PROFESSORAT INTERÍ 

curs 2001 / 2002  -   Segon trimestre

 

 veure notíces primer trimestre               veure notíces tercer trimestre 


"ningú no ens regalarà res"

El futur del professorat interí sols depén del professorat interí. Participa!!

13/03/02  

reunió del comité de professorat interí 14 març

05/03/02  

Informe de la Jornada de Vaga del 5 de març

   

STEPV-Iv I AFIDCV convoquen  vaga els dies 5, 6,7 i 8 de març. 
PER L’ACCÉS I L’ESTABILITAT DAVANT de l’OFERTA PÚBLICA D’OCUPACIÓ

02/03/02  

Varis centenars de professores i professors interins s'han concentrat demanant l'accés i l'estabilitat davant de l'oferta pública d'ocupació

20/02/02  

- Per l’accés i l’estabilitat davant l’oferta pública d’ocupació docent: 
STEPV-IV i AFIDCV convoquen noves jornades de vaga del professorat interí
- El requisit lingüístic a les oposcions. 
- Més informacions actualitzades
- L'oferta pública
- La posició del Ministeri,...

16/02/02  

STEPV-IV I AFIDCV convoquen a la vaga a 12000 professores i professors interins per al proper dimarts 19 de febrer

16/02/02

La Conselleria de Cultura i Educació no ha acceptat les propostes sindicals per millorar la gestió de les borses de treball i de les substitucions de les baixes del professorat

13/02/02

 

 

5.000 professors interins es concentren davant el Ministeri d’Educació i es manifesten pels carrers de Madrid demanant un accés diferenciat a la funció pública docent

31/01/02  

13 febrer VAGA i concentració a Madrid

30/01/02

INFORME SOBRE LES MOBILITZACIONS I NEGOCIACIÓ. 30 gener 2001

gener 02

 

Calendari d’aturades parcials i concentracions. Gener 2002.
STEPV-Iv    FETE-UGT      CSI-CSIF

27/01/02

El professorat interí realitzarà una nova vaga el dimecres 30 de gener.
L'STEPV-Iv s'oposa a l'oferta pública d'ocupació proposada per Educació.

23-01-2002

ALTÍSIMA PARTICIPACIÓN EN ANDALUCÍA A LOS PAROS CONVOCADOS -MAS DE 18.000 INTERINOS EN HUELGA Y 500.000 ALUMNOS AFECTADO. Valoración de USTEA

23/01/02

Mobilitzacions professorat interí. La Convocatòria de vaga de deus hores feta per STEPV-Iv, UGT i CSIF ha estat seguida pel 61% del professorat interí. A les concentracions assistiren unes 350-400 persones a Alacant, 200 a València i un centenar a Castelló.

21/01/02

Mobilitzacions per l’accés diferenciat.
1. Reunió amb el Ministeri d’Educació 18 de gener de 2002.
2. I la Generalitat Valenciana, què fa?
3. Les mobilitzacions al País Valencià convocades per STEPV-Iv, CSIF i UGT.
4. L’oferta d’ocupació pública per a l’any 2002 i les nostres condicions de treball.

18/01/02

El MECD con la complicidad de CC.OO y ANPE, discrimina al profesorado interino. Se niega a derogar el RD 850/93 y a negociar un nuevo sistema de acceso que posibilite una doble vía para el profesorado interino.

12/01/02

L'STEPV-Iv exigeix un accés diferenciat per al professorat interí.
El sindicat critica les maniobres per desmobilitzar el col.lectiu que practica alguna organització sindical.


 

 notíces primer trimestre              notíces tercer trimestre 


 Informacions anteriors (curs 00/01) 

   

Us comuniquem que el dijous 14 de març, a les 19:30h, es reunirà a la seu del STEPV el comité de professorat interí tal i com es va quedar a l'assemblea de professorat interí del divendres 8 de març.

Aquest comité està constituit per representants de centres i per representants de AFID i STEPV-Iv. 

El comité es reuneix per valorar la vaga convocada per al proper 22 de març i per tant els representants dels distints centres aportaran informació de la resposta que es donarà al seu centre, per altra part demanem als distints col·lectius que hi ha a cada centre que si no podeu acudir a la reunió del comité que ens feu arribar per fax el vostre posicionament respecte de la vaga del 22 de març i de l'assistència a València per acudir a la manifestació.

El nostre Fax: 963924334
El nostre correu electronic valencia.stepv@intersindical.org
El nostre correu electronic afidcv@teleline.es

Hui, l'STEPV-IV i AFIDCV han convocat una nova jornada de vaga al professorat interí, el seguiment de la vaga ha estat 70% a Alacant, 60% a València i 54% a Castelló. A més a més de la jornada de vaga s'ha celebrat una manifestació pels carrers de la ciutat de València, des del Palau de la Generalitat Valenciana fins la Delegació de Govern. En la manifestació han participat unes 500 persones.

La vaga s'ha fet per demanar l'estabilitat del professorat interí i la convocatòria de la Mesa Sectorial d'Educació per renegociar la convocatòria de l'oferta pública d'ocupació docent per a l'any 2002. Aquesta oferta ha estat imposada per la Generalitat Valenciana sense tindre le suport de la majoria de la representació sindical. 
Una comissió de les persones concentrades s'ha entrevistat amb el cap de gabinent del President de la Generalitat Valenciana, Juan Francisco García, a qui se li ha exposat les reivindicacions del col.lectiu, demanant-li una oferta només de les places de jubilacions i noves creacions (compliment dels acords de plantilles), aquesta oferta no posaria en perill la continuïtat del professorat interí i permitiria complir els acords sindicals que té signat la Conselleria amb determinades organitzacions sindicals. A més a més, no té sentit traure el nombre de places que ha imposat educació tenint en compte que s'està en vies de negociació per modificar el sistema d'accés a la funció pública docent.
Els sindicats AFIDCV i STEPV-Iv han convocat noves mobilitazacions els dies 6, 7 i 8 de març. Els dos primers dies es faran mobilitzacions descentralitzades (tancaments als centres de treball a diferents localitats i comarques) i el divendres 8 de març es farà una concentració, a les 11 hores, a la Conselleria de Cultura i Educació a València.

València, 5 de març de 2002.


Varis centenars de professores i professors interins s'han concentrat demanant l'accés i l'estabilitat davant de l'oferta pública d'ocupació.

Es demana la convocatòria de la Mesa Sectorial d'Educació.

Unes tres centres persones s'han concentrat, hui, dissabte 2 de març, davant del Palau de la Generalitat Valenciana convocats per STEPV-Iv i AFID-CV per demanar l'accés a la funció pública docent, l'estabilitat laboral i mostrar la seua oposició a l'oferta d'ocupació pública docent imposada per la Conselleria de Cultura i Educació el passat dia 19 de febrer.
El represetants sindicals recorden que l'Adminiistració no ha comptat amb el suport de la majoria sindical en la determinació de l'oferta pública d'ocupació, només CCOO i ANPE li van donar suport, sindicats que representen el 38% de la Mesa Negociadora, i que STEPV-IV, UGT i CSIF es mostraren en contra, aquests sindicats representen el 62% de la representació sindical. Per a l'STEPV-Iv açò suposa un comportament antidemocràtic ja que s'ha arribat a un acord amb una representació minoritària que no representa el conjunt del sector docent, comportament com aquestos denoten la manca de talant democràtic dels responsables educatius valencians. És un fet inèdit que sense un acord majoritari de la Mesa Negociadora s'ha tancat l'oferta pública d'ocupació docent. Per aquest motiu, els sindicats convocants de la concentració exigeixen a la Generalitat Valenciana i a la Conselleria de Cultura i Educació a que convoquen una nova negociació i s'arribe a un acord en la representació majoritària del professorat valencià. Els sindicats STEPV-Iv i AFIDCV ha presentat un escrit al Conseller de Cultura i Educació, Manuel Tarancón, explicant-li els motius de les mobilitzacions i demanant-li la convocatòria de la Mesa Sectorial d'Educació. També han mantingut contactes amb la Presidència de la Generalitat per fer-li arribar el malestar del sector amb les actuacions dels màxims responsables educatius en aquest assumpte.
Per acabar, els sindicats STEPV-IV i AFIDCV han convocat noves jornades de vaga per la setmana vinent, en concret els dies 5, 6,7, i 8 de març. El dimarts dia 5 de març està convocada una nova concentració davant del Palau de la Generalitat Valenciana.

València, 2 de març de 2002.


Per l’accés i l’estabilitat davant l’oferta pública d’ocupació docent: STEPV-IV i AFIDCV convoquen noves jornades de vaga del professorat interí al País Valencià. 

STEPV-IV i AFIDCV van convocar el 19 de febrer una jornada de vaga de tot el personal interí docent per contestar a la modificació de l’actual sistema d’accés a la Funció Pública Docent. A més a més, per als dos sindicats, l’Oferta d’Ocupació Pública de 2002 de la Generalitat aprovada el 19 de febrer és excessiva perquè, sense un nou sistema d’accés suposarà que una part del col·lectiu de professorat interí que porta molts anys treballant per la Consellería d’Educació es quede sense possibilitats reals de treballar a partir del curs vinent. Per totes aquestes raons els dos sindicats han convocat una concentració el dissabte 2 de març a les 12 del migdia davant el Palau de la Generalitat a València, i una nova convocatòria de vaga per als dies 5 (concentració al mateix Palau a les 12 hores), 6, 7 i 8 de març. En cada jornada de mobilització es revisarà el calendari en funció de la resposta de l’Administració i de la participació del col.lectiu. L’oferta pública d’ocupació ha tingut el suport dels sindicats CCOO, ANPE i CSIF que representen el 42,5% de la Mesa Sectorial d’Educació. Els sindicats UGT i STEPV-iv que s’han pronunciat en contra representen el 56,28%.

Quina oferta ha imposat la Conselleria de Cultura i Educació:

Veure en pàgina de les oposicions 2002

El requisit lingüístic. 

En la convocatòria del concurs-oposició s’haurà d’acreditar el coneixement de les dues llengües oficials. Aquelles persones que no estiguen exemptes per tindre la titulació requerida hauran de realitzar, prèviament a l’oposició, una prova de castellà i d’altra de valencià (el sistema serà similar al de Catalunya). Tot açò es regularà en la pròpia convocatòria de les oposicions. La Direcció General de Personal va avançar, en la reunió celebrada, el passat 6 de febrer la següent informació sobre la titulació requerida per estar exempts de realitzar la prova:

Castellà: Titol de Batxillerat-BUP; Tècnic Especialista FPII; Diploma Superior d’Espanyol (EOI) i Certificat d’Aptitud Espanyol (EOI).

Valencià: Licenciatura de Fil. Valenciana o equivalents; Diploma de Mestre de Valencià; Certificat de Capacitació; Certificat d’Aptitud; Certificat de Grau Mitjà i de Grau Superior de la Junta Qualificadora: Haver cursat i aprovat el valencià en EGB-BUP, EGB-FP o E.Primària-ESO-Batxillerat.

La mateixa Direcció General de Personal va explicar que la prova de valencià tindrà una part oral que valdrà un 30% i consistirà en la lectura d’un text, una exposició i diàleg sobre el text i una prova escrita que valdrà un 70% en la que caldrà redactar un text i es tindran en compte el vocabulari, les construccions gramaticals i la redacció. La prova de castellà està regulada a l’annex III del RD 826/98.

Les mobilitzacions dels interins insisteixen en regular la doble via d’accés. 

Durant els dies 23 i 30 de gener i 6 i 13 de febrer el professorat interí ha protagonitzat a tot l’Estat diverses mobilitzacions per demanar una doble via d’accés a la funció pública docent. Les convocatòries han estat respaldades per la Confederació de STEs, UGT i CSIF. També s’hi han sumat USTEC-STEs (Catalunya), CGT i AFID. El detonant per convocar les protestes ha estat la negativa del Ministeri d’Educació a derogar l’actual sistema d’accés, contemplat al RD 850/93, i la seua substitució per un altre que possibilite l’accés diferenciat del professorat interí. Durant quasi dos anys el MECD i les Comunitats Autònomes havien estudiat els canvis que calia introduir a la normativa, però en la Comissió Sectorial de Personal celebrada a Múrcia es va ajornar qualsevol canvi fins que s’aprove la projectada Llei de Qualitat Educativa.

El Ministeri d’Educació segueix negant-se a derogar l’actual sistema d’accés.

Encara que la participació del professorat en les jornades de vaga ha estat desigual en les distintes comunitats autònomes, l’STEPV-Iv estima que globalment és positiva, atés que des de 1990 no s’havia convocat cap vaga estatal de professorat interí. En aquest sentit, les mobilitzacions recents representen un punt d’inflexió per encarar les futures mobilitzacions del col·lectiu. En la manifestació del 13 de febrer a Madrid van participar unes 5000 persones de tot l’Estat que es juntaren a la Puerta del Sol de Madrid i s’encaminaren pel carrer Alcalà fins el MECD on una representació va lliurar un escrit amb les reivindicacions. El Sindicat estima que "el Ministeri i alguns sindicats hauran de prendre nota, perquè la lluita està al carrer, no als despatxos oficials".

L’oferta del Ministeri. 

El Ministeri d’Educació no vol anar més enllà de les modificacions del RD 850/93 anunciades reiterament i en la mateixa línia es manifesten també ANPE i CCOO. Això es tradueix en "modernització de les proves i vinculació a la pràctica docent, reforçant el concurs-oposició, adaptació dels temaris amb una adaptació als principis rectors de la Llei de Qualitat Educativa", un text que tanmateix, ningú no coneix. Els portantveus ministerials també han indicat que les Comunitats Autònomes acceptarien els altres punts proposats pel MECD si existeix consens amb les organitzacions sindicals. Es refereixen a aspectes com la reducció del percentatge de professorat interí, l’augment de les ofertes d’ocupació pública i l’adopció d’un únic sistema de selecció de professorat interí per els aspirants que no resulten seleccionats en els processos selectius. En definitiva, es tracta d’uniformar d’altres aspectes laborals. El que queda en l’aire és si quedaran invalidats els acords sindicals signats en distintes comunitats autònomes que incorporen millores o pactes d’estabilitat per al professorat interí. L’STEPV no consentirà cap involució en les condicions laborals del professorat interí, ni tampoc permetrà que es desmembren les actuals borses de treball.

València, 20 de febrer de 2002


STEPV-IV I AFIDCV convoquen a la vaga a 12000 professores i professors interins per al proper dimarts 19 de febrer

STEPV i AFID-CV manifesten que, davant la modificació de l’actual sistema d’accés a la Funció Pública Docent que en aquest moment està estudiant el Ministeri d’Educació, l’Oferta d’Ocupació Pública de 2002 proposada per l’Administració Valenciana el 6 de febrer és excesiva i suposarà que part del col·lectiu d’interins que porta molts anys treballant per la Consellería d’Educació es quedarà sense possibilitats reals de treballar.

STEPV i AFID entenen que de les dades facilitades per la Consellería d’Educació es desprén que aquesta Oferta es caracteritza per l’absència de criteris objectius en la seua distribució, característica que censurem per impròpia de qualsevol Administració Pública.

Per tot açó, els dos sindicats convoquen vaga i una concentració el proper dimarts, 19 de febrer, a les 10,30 h davant la Conselleria d’Educació a València.

València, 16 de febrer de 2002


5.000 professors interins es concentren davant el Ministeri d’Educació i es manifesten pels carrers de Madrid demanant un accés diferenciat a la funció pública docent

Aquest matí, 5.000 professors i professores de diverses comunitats autònomes, entre els quals hi ha una nodrida representació del País Valencià, s’han concentrat a les portes del Ministeri d’Educació, a Madrid, per demanar la derogació del Decret 850 que regula actualment l’accés a la funció pública docent i la seua substitució per una norma que contemple una doble vía que permeta l’accés difenciat d’aquest professorat, amb la finalitat d’acabar amb la situació de precarietat laboral que afecta a 70.000 docents en tot l’estat.

La concentració ha donat pas a una manifestació, segons allò previst en la convocatòria realitzada pels sindicats STEPV (així com tots els sindicats de la Confederació STEs), FETE-UGT i CSI-CSIF, a la qual s’han sumat la CGT, la USTEC, sindicat majoritari a Catalunya, i l’associació valenciana de professorat interí, AFID.

Els sindicats convocants de la mobilització en el País Valencià, STEPV, FETE-UGT I CSI-CISIF, valoren que el seguiment de la vaga en aquesta jornada ha tingut un seguiment del 78% entre el professorat de Primària i de Secundària.

València, 13 de febrer de 2001.


La Conselleria de Cultura i Educació no ha acceptat les propostes sindicals per millorar la gestions de les borses de treball i de les substitucions de les baixes del professorat.

L'STEPV-IV exigeix la reobertura de les negociacions.

L'STEPV-IV critica l'actitud de la Conselleria de Cultura i Educació de negar-se a modificar diversos aspectes que afecten a la gestió de les borses de treball. Les propostes fetes per les organitzacions sindicals tenien com objectiu millorar la seua gestió, aconseguir que foren més àgils i que les baixes es cobriren més rapidament.

La Direcció General de Personal va presentar una primera proposta a la qual els sindicats van presentar una alternativa consensuada. En eixe moment, l'Administració Educativa va indicar que en no ser acceptada la seua proposta literalment, deixava les coses com estaven fins aleshores. El sindicat STEPV-Iv considera lamentable aquesta actitud.

El sindicat recorda que des de fa més d'un any, l'Administració està fent una campanya mediàtica sobre la necessitat de realitzar canvis en la gestió de les borses de treball, llançant propostes als mitjans de comunicació i criticant l'actitud de les organitzacions sindicals. Ara, després d'un any sense saber quins canvis es proposaven, se'ns va presentar una proposta que, al nostre entendre, era insuficient, no donava solucions reals a les substitucions de les baixes, i que empitjorava les condicions de treball i els drets laborals del professorat interí. La contraproposta sindical acceptava alguns aspectes de la presentada per l'Administració, presentava algunes millores significatives i rebutjava aquells que anaven contra els acords sindicals signats l'any 1999 i 1993. Però l'Administració en compte de continuar la negociació, va tancar-la amb una actitud prepotent, en realitat només volien que es donara una cabotada a la seua proposta. Arribats a aquest punt, cal preguntar-se, calia cremar tants esforços per deixar tot com està?. L'STEPV-Iv responsabilitza a Educació de no voler millorar les coses i dels problemes que puguen presentar-se, ara o en el futur.

Les propostes del sindicat es concretaven en: la dotació de més recursos humans en els negociats de personal de les Direccions Territorials d'Educació; un sistema més àgil de comunicació de les baixes entre els centres educatius i l'Administració; la restricció provincial per a tot el col.lectiu de professorat interí, tant per les adjudicacions de vacants com de les substitucions i la comarcalització de les substitucions. Ninguna d'aquestes propostes va ser acceptada.

El sindicat espera que l'Administració reflexione i torne a convocar, immediatament, la negociació per donar solució a aquesta problemàtica. En cas contrari es demostrarà que les declaracions públiques només pretenien amagar la responsabilitat de l'Administració en aquest tema.

València, 16 de febrer de 2002.


MOBILITZACIONS PROFESSORAT INTERÍ PER L'ACCÉS DIFERENCIAT

13 febrer: JORNADA DE VAGA del PROFESSORAT INTERÍ
CONCENTRACIÓ-MANIFESTACIÓ a MADRID

El proper DIMECRES, 13 de febrer, està convocada una nova JORNADA DE VAGA del PROFESSORAT INTERÍ i una CONCENTRACIÓ-MANIFESTACIÓ a MADRID a les 12 hores al MECD (carrer Alcalá)

La convocatòria respon a la negativa del Ministeri a obrir les negociacions d'un nou sistema d'accés a la funció pública que possibilite l'accés diferenciat del professorat interí.

Cal que la concentració-manifestació siga un èxit. És per açò que tothom ha d'anar a Madrid. Només amb una gran participació en les mobilitzacions UNITÀRIES convocades pels sindicats que estem lluitant per aconseguir un ACCÉS DIFERECIAT serà possible que el MECD obriga les negociacions.

Per informar-vos sobre el viatge a Madrid poseu-vos en contacte amb les seus del sindicat.

També volem recordar-vos que el sindicat ha convocat ASSEMBLEES per els dies 7 i 11 de febrer. Les assemblees estan convocades per informar sobre les negociacions de l'Oferta Pública d'Ocupació i els canvis en la gestió de les borses de treball. També caldrà decidir les mobilitzacions adients, en el cas que les propostes de l'Administració no siguen valorades positivament pel col.lectiu. En la nostra web (www.intersindical.org) podreu trobar les convocatòries de les assemblees, així com una informació detallada de la situació.

Esperem la vostra participació i assistència a les assemblees, jornada de vaga i concentració-manifestació a Madrid.

València, 1 de febrer de 2002


INFORME SOBRE 
LES MOBILITZACIONS
I NEGOCIACIÓ

30 gener 2001

1.- Mobilitzacions per l’accés diferenciat. 
2.- Per què es fan aquestes convocatòries ara?
3.- És possible una accés diferenciat?
4.- És possible aconseguir-ho?
5.- Què passa amb l’oferta pública d’ocupació docent del 2002?
6.-Quina és la posició de l’STEPV-Iv respecte de l’oferta?
7.- Què proposa el Sindicat?
8.- Què ha proposat la Conselleria sobre la gestió de les borses de treball? 
9.- Altres aspectes laborals.
10. Document lliurat pel MECD després de la reunió del 18 de gener.


1.- Mobilitzacions per l’accés diferenciat. 

El 23 de gener va tindre lloc la primera jornada de vaga estatal de dues hores convocada per la Confederació d’STEs, FETE-UGT i CSIF per exigir una doble via per a l’accés a la funció pública docent. Al País Valencià també es van fer concentracions a Alacant, Castelló i València. El major seguiment es va registrar a Andalusia. El 30 de gener està convocada una nova jornada de vaga de dues hores (de 15 a 17 hores) amb concentracions. Els mateixos sindicats hem convocat una Marxa a Madrid el 13 de febrer, on ens concentrarem davant el Ministeri d’Educació i ens manifestarem a continuació. Els actes de Madrid comporten necessàriament la convocatòria d’una jornada de vaga.

2.- Per què es fan aquestes convocatòries ara?

El Ministeri d’Educació i les Administracions Autonòmiques van decidir el passat trimestre, en la reunió de Múrcia, que ajornaven qualsevol canvi en el sistema d’accés fins la negociació de la Llei de Qualitat, la qual cosa suposa que no hi haurà canvis enguany, i no sabem si n’hi haurà el curs vinent. Davant d’aquesta situació, els sindicats STEs, FETE-UGT i CSIF van presentat un escrit al MECD exigint-li l’obertura de la negociació immediata d’un nou sistema d’accés que possibilite l’accés diferenciat. En no obtindre cap resposta, els tres sindicats vam convocar una sèrie de mesures de pressió amb eixe objectiu. L’STEPV-Iv, i tota la Confederació d’STEs, considera que les mesures han de tindre continuïtat més enllà de la marxa del 13 de febrer perquè allò que es legisle serà per molt de temps.

3.- És possible una accés diferenciat?

El Sindicat està convençut que sí. Hi ha sentències del Tribunal Costitucional que avalen, en determinades situacions, l’ús de fòrmules excepcionals per a l’accés a la funció pública. Nosaltres afirmem que ara es donen eixes situacions determinades per poder establir una doble via. Això només depén de la voluntad política dels governs respectius, especialment del govern de l’Estat, per canviar l’actual normativa. Els arguments que dóna el MECD o alguna organització sindical per no fer-ho són febles, tant des d’un punt de vista jurídic com laboral.

4.- És possible aconseguir-ho?

 Només amb una gran mobilització del conjunt del professorat interí del conjunt de l’Estat podrem obligar les Administracions Educatives a negociar. Un pas important en aquest sentit ha estat arribar a acords amb d’altres sindicats: UGT, CSIF, ELA-STV i CIG (a Andalusia s’ha sumat CGT). Cal convèncer totes i tots els companys perquè participen en les mobilitzacions convocades. També cal convèncer la resta dels sindicats perquè se sumen a aquestes. Totes i tots junts tindrem més força.

5.- Què passa amb l’oferta pública d’ocupació docent del 2002?

La Direcció General de Personal ha comunicat que la seua proposta es concreta en més de 2.000 places. No ha especificat la distribució per cossos i especialitats.

6.-Quina és la posició de l’STEPV-Iv respecte de l’oferta?

El Sindicat manté la seua posició: l’oferta pública d’ocupació ha d’estar supeditada a la modificació prèvia del sistema d’accés. Primer, s’ha de canviar el sistema d’accés i després ja parlarem de l’oferta pública d’ocupació. En tot cas, el Sindicat no dóna suport a cap oferta que pose en perill la continuïtat en el treball del professorat interí. Les places existents han de servir per solucionar la problemàtica laboral del professorat interí, per la qual cosa no poden malbaratar-se en convocatòries fetes amb l’actual RD 850/93.

7.- Què proposa el Sindicat?

El 6 de febrer està convocada una Mesa Tècnica, on la Conselleria concretarà la seua proposta. El Sindicat proposarà, en les assemblees convocades entre el 6 i l’11 de febrer, noves mesures de pressió si la proposta anunciada es confirma. La següent mesa de negociació serà el 19 de febrer, per la qual cosa seria convenient centrar en eixe dia les mesures de pressió per poder incidir en la negociació. L’STEPV-Iv proposarà a la resta de les organitzacions sindicals que convoquem tots junts per tal d’impedir que l’oferta pública d’ocupació deixe al carrer al professorar interí.

8.- Què ha proposat la Conselleria sobre la gestió de les borses de treball? 

El 31 de juliol ha d’estar finalitzat el procés d’adjudicació de vacants que, en principi, serà com el curs passat: presencial. Pel que fa a les substitucions, s’ha fet la següent proposta per estudiar-la i donar una resposta en la reunió que se celebrarà el 12 de febrer:

a.- Tot el professorat interí que no tinga una vacant en el mes de juliol podrà triar una, dues o tres províncies per fer substitucions.

b.- Entre els dies 1 al 15 de setembre, el professorat que no desitge treballar durant el curs 2002-03 fent substitucions podrà sol.licitar-ho. Açò no afectarà a l’ordenació de les borses. No caldrà justificar els motius per no voler agafar substitucions durant el curs. Actualment només es pot renunciar en determinades situacions personals o laborals. Ara bé, la Conselleria proposa açò amb la condició que aquella persona que comunique, en aquest periode, que vol treballar fent substitucions no podrà renunciar per cap motiu quan se la cride; si ho fa, se la traurà de la borsa de treball.

Aquesta proposta té avantatges i inconvenients. El Sindicat demana al professorat que l’estudie i que en les assemblees convocades done la seua opinió amb la finalitat de decidir quina ha de ser la resposta de l’STEPV-Iv el 12 de febrer.

9.- Altres aspectes laborals.

- El Sindicat ha demanat que al professorat interí se li aplique el Decret de Llicències i Permisos en les mateixes condicions que al funcionariat de carrera.

- També hem proposat que es pose per escrit en un document oficial que les dones en situació de permís per maternitat que l'1 de setembre no s’han pogut incorporar a la vacant que obtingueren en juliol, puguen conservar-la. La situació s’està resolent, però no figura per escrit en cap lloc. I respecte a les dones en període de gestació que realitzen itineràncies, el Sindicat ha proposat que des del cinqué mes de gestació, cas de necessitat, puguen deixar d'itinerar tot i substituint-les.

- A més a més, s’ha demanat que tot el professorat interí que ocupe una vacant després del començament del curs escolar tinga nomenament fins el 31 d'agost. No s’entén com llocs pressupostats fins el 31 d'agost, la Conselleria d'Educació estiga tancant-los a 30 de juny, a afectes de nòmina. En aquest punt, cal subratllar que les places de compensatòria (CAES) adjudicades en desembre de 2001 tindran nomenament fins el 31 d'agost de 2002.

Ara cal esperar la resposta de l’Administració en aquests assumptes. Mantindrem informada tota l’afiliació.

10. Després de la reunió del 18 de gener, el MECD ha lliurat als sindicats el següent document. Com es veu, deixa molt clar que l’Administració no vol acceptar una doble via i, fins i tot, introdueix un factor novedós sobre les borses de treball:

"De acuerdo con el compromiso adquirido en la reunión del Grupo de Trabajo sobre empleo del pasado día 18 de enero, se remite una nota resumen que contiene la propuesta del Departamento en relación con la posible revisión del RD 850/93.

Afectuosamente: José Luis Campelo Alvàrez

En la reunión del Grupo Técnico sobre Empleo los representantes de la Adsministración, puso de manifiesto, respecto a la posible revisión del RD 850/93, que la misma debería llevarse a cabo dentro del marco jurídico de la LOGSE y en el contexto marcado por la jurisprudencia constitucional al efecto.

En este sentido no cabria establecer un sistema basado en una "doble vía" o sistema diferenciado para los aspirantes libres y aspirantes interinos. Y ello porque, respecto a éstos últimos, constituirian pruebas restringidas; pruebas proscritas por la legislación vigente en materia de función pública.

Tampoco cabría acudir a un sistema excepcional y transitorio: de acuerdo con la jurisprudencia constitucional dicho sistema debe establecerse como remedio excepcional y por una sola vez. En el caso de los funcionarios docentes ya se acudió a la realización de los mismos (convocatorias de 1991 a 1993) e incluso hay Comunidades Autònomas que todavía no lo han agotado (País Vasco).

De acuerdo con las consideraciones anteriores la Administración entiende que debería promoverse el consenso tanto entre las Administraciones Educativas como entre las Organizaciones Sindicales presentes en la Mesa Sectorial del personal docente, respecto a una línea de actuación que tiende a la definitiva solución del problema del profesorado interino, que se basaria, conjuntamente, en los siguientes puntos:

  1. Revisar el RD 850/93 dentro del marco jurídico establecido por la LOGSE y la jurisprudencia constitucional. Dicha revisión tenderia a la modernización de las pruebas y su vinculación con la práctica docente, a reforzar el concurso-oposición como sistema de ingreso, a la adaptación, en consecuencia de los temarios establecidos para cada una de las especialidades y a la busqueda de la congruencia de dicho sistema con los principios rectores de la Ley de Calidad.

  2. Reducir el porcentaje de interinos al estrictamente necesario:

  1. Sustituir a funcionarios con derecho de reserva de puesto.

  2. Garantizar la cobertura de las vacantes que, con ocasión de las distintas incidencias reglamentarias, deban ser inmediatamente cubiertas por funcionarios interinos.

  3. Garantizar la cobertura de vacantes de plazas cuya necesidad no esté asegurada según las necesidades de la planificación educativa.

  1. En consecuencia con lo establecido en el punto anterior, incrementar las ofertas de empleo público en aquellas plazas que hayan venido desempeñándose por funcionarios interinos y cuya necesidad se prevea vaya a mantenerse de acuerdo con la planificación educativa.

Adoptar un sistema de selección de interinos que permita el desempeño de puestos en régimen de interinidad por aquellos aspirantes que, concurriendo a los procedimientos selectivos que se convoquen, no resulten seleccionados".



El professorat interí realitzarà una nova vaga el dimecres 30 de gener.

L'STEPV-Iv s'oposa a l'oferta pública d'ocupació proposada per Educació.

El proper dimecres 30 de gener el professorat interí està convocat a la segona jornada de vaga de dues hores en reivindicació d'una doble via per a l'accés a la funció pública docent. La vaga està convocada pels sindicats STEPV-Iv, UGT i CSIF, segons fonts del primer sindicat esmentat.

L'STEPV-IV explica que aquesta convocatòria està motivada per l'actitud del Ministeri d'Educació i de la Conselleria de no obrir la negociació per derogar el Reial Decret 850/93 que regula l'accés i establir un nou sistema que possibilite l'accés diferenciat per als més de 70.000 interins i interines del conjunt de l'Estat. Al País Valencià n'hi ha prop de 12.000. El sindicat considera que l'única solució per resoldre la situació de precarietat i inestabilitat del col.lectiu passa per establir un sistema que facilite el seu accés a la condició de funcionari de carrera. No ens serveixen les fòrmules proposades per d'altres sindicats o per l'Administració Educativa que només pretenen "maquillar" l'actual sistema però no un canvi radical com és el que proposem els sindicats convocants. A més a més, el sindicat informa que no n'hi ha cap negociació oberta per canviar el sistema per aquest any, tot el contrari el MEC està obstinat en mantidre'l per a la propera convocatòria del concurs-oposició del 2002, i només aplicaria els canvis, d'haver-los, l'any 2003 o quan estiga aprovada la Llei de Qualitat de la qual no es coneix ni l'esborrany.

És per aquest motiu que l'STEPV-Iv considera que ara cal pressionar a les Administracions Educatives per aconseguir obrir la negociació. Per al sindicat és fonamental establir un accés diferenciat ara, quan el sistema està en expansió creant-se les places previstes als Acords de Plantilles, ja que aquestes places poden servir per resoldre la situació del professorat interí. De no ser així, quan es canvie el sistema d'accés, siga quin siga el canvi, igual no serveix de res per no existir places o per estar acomiadats un bon nombre de professores i professors interins. En aquest sentit, l'STEPV-Iv no donarà suport a cap oferta pública d'ocupació que pose en perill la continuïtat en el treball del professorat interí. No únicament s'oposarem sinó que també proposarem al col.lectiu i a d'altres sindicats la convocatòria de mobilitzacions, incloent-hi la vaga, per impedir que els acomiadaments. Les places que existeixen actualment han de servir per a l'accés del professorat interí a la condició de funcionari de carrera, no es poden malbarat en ofertes d'ocupació pública amb l'actual sistema d'accés.

El sindicat considera que si es confirmen les declaracions de la Direcció General de Personal de convocar més de 2000 places entre tots els cossos docents, ens veurem abocats al conflicte i a les mobilitzacions. A més a més, l'STEPV-Iv critica, molt durament, a la Generalitat Valenciana que no ha fet res davant del MEC per aconseguir els canvis en la normativa de l'accés a la funció pública, i només dona com solució la convocatòria massiva de places en l'OPE, cosa que segons l'STEPV-Iv suposa condemnar a l'atur a centenars de persones que venen prestant serveis a l'ensenyament públic des de fa temps.

El sindicat adverteix a la Conselleria d'Educació que està en les seues mans evitar el conflicte, ja que de confirmar-se les declaracions fetes les mobilitzacions estan servides.

València, 27 de gener de 2002.


Mobilitzacions per l’accés diferenciat.

1. Reunió amb el Ministeri d’Educació 18 de gener de 2002.
2. I la Generalitat Valenciana, què fa?.
3. Les mobilitzacions al País Valencià convocades per STEPV-Iv, CSIF i UGT són:
4. L’oferta d’ocupació pública per a l’any 2002 i les nostres condicions de treball

1. Reunió amb el Ministeri d’Educació 18 de gener de 2002.

El divendres 18 de gener va tindre lloc la reunió d’un grup de treball per a tractar sobre l’accés a la funció pública. La reunió va ser a la seu del Ministeri d’Educació, Cultura i Esports (MECE) amb l’assistència dels sindicats STEs, UGT, CSIF, CCOO, ANPE i CIG. El MECE va plantejar que les modificacions a la forma de l’accés es van a posposar fins a la tramitació de la Llei de Qualitat (de la que encara no es coneix l’esborrany i que pot transcòrrer molt de temps fins la seua aprovació per les Corts Espanyoles) i que les oposicions d’enguany es convocaran amb la normativa actual, el Reial Decret 850/93. És a dir, el MECE es nega a derogar el RD 850/93 i anuncia que enguany no n’hi hauran canvis, els canvis, de produir-se, serien per a l’any 2003.

Els sindicats Confederació de STEs, UGT, CSIF i CIG vam exigir que s’establira una doble via per a l’accés a la funció publica d’aquest any 2002. Els quatre sindicats reclamem la substitució de l’actual sistema per un altre que possibilite una doble via, és a dir, unes places, les que actualment ocupa, destinades al professorat interí i, d’altres, les de nova creació, per a la gent que no presta serveis.

L’STEPV-Iv considera inexplicable que el MECE, amb la complicitat d’ANPE i CCOO, no vulga aplicar a l’ensenyament un sistema que consolide el treball del professorat interí. Per al sindicat, en contra d’allò que afirmen determinats sindicats sobre la reunió celebrada, la conclusió és que no s’ha avançat per donar solució al problema de la inestabilitat del professorat interí que afecta a més de 70.000 persones a tot l’Estat Espanyol.

És per açò que, la Confederació de STEs i l’STEPV-Iv, conscients que només una gran mobilització del professorat interí pot canviar l’actitud del MECE, de CCOO i d’ANPE, estem promovent i convocant mobilitzacions i vagues a tot l’Estat, junt a d’altres organitzacions sindicals (UGT i CSIF), amb la finalitat d’aconseguir un accés diferenciat i la consolidació en el treball per al professorat interí.

De tota manera, el sindicat espera que tots els sindicats representatius del sector y les associacions de professorat interí confluesquen en les mobilitzacions per aonseguir les reivindicacions del col.lectiu.

2. I la Generalitat Valenciana, què fa?.

La Conselleria d’Educació s’ha limitat a acceptar les directrius del Ministeri. No ha pressionat perquè es canvie l’actual sistema d’accés per un altre que possibilite un accés diferenciat. Lluny queden les declaracions del President de la Generalitat Valenciana, en el sentit de pretendre influir davant del MECE per aconseguir donar solucions a la situació de precarietat del professorat interí. Les declaracions de premsa s’han quedat en no res.

3. Les mobilitzacions al País Valencià convocades per STEPV-Iv, CSIF i UGT són:

-Dimecres, 23: Aturada de 15 a 17 hores i concentracions. 

-Dimecres, 30: Aturada de 15 a 17 hores i concentracions:
Alacant. Delegació del Govern (plaça Muntanyeta), 17 h.
València. Palau de la Generalitat (plaça de Manises), 17 h.
Castelló. Serveis Territorials d’Educació (Avgda. del Mar), 17 h.

4. L’oferta d’ocupació pública per a l’any 2002 i les nostres condicions de treball

El calendari de negociació és
- 23 de gener de 2002, dimecres, tindrà lloc una Mesa Tècnica per a l’estudi de l’actual sistema de borses.
- 6 de febrer de 2002, dimecres, una nova Mesa Tècnica per tractar l’Oferta d’Ocupació Pública i el requisit lingüístic per participar a les proves d’accés.
- 19 de febrer de 2002, dimarts, la Mesa Sectorial tractarà igualment l’Oferta d’Ocupació Pública i el requisit lingüístic.

El sindicat no subscriurà cap oferta d’ocupació pública que pose en perill la continuïat en el treball del professorat interí. La Direcció General de Personal de la Conselleria d’Educació ha anunciat que aquesta serà de 2000 places (no ha concretat la seua distribució per cossos ni per especialitats). De confirmar-se aquestes xifres, ens oposarem i proposarem noves mesures de pressió per aturar-la.

El sindicat, tampoc donarà el seu suport a qualsevol modificació de la gestió de les borses de treball si aquest no suposa una millora en les nostres condicions de treball.


El MECD con la complicidad de CC.OO y ANPE, discrimina al profesorado interino.

El Ministerio se niega a derogar el RD 850/93 y a negociar un nuevo sistema de acceso que posibilite una doble vía para el profesorado interino.

En la reunión mantenida en el día de hoy entre representantes de la Ministerio de Educación y de las organizaciones sindicales presentes en la Mesa Sectorial no se ha avanzada absolutamente nada para solucionar el problema de la inestabilidad en el trabajo de los cerca de 70.000 interinos e interinas que hay en todo el Estado.

El Ministerio de Educación, Cultura y Deporte plantea que las modificaciones a la forma de acceso se pospongan a la tramitación de la "Ley de Calidad" (de que la que todavía no se conoce ni el borrador y que puede transcurrir mucho tiempo hasta su aprobación por las Cortes Españolas ) y que las oposiciones de este año se convoquen con la normativa existente, el R.D 850/93.

Los sindicatos Confedarción de STEs, UGT, CSIF y CIG hemos exigido en la reunión que se establezca una doble vía para el acceso a la función pública de este año. Por un lado las plazas de nueva creación y las jubilaciones se ofertaría a quién quisiera presentarse y, por otro, se establecería un procedimiento extraordinario para aplicar al profesorado interino. Un procedimiento extraordinario se ha aprobada en el Insalud para los médicos interinos del Insalud.

Es inexplicable que la administración, con la complicidad de ANPE y CCOO, no quiera aplicar en enseñanza un sistema de consolidación del empleo interino similar al que se va a aplicar a los médicos de la sanidad pública.

Ante el mantenimiento de la situación de precariedad en empleo, la Confederación de STES, consciente de que sólo la movilización puede cambiar la actitud del MEC, de CCOO y de ANPE, estamos promoviendo y convocando movilizaciones y huelgas del profesorado interino en todo el Estado, junto con otras organizaciones sindicales, con la finalidad de conseguir un acceso diferenciado y la consolidación en el empleo para el profesorado interino.


 

Per la doble via d’accés a la funció pública docent

   

CSI-CSIF, FETE-UGT PV I STEPV anuncien mobilitzacions per a aconseguir una doble via d'accés a la funció pública docent

Les organitzacions sindicals CSI-CSIF, STEPV i FETE–UGT PV han anunciat que portaran a terme mobilitzacions durant els pròxims dies per a exigir al Ministeri d'Educació la negociació d'una forma d'accés a la Funció Pública Docent que contemple una doble via que acabe amb l'elevada taxa de precarietat (actualment un 22% dels docents valencians són interins).

Aquesta decisió s'ha pres davant la falta de resposta del Ministeri després de remetre-li una carta el passat 12 de novembre en què sol·licitàvem la convocatòria urgent de la Mesa Sectorial del MEC per a tractar aquest assumpte i donar solució, així, a la precarietat laboral en què es troba el col·lectiu de professors interins, no sols a la Comunitat Valenciana sinó en tot l'estat Espanyol (en total, unes 70.000 persones).

En concret, els sindicats demanem la derogació del Reial Decret 850/93, que regula l'accés a la Funció Pública Docent, pas previ a qualsevol negociació d'un nou sistema d'accés.

Per això, CSI-CSIF, STEPV i FETE–UGT PV hem realitzat diverses assemblees conjuntes en les tres províncies valencianes per a informar el nombrós col·lectiu valencià de professors interins sobre les mobilitzacions previstes en tot l'estat. L'assistència a dites assemblees conjuntes, així com a les que està convocant cada sindicat, està sent massiva i per això s'espera una resposta multitudinària que, sens dubte, farà meditar els responsables del Ministeri d'Educació sobre la necessitat de la convocatòria urgent de la Mesa Sectorial.

    

Calendari d’aturades parcials i concentracions:
Gener 2002

Dimecres, 23: Aturada de 15 a 17 hores.
Concentracions:
Alacant. Serveis Territorials, 17 h.
València. Conselleria d’Educació, 17 h.
Castelló. Serveis Territorials. 17 h.

 

Dimecres, 30: Aturada de 15 a 17 hores.
Concentracions:
Alacant. Delegació del Govern (plaça Muntanyeta), 17 h.
València. Palau de la Generalitat, 17 h.
Castelló. Serveis Territorials d’Educació, 17 h.


Anuncian movilizaciones en todo el Estado Español

CSI-CSIF, STEPV Y FETE - UGT EXIGEN LA DOBLE VÍA DE ACCESO A LA FUNCIÓN PÚBLICA PARA EL PROFESORADO INTERINO.

Valencia (13/12/01)- CSI- CSIF, STEPV y FETE – UGT han exigido, en el transcurso de una rueda de prensa celebrada esta mañana, la doble vía de acceso a la función pública para dar solución a la precariedad laboral en la que se encuentra el colectivo de profesores interinos de la Comunidad Valenciana. Cabe recordar, que los representantes sindicales remitieron el pasado 12 de noviembre un carta al Ministerio de Educación en la que solicitaban la convocatoria urgente de la Mesa Sectorial con la finalidad de negociar una forma de acceso a la Función Pública que contemple una doble vía.

CSI – CSIF, SETPV y FETE UGT, ante la falta de respuesta por parte del Ministerio, han anunciado movilizaciones en todo el Estado Español. "El 23 y 30 de enero se realizarán paros técnicos de dos horas, así como concentraciones ante la Conselleria de Educación y el Palau de la Generalitat, con el objeto de que se atienda esta justa reivindicación"

Las organizaciones sindicales justifican su demanda en el elevado número de profesores que ejercen su tarea profesional en precario, "actualmente un 22% de los docentes valencianos son interinos".

Comunicado conjunto STEs, CSI-CSIF y FETE-UGT

Reunidas las Organizaciones Sindicales Confederación de STEs, CSI-CSIF y FETE-UGT, ante la falta de contestación del MECD, al escrito presentado el pasado día 12 de noviembre en el que reclamábamos la apertura de negociaciones en la Mesa Sectorial con el objetivo de dar solución al grave problema que para la enseñanza supone la existencia de más de 70.000 profesoras y profesores interinos en todo el Estado, planteamos al colectivo la necesidad de realizar movilizaciones con el fin de presionar al MECD a la apertura de negociaciones para hacer efectivo el principio de igualdad entre el personal que presta sus servicios en las distintas administraciones ; exigimos que también en la enseñanza se contemple, al igual que en sanidad un procedimiento extraordinario que acabe con la precariedad en el empleo temporal interino.

CSI-CSIF, FETE-UGT y STEs nos planteamos realizar conjuntamente:

-Ruedas de prensa en cada provincia del 12 al 14 de diciembre, anunciando las movilizaciones y el objetivo que preseguimos.

-Paros parciales ( 1 hora) con concentraciones en cada provincia, ante las Direcciones Provinciales o Subdelegaciones del Gobierno, los días 23 y 30 de enero y 6 de febrero.

-Concentración en Madrid, ante el MECD el día 13 de febrero. Esta concentración se realizaría previa la valoración por las tres organizaciones del resultado de las movilizaciones anteriores en una reunión a celebrar en Madrid el día 31 de enero o el 1 de febrero.

CSI-CSIF     FETE-UGT       STEs


L'STEPV-Iv exigeix un accés diferenciat per al professorat interí.

El sindicat critica les maniobres per desmobilitzar el col.lectiu que practica alguna organització sindical.

El Sindicat de Treballadores i Treballadors del País Valencià-Intersindical Valenciana (STEPV-Iv) ha convocat junt a d'altres organitzacions sindicals, UGT i CSIF, una sèrie de mesures de pressió per aconseguir que el Ministeri d'Educació, Cultura i Esport (MECD) derogue el Reial Decret 850/93, que regula l'accés a la funció pública docent, i negocie un sistema d'accés que contemple una doble via, un accés diferenciat, per al professorat interí.

El sindicat critica, molt durament, tant al MECD com a la Generalitat Valenciana, per negar-se a impulsar els canvis necessaris en la normativa legal per possibilitar aquest accés diferenciat. En aquest sentit, aquest sindicat considera lamentable el paper de la Generalitat Valenciana que no ha pressionat suficientment al MECD per aconseguir la modificació de l'actual sistema d'accés a la funció pública docent, les declaracions del President de la Generalitat Valenciana s'han quedat en no res, en acceptar els responsables de la Conselleria d'Educació que s'ajornara la modificació del sistema d'accés a la Llei de Qualitat, la qual cosa suposa endarreir les solucions a la situació de precarietat de milers de professores i professors interins del conjunt de l'Estat.

En la reunió de la Conferència Sectorial de Personal que va reunir els responsables de personal de MECD i de les Comunitats Autònomes, celebrada recentment a Múrcia, es va decidir mantindre l'actual sistema i ajornar qualsevol canvi fins la promulgació de la Llei de Qualitat. Per aquest motiu, la Confederació d'STEs i d'altres organitzacions sindicals vam presentar un escrit a MECD, el dia 12 de novembre, exigint la convocatòria d'una Mesa Sectorial d'Educació per negociar ls modificació del sistema, al no haver aconseguit cap resposta oficial satisfactòria del MECD, aquestes organitzacions sindicals hem convocat un conjunt de mesures de pressió: assemblees, aturades de dues hores i concentracions els dies 23 i 30 de gener i s'està estudiant la possibilitat de convocar na Marxa a Madrid el 13 de febrer.

L'STEPV-Iv afirma que el MECD no ha donat cap resposta satisfactòria a les reivindicacions del col.lectiu, només ha convocat la setmana vinent una Mesa Tècnica amb l'intent de desmobilitzar i crear confusió entre el col.lectiu de professorat interí ja que la mobilització convocada s'espera que siga massiva. El sindicat lamenta que determinada organització sindical es preste al joc del MECD en compte de buscar la confluència sindical i sumar-se a les mobilitzacions ja convocades unitariament per STEs i d'altres sindicats. El sindicat afirma que la solució a la problemàtica del professorat interí només passa per una doble via, un accés diferenciat, i no per modificacions parcials a l'actual sistema com havia proposat el MECD i la Generalitat Valenciana abans de decidir la suspensió de la negociació sobre el sistema d'accés.

Per acabar, el sindicat fa una crida al conjunt del professorat interí a donar suport a les mobilitzacions unitàries convocades per STEPV-Iv, UGT i CSIF i a no deixar-se enganyar per algunes declaracions públiques que només pretenen la divisió del col.lectiu i la seua desmobilització.

València, 12 de gener de 2002.


< anar al començament | index ensenyament públic | All-i-Oli | Principal >