El Sindicat continua la seua participació en programes de formació del professorat llatinoamericà

Seminari a ciutat de Guatemala en 2013
Seminari a ciutat de Guatemala en 2013
03 / 08 / 2014 | Intersindical

STEPV – Intersindical Valenciana, junt a l’STEI i Ensenyants Solidaris, continua la seua tasca de col•laboració amb diverses organitzacions sindicals i populars de països d’Amèrica Llatina. En aquest marc, hem obert dos nous àmbits de treball: voluntariat a Guatemala i cursos a distància per professorat de Guatemala i Perú. El voluntariat a Guatemala consisteix en realitzar tallers de formació a mestres i educadors a diversos indrets del país. Aquesta formació respon als programes de formació de diverses organitzacions guatemalenques amb les quals col•laborem. Entre aquestes organitzacions es troben: Sindicato de Trabajadores de la Educación de Guatemala (STEG) de Retalhuleu;  STEG San Marcos; Universidad Totonicapán; Comité Nacional de Alfabetización - Conalfa; Cooperación Indígena para el Desarrollo Integral - Coindi; SEFCA o Asociación de Educadores Populares Reasentados del Quiché – AEPREQ. El temps de treball de les persones cooperants que viatjaran en els propers dies a Guatemala serà d’un mínim de tres setmanes per realitzar els tallers de formació.

Per altra part, els cursos de formació a distància per professorat de diversos països, principalment Guatemala i Perú, responen als mateixos criteris que el voluntariat. Ara bé, aquesta tasca es fa des del País Valencià o les Illes Balears amb professorat voluntari, que no cobra, i amb alumnat que hi és als seus països. Les organitzacions amb què col•laborem ens han indicat les seues necessitats formatives i nosaltres hem buscat professorat que desinteressadament les realitzen.

A més, enguany tornem a participar en la realització del Seminari Internacional que cada any realitza l’Institut de Pedagogia Popular del Perú. Aquest és un espai de trobada de mestres de diverses regions del Perú interessats en aprofondir en assumptes d’interés pedagògic a càrrec d’especialistes d’arreu del món. Tant STEPV com STEI i Ensenyants Solidaris estem col•laborant aportant recursos per possibilitar la realització del Seminari.

Per al Sindicat, la cooperació internacional amb sindicats i organitzacions educatives i socials dels diversos països del món és necessària per enfortir els llaços de suport i solidaritat que possibiliten fer front a les polítiques neoliberals que s’apliquen a tot arreu. A més, considerem que aquesta és més necessària que mai en un moment de crisi que ens afecta a totes i tots. És ara, en aquesta situació, quan cal demostrar la veritable solidaritat i cooperació amb les treballadores i treballadors i els països empobrits.

Tots aquests programes de solidaritat han de tindre, des del nostre punt de vista, una continuïtat en el temps, per la qual cosa animem a tota la nostra afiliació a participar-hi i col•laborar activament per poder mantindre’ls i ampliar-los.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.