Intersindical Solidària expressa les seus condolències per la mort d’Hebe de Bonafini

Intersindical Solidària expressa el seu condol per la mort d’Hebe de Bonafini,  la històrica presidenta de les Mares de la Plaça de Maig.

21 / 11 / 2022 | Intersindical

Hebe de Bonafini, símbol de l’associació en record de les persones desaparegudes durant la dictadura de Videla, ha mort als 93 anys.

Es calcula que en Argentina, més 7.000 persones van ser assassinades pel règim militar de Jorge Rafael Videla i moltes d’elles segueixen al dia de hui desaparegudes.

Bonafini va néixer a Ensenada, Argentina, un 4 de desembre de 1928. Era filla d’un espanyol planxador de barrets i d’una mestressa de casa, i va créixer en un ambient humil. Els dos fills i la nora de Bonafini van desaparèixer el 1980, durant la dictadura de Videla. Arran de la desaparició, i juntament amb altres mares en la mateixa situació, van començar a manifestar-se a la “Plaza de Mayo” de Buenos Aires.
Durant dècades va exercir com a activista i defensora dels drets humans dins d’aquesta associació que va aconseguir el suport de diversos òrgans internacionals.

Intersindical Solidaria s’uneix a les mostres de condol expressades per nombroses entitats llatinoamericanes com la Federació de Docents de les Universitats (FEDUN), la Confederació de Treballadors de l’Educació (CTERA), Federació de Sindicats Docents Universitaris d’Amèrica del Sud (FESIDUAS), Confederació de Treballadors de les Universitats de les Amèriques (CONTUA), la Internacional de l’Educació d’Amèrica Llatina (IEAL) i Confederació d’Educadors Americans (CEA).
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.