Naix el Fòrum Sobiranista amb la voluntat de convertir-se en una organització clau dins del sobiranisme d’esquerres

Intersindical és membre del Fòrum Sobiranista

16 / 03 / 2021 | Intersindical

El 13 de març es va celebrar l'assemblea fundacional

El projecte del Fòrum Sobiranista es va estructurar a la fi de 2019 com a punt de trobada entre forces sobiranista d’esquerra, producte d’uns anys compartint projectes conjunts. Al cap d’un any de treball i coordinació, les 16 entitats polítiques, culturals i sindicals que conformen el Fòrum es constitueixen com a organització. Aquest espai s’erigeix com a punt de trobada, reflexió i discussió del soberanisme dels diferents pobles de l’estat, que té per objecte:

a) El foment i realització d’activitats culturals que tinguen per fi l’estudi i desenvolupament del pensament polític, social, econòmic i cultural de les diferents nacions i pobles de l’estat, així com el desenvolupament d’iniciatives per a l’eficaç defensa de les llibertats polítiques, els valors republicans i el dret a decidir dels pobles.

b) Difondre el pensament polític d’aquelles persones i entitats que treballen, per la consecució de la sobirania de les nacions, el progrés social i l’aprofundiment de la democràcia en la perspectiva d’aconseguir una societat més lliure, més justa i més solidària.

c) Promoure el coneixement en la societat de la personalitat de les nacions sense estat i de la seua història impulsant el seu estudi i la seua projecció pública.

d) Aprofundir en el coneixement de les realitats de les nacions sense estat en la seua dimensió política, cultural i econòmica.

e) Augmentar la formació política i la participació dels ciutadans, aprofundir en el debat polític i impulsar la sensibilització i conscienciació de la societat sobre la realitat i problemàtiques pròpies de les nacions, així com la visió del món des d’una perspectiva sobiranista.

f) Impulsar i divulgar iniciatives d’intercanvi i cooperació exterior per a contribuir a la justícia i l’equitat en les relacions comercials, polítiques i estratègiques entre els pobles de la comunitat internacional.


El Fòrum Sobiranista fa aquest pas mentre es troba immers en la Segona edició de la seua Escola Sobiranista, aquesta vegada en format virtual. L’èxit de les Escoles de formació, organitzades des de l’inici del projecte demostren que l’aposta per aquesta fórmula permet articular un moviment inclusiu, participatiu i interdisciplinari. El Fòrum aspira a poder incidir en la societat i traslladar els debats del soberanisme a les necessitats i requeriments d’un present en crisi i constant canvie.

Hui dia, els integrants del Fòrum Sobiranista són:

Fundación Galiza Sempre, Iratzar Fundazioa, Fundación Darder-Mascaró, CIEMEN, Fundación Irla, Fundación Nexe, Ipar Hegoa Fundazioa, Fundación Moncho Reboiras, Obradoiro de ideas Lancara, Alternatiba Fundazioa, Alkartasuna Fundazioa, Fundación Terra e Tempo de Estudios Nacionalistas, Intersindical CSC, Intersindical Valenciana, Grupo de Estudios Díaz del Moral i Manu-Robles Arangiz Fundazioa.

https://www.forumsoberanista.org/
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.