Intersindical Solidària celebra el Dia Escolar de la No-violència i la Pau

31 / 01 / 2024 | administrador

Intersindical Solidària ha organitzat un taller “Ensenyem a viure sense fàbriques d’armes de guerra, sense armes de guerra, en pau” per celebrar el Dia Escolar de la No-violència i la Pau.

El 30 de gener, com cada any des del 1964, se celebra el Dia Escolar de la No Violència i la Pau, reconegut per la UNESCO. Aquest dia es commemora l’aniversari de la mort de Mahatma Gandhi, que va traslladar el missatge de l’amor universal davant l’egoisme, la no violència davant la violència i la pau davant la guerra.

El taller ha tingut com objectiu treballar l’Educació per a la Pau i millorar la convivència positiva, partint d’una visió integradora i inclusiva que aposte per una cultura de la no-violència i una educació basada en principis democràtics com la tolerància, el respecte mutu i el diàleg, eines fonamentals per a la resolució pacífica dels conflictes.

Aquesta activitat pretén que l’educació per a la convivència siga un objectiu fonamental del procés educatiu: aprendre a respectar, tenir actituds positives, creure en el consens, promoure el desenvolupament de valors de tolerància i solidaritat, el respecte als drets humans… És a dir que ensenyar a conviure siga una prioritat per a tota la comunitat escolar i la societat. La convivència s’aprèn i s’imita; per això, l’ambient de convivència d’un centre educatiu no pot ser fruit de la casualitat sinó del treball sistemàtic i constant,
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.