Amb la participació de 82 gremis i sindicats docents de 20 països, així com col·lectius d’educació popular i pedagogies crítiques, s’ha realitzat el I Congrés Mundial d’Educació en defensa de l’educació pública i contra el neoliberalisme educatiu.
Entre els objectius de Congrés han estat: continuar facilitant espais de diàleg i intercanvi entre els que defensen el dret a l’educació, així com avançar cap a la conformació d’un espai internacional de coordinació entre les organitzacions que lluiten per una educació pública, gratuïta, de qualitat, científica, laica i presencial, assenyala la convocatòria de la trobada internacional.
Els organitzadors assenyalen també que l’esdeveniment té com a tema transversal el “setge neoliberal” a l’educació pública a la pandèmia i la post pandèmia. Durant els tres dies de debat s’han analitzat, entre altres temes, la situació educativa mundial; el sindicalisme democràtic i la transformació educativa; universitat i defensa de l’educació pública; educacions populars i pedagogies crítiques, i la necessitat de la coordinació global de les lluites pels drets dels docents i l’educació com a dret social i humà.
D’aquest procés i convocatòria, formen part dels gremis de l’educació bàsica, mitjana i universitària de l’Argentina, Mèxic, Veneçuela, Brasil, Puerto Rico, Panamà, Perú, Xile, Bolívia, Costa Rica, Equador, Colòmbia, Uruguai, Estats Units, Canadà, Cuba, Espanya, França, Austràlia i Sud-àfrica. Entre aquests estaven: STEPV - Intersindical Valenciana, Confederació de STES – Intersindical, USTEC-STES (IAC) i Intersindical Solidària.