Intersindical Solidària participa en el Fòrum Sindical Internacional en suport al poble palestí

06 / 07 / 2019 | Intersindical

Tunísia ha estat enguany l’escenari del Fòrum Sindical Internacional, organitzat per l’Associació Internacional de Suport als Sindicats Professionals Palestins, junt amb els Sindicats Tunisians d’Agricultura i Pesca. Representants de diversos sindicats alternatius europeus i africans de treballadores i treballadors palestins hi hem participat amb una causa comuna: analitzar la situació precària de les treballadores i treballadors d’origen palestí, coordinar-nos per posar fi a l’opressió que pateixen al seu territori i a la diàspora i exigir que la classe treballadora siga tractada amb dignitat i respecte als Drets Humans, independentment del seu lloc de residència. Després d’un minut de silenci en record de l’aniversari de la segona intifada d’al-Aqsa, la nostra delegació i les palestines de Tunísia, del Líban, de Jordània i Cisjordània, de Gaza, de Kuwait, d’Algèria… hem exigit solucions polítiques a 70 anys d’ocupació.

Les conspiracions contra la causa palestina han estat el centre de cada intervenció en el fòrum a Tunísia i són la raó principal de l’alt índex d’atur del poble palestí. Dos milions aproximadament de palestines i palestins estan a l’atur (46% de la població) i es veuen obligats a dependre d’ajudes humanitàries internacionals (només a Gaza, el 80% de la població no té garantida l’alimentació pel resultat del bloqueig) i a patir-ne les conseqüències: passaports provisionals, reclamacions sobre el dret a accés a la sanitat, impediments sobre el dret a l’habitatge i als permisos de treball, dificultats per poder entrar a Gaza, etc. Els sindicats, amb 160 mil afiliacions i gairebé sense recursos per dur endavant iniciatives, treballen en la reconstrucció d’escoles i hospitals i lluiten cada dia perquè tinguen opcions de treball allà on siguen. Quan se supera una legislació, però, s’entropessa amb una altra. Per això, el paper del treball sindical a la diàspora és important per la lluita per l’alliberament i els drets dels treballadors i per activar la població civil, unificar objectius i liderar la solidaritat.

Moltes legislacions sobre el món laboral han perjudicat la classe treballadora palestina, raó per la qual la trobada a Tunísia ha servit perquè els diversos sindicats aporten els seus projectes des dels diversos camps: enginyeria, medicina, educació, advocacia, empresariat… amb iniciatives conjuntes que pretenen enfortir projectes i observatoris, buscar finançaments, incrementar quotes d’afiliació per ser destinades als treballadors i treballadores palestines i obrir, així, possibilitats de treball. S’hi apuntà, a més, la necessitat de treballar en relacions internacionals amb una llei clara que no es puga tombar mai i que els sindicats tinguen un comité palestí en els seus espais, amb una estructura flexible, que permeta realitzar projectes de cooperació per aprenentatge. La necessitat d’organitzar cursos de formació d’energia renovable, tècniques d’estudi a distància, bases de dades per interconnectar drets sindicals, beques, contractes de treball han estat aportades en els tallers del fòrum.

Per a nosaltres, la solidaritat, el suport i la coordinació dels moviments sindicals europeus i internacionals és imprescindible, raó per la qual hem participat en aquest fòrum a Tunísia; amb la finalitat de construir estratègies comunes, establir vincles, compartir metodologies i explorar vies de coordinació entre sindicats en defensa dels drets humans i de la legislació internacional, per millorar la vida a Palestina, per voler-la i vore-la per fi lliure. L’acte finalitzà amb la signatura d’acords entre els diversos sindicats alternatius.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.