanem el tancament de totes les nuclears, començant per la de Cofrents. No podem oblidar que l’energia nuclear posa en alt risc la seguretat i la salut de la ciutadania i del medi ambient.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.