Medi ambient

Xúquer Viu celebra el Dia del Bany a Antella

A la 18a edició del Mulla’t pel Xúquer han participat més d’un centenar de persones

18 / 07 / 2022 | Intersindical

El dissabte 9 de juliol ha tingut lloc a Antella la jornada Mulla’t pel Xúquer, el Dia Europeu del Bany als Rius, al qual milers de ciutadans i ciutadanes, en l’àmbit europeu, reivindiquen la millora de la qualitat de les aigües dels nostres rius perquè tornen a ser aptes per al bany.

En aquesta 18a edició han participat més d’un centenar de persones i diverses organitzacions com Intersindical Valenciana, la Ribera en Bici-Ecologistes en Acció, la Mancomunitat de la Ribera Alta i el Consorci de Residus Ribera-Valldigna.

A la vora del riu Xúquer, el president de Xúquer Viu Roger Pons, ha llegit el manifest en el qual s’hi ha exposat el malestar compartit donat que, després de presentar més de 100 al·legacions al Pla Hidrològic i després de quasi tres anys treballant en la seua redacció, els avanços han estat pocs i insuficients, lluny dels objectius que va marcar la Directiva Marc Europea de l’Aigua: Que l’any 2027 totes les masses d’aigua continentals estiguen en un bon estat de salut ecològica.

És per això que s’ha presentat, junt amb les organitzacions que conformen la Xarxa per una nova Cultura de l’Aigua al Xúquer, un vot particular que es traslladarà al Consell Nacional de l’Aigua.

Es recalca també que el riu Xúquer està sofrint un assetjament com feia anys que no ocorria, i des de Xúquer Viu s’expressa un rebuig contundent a la venda d’aigua a Almeria. També estan havent-hi moltes pressions per aconseguir que les usuàries del transvasament Xúquer-Vinalopó tinguen una concessió d’aigua i que es transvase una quantitat d’aigua fixa cada any, sobre aigua o no en sobre, sense tindre en compte la situació del riu.
Xúquer Viu està molt damunt d’aquest transvasament, s’ha reunit recentment amb la Confederació, que ha assegurat que mai tindran una concessió i que només es transvasarà aigua quan n’hi haja excedents.

A més, s’està estudiant la presentació d’una queixa a la Unió Europea per no complir les condicions que va fixar per al transvasament esmentat.

A continuació i per finalitzar l’acte s’ha gaudit d’un bany a les seues aigües.

Des d’Intersindical Valenciana traslladem tot el suport a Xúquer Viu per continuar amb la lluita per la recuperació i defensa del riu Xúquer i de l’Albufera.

Per a llegir el manifest complet polsa ací.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.