Intersindical Solidària ha participat a la XVI Trobada Estatal de Solidaritat amb Cuba

08 / 11 / 2022 | Intersindical

Intersindical Solidària va participar, els passats dies 14, 15 i 16 d’octubre, a la XVI Trobada Estatal de Solidaritat amb Cuba, que va tenir lloc al Port de Sagunt. Hi van participar 140 persones procedents de diversos col·lectius de l’estat espanyol i una nombrosa representació cubana.

L’acte inaugural es va fer al Teatre Begonya amb la participació de la presidenta de l’Associació Valenciana d’Amistat amb Cuba José Martí, Rocío Raya, l’ambaixador de la República de Cuba a l’estat espanyol, Marcelino Medina, representants institucionals, polítics, sindicals i socials del País Valencià i de Cuba, entre els quals hi havia la portaveu de la Intersindical Valenciana i membre de la Junta Directiva de la Intersindical Solidària, Beatriu Cardona.

Durant la trobada es van fer diverses taules rodones, conversatoris, tallers, exposicions i activitats lúdiques amb figures destacades en diversos àmbits com el periodisme, la cultura, la ciència, la política i la música. Entre les persones ponents es pot destacar la presència de Belinda Sánchez, científica del CIM (Centre d’Immunologia Molecular) que va desenvolupar la vacuna cubana Sobirana; Ignacio Ramonet, periodista i analista de política internacional; Noemí Rabaza, vicepresidenta de l’ICAP (Institut Cubà d’Amistat amb els Pobles); Nicolas Hernández Guillén, president de la Fundació Nicolás Guillén; Pascual Serrano, periodista i escriptor; José Manzaneda, coordinador de Cubainformació TV; Marta Campos, trobadora cubana o David Rodríguez de l’Associació Valenciana d´Amistat amb Cuba José Martí.

Durant la jornada de dissabte van tenir lloc quatre tallers de treball molt participatius i interessants que van tractar temes com ara: estratègies per a la lluita contra el bloqueig; estratègies de comunicació en xarxes socials; projectes de cooperació i campanyes de donacions; i gènere i joventut: estratègies per arribar a públics nous amb la solidaritat amb Cuba.

La darrera jornada de la trobada va servir per aprovar el pla d’acció del MESC (Moviment Estatal de Solidaritat amb Cuba), que agrupa més de 60 organitzacions de l’estat espanyol, i per fer diversos homenatges a les dones cubanes, el moviment de solidaritat, la delegació cubana, la militància de les entitats que va fer possible l’èxit de la Trobada i Cubainformació TV que celebra el seu 15è aniversari.

Finalment, des de la Intersindical Solidària, es valora molt positivament la XVI Trobada de Solidaritat amb Cuba i es reafirma en el suport i la solidaritat amb el poble cubà, alhora que exigeix el cessament del bloqueig dels Estats Units a Cuba que tant de mal està generant a l’illa del Carib.Pilar del Amo | 03 / 03 / 2024 - 14:59

Puc tenir les ponències del darrer dia, per escrit o vídeos? Gràcies


Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.