PROFESSORAT INTERÍ 

curs 2001 / 2002

tornar a index professorat interí

    Veure notícies curs 00/01

   

"ningú no ens regalarà res"

El futur del professorat interí sols depén del professorat interí. Participa!!

 

Tercer trimestre

05/07/02

Carta al professorat interí de conservatoris

23/04/02

L'STEPV-IV s'oposa a l'oferta d'ocupació pública docent per al 2002.
Uns 400 professors i professores interins s'han concentrat a la Conselleria d'Educació en la jornada de vaga convocada per STEPV-Iv i AFIDCV en defensa de la seua estabilitat laboral.

27/03/02  

El professorat interí està convocat  a una jornada de vaga el 23 d’abril

23/03/02  

Per què proposem mobilitzacions en abril?
Comunicat del Comité de Vaga del 21 de març

    
 

SEGON TRIMESTRE

13/03/02  

reunió del comité de professorat interí 14 març

05/03/02  

Informe de la Jornada de Vaga del 5 de març

   

STEPV-Iv I AFIDCV convoquen  vaga els dies 5, 6,7 i 8 de març. 
PER L’ACCÉS I L’ESTABILITAT DAVANT de l’OFERTA PÚBLICA D’OCUPACIÓ

02/03/02  

Varis centenars de professores i professors interins s'han concentrat demanant l'accés i l'estabilitat davant de l'oferta pública d'ocupació

20/02/02  

- Per l’accés i l’estabilitat davant l’oferta pública d’ocupació docent: 
STEPV-IV i AFIDCV convoquen noves jornades de vaga del professorat interí
- El requisit lingüístic a les oposcions. 
- Més informacions actualitzades
- L'oferta pública
- La posició del Ministeri,...

16/02/02  

STEPV-IV I AFIDCV convoquen a la vaga a 12000 professores i professors interins per al proper dimarts 19 de febrer

16/02/02

La Conselleria de Cultura i Educació no ha acceptat les propostes sindicals per millorar la gestió de les borses de treball i de les substitucions de les baixes del professorat

13/02/02  

5.000 professors interins es concentren davant el Ministeri d’Educació i es manifesten pels carrers de Madrid demanant un accés diferenciat a la funció pública docent

31/01/02  

13 febrer VAGA i concentració a Madrid

30/01/02

INFORME SOBRE LES MOBILITZACIONS I NEGOCIACIÓ. 30 gener 2001

gener 02

 

Calendari d’aturades parcials i concentracions. Gener 2002.
STEPV-Iv    FETE-UGT      CSI-CSIF

27/01/02

El professorat interí realitzarà una nova vaga el dimecres 30 de gener.
L'STEPV-Iv s'oposa a l'oferta pública d'ocupació proposada per Educació.

23-01-2002

ALTÍSIMA PARTICIPACIÓN EN ANDALUCÍA A LOS PAROS CONVOCADOS -MAS DE 18.000 INTERINOS EN HUELGA Y 500.000 ALUMNOS AFECTADO. Valoración de USTEA

23/01/02

Mobilitzacions professorat interí
La Convocatòria de vaga de deus hores feta per STEPV-Iv, UGT i CSIF ha estat seguida pel 61% del professorat interí. A les concentracions assistiren unes 350-400 persones a Alacant, 200 a València i un centenar a Castelló.

21/01/02

Mobilitzacions per l’accés diferenciat.
1. Reunió amb el Ministeri d’Educació 18 de gener de 2002.
2. I la Generalitat Valenciana, què fa?
3. Les mobilitzacions al País Valencià convocades per STEPV-Iv, CSIF i UGT.
4. L’oferta d’ocupació pública per a l’any 2002 i les nostres condicions de treball.

18/01/02

El MECD con la complicidad de CC.OO y ANPE, discrimina al profesorado interino. Se niega a derogar el RD 850/93 y a negociar un nuevo sistema de acceso que posibilite una doble vía para el profesorado interino.

12/01/02

L'STEPV-Iv exigeix un accés diferenciat per al professorat interí.
El sindicat critica les maniobres per desmobilitzar el col.lectiu que practica alguna organització sindical.

 
 

PRIMER TRIMESTRE

 
28/12/01

Carta del STEPV-Iv al professorat interí

13/12/01

Anuncian movilizaciones en todo el Estado Español
CSI-CSIF, STEPV Y FETE - UGT exigen la doble vía de acceso a la función pública para el profesorado interino.

5/12/01

Propuestas de movilización. Comunicado conjunto STEs, CSI-CSIF y FETE-UGT

5/12/01

Informacions professorat interí 5/12/01

12/11/01

STEs, CSI-SIF i FETE-UGT sol.liciten la convocatòria de la Mesa Sectorial del MECD per a tractar la doble via d'accés. (.pdf)

5/11/01

Los STEs rechazan el intento del MEC de mantener el actual sistema de acceso a la función docente

25/10/01

Accés a la funció pública docent. Informe de la Conferència Sectorial d'Educació
Es retarda el nou accés a la funció pública docent
Es confia la modificació del sistema a la futura Llei de la Qualitat Educativa

15/10/01

La Conselleria de Cultura i Educació ha convocat per al dimarts 16 d'octubre, una Mesa Tècnica d'Educació per a tractar el Reial Decret 850/93 (que regula l'accés a la funció pública docent).

2/10/01

L’accés diferenciat és l'unica garantia per al professorat interí.

24/09/01

L'STEPV-IV anuncia mobilitzacions del professorat interí 

7/09/01

Després de l'acord de la Mesa General de Negociació sobre temporalitat, què?  
L’accés diferenciat és l'unica garantia per al professorat interí.
Carta al Conseller d'Educació. Signatures

juliol 01

L'STEPV-IV REPLICA AL CONSELLER DE CULTURA I EDUCACIÓ, MANUEL TARANCÓN.
Les diferències del Sindicat amb l'acord subscrit per la Conselleria d'Educació i algunes organtzacions sindicals no són "de forma" com afirma el conseller sinó "de fons".

juliol 01

L'STEPV-IV no signa l'acord de la mesa sectorial sobre reducció de la temporalitat. Text de l'acord signat el 19 de juliol. Una vegada més, aquesta no és la solució


 Informacions anteriors (curs 00/01) 

   
  

Carta al professorat interí de conservatoris

Estimat company, estimada companya.

Com ja deus saber, durant aquest curs s'ha produït un procés d'adscripció de tot el professorat definitiu de conservatoris derivat de la publicació del Reial Decret 898/2000 (BOE núm 149 de 22 de juny de 2000) que estableix les noves especialitats derivades de l'aplicació de la LOGSE.

Aquest procés que fins ara ha afectat el professorat definitiu i funcionari s'ha de fer ara per a tot el professorat interí. Així doncs, ha d'haver una reestructuració de borses de treball per a totes les especialitats afectades per aquest Decret. En concret estem parlant d'especialitats com Piano (Piano-Pianista acompanyant-Música de Cambra), Guitarra (Guitarra-Guitarrista acompanyant de flamenc), Harmonia i Melodia-Composició i Instrumentació, Solfeig i Teoria de la Música-Expressió Musical, Repentització i Transposició, Violoncel (Violoncel-Música de Cambra), etc., de forma que les antigues borses s'han de refondre en una de sola amb la nova denominació i açò provocarà una nova ordenació del professorat interí afectat.

Aquesta nova reestructuració va passar per Comissió de Seguiment de l'Acord d'interins el dia 2 de juliol de 2002.

La proposta de l'STEPV-Iv va ser fondre les borses antigues en una de nova tot respectant el criteri d'antiguitat i l'ordre actual de les borses. (exemple: el núm. 2 de piano no pot passar per davant al núm. 1 i el núm. 1 de pianista acompanyant es col·locaria a la nova borsa de piano en el lloc que li corresponguera per la seua antiguitat intercalat entre el professorat de piano). Creiem que és el criteri més just, més lògic, i a més a més el que s'ha seguit per al funcionariat.

D'altres sindicats -CCOO, UGT, CSI-CSIF- van defensar el criteri dels serveis prestats, encara que això provocara alteracions de l'ordre actual de les borses. Al nostre entendre aquest criteri no s'ajusta al que estableix el pacte d'interinatge i a més a més perjudicaria a persones que per una causa o altra -maternitat per exemple- han deixat de treballar en algun moment.

No obstant això, l'Administració no ha acceptat cap de les dues propostes i ha establit un criteri propi que no ha tingut cap suport sindical. Aquest criteri consisteix a fondre les borses antigues de forma que la nova borsa resultaria d'ordenar per exemple el núm. 1 de piano, el núm 1 de pianista acompanyant, el núm. 1 de música de cambra especialitat de piano. Després tots els núms. 2, després tots els núms. 3 i així successivament, tot aplicant un percentatge corrector basat en un regla de tres (que no sabem com ni quan s'aplica) per compensar les borses més antigues i amb més professorat afectat.

El cas concret de Guitarra s'ha resolt deixant la borsa de Guitarra com estava i marcant el professorat de Guitarrista Acompanyant de Flamenc com a professorat especialista.

Des de l'STEPV-Iv pensem que aquest criteri, a més que és difícil d'explicar, no és ni just ni lògic, perquè provocarà que professorat menys antic passe per davant a professorat més antic, cosa que no s'ha donat entre professorat definitiu.

Tot basant-se en aquest criteri l'Administració publicarà en breu els llistats provisionals de les noves borses i establirà un termini de reclamacions abans de publicar els llistats definitius. Tot aquest procés es farà durant el mes de juliol, perquè aquest any es vol fer l'adjudicació de vacants durant aquest mateix mes.

Per tant heu d'estar molt atents durant aquest mes a la publicació dels llistats, de les vacants i a la possible adjudicació durant els últims dies del mes de juliol.

Tindrem tota la informació actualitzada a la nostra pàgina WEB i les nostres seus d'Alacant, Castelló i València estaran obertes durant tot el mes en horari de matí de 10 a 14 hores.

València, 3 de juliol de 2002.


L'STEPV-IV s'oposa a l'oferta d'ocupació pública docent per al 2002.

Uns 400 professors i professores interins s'han concentrat a la Conselleria d'Educació en la jornada de vaga convocada per STEPV-Iv i AFIDCV en defensa de la seua estabilitat laboral.

La jornada de vaga convocada per STEPV-Iv i AFID-CV ha estat convocada per exigir la renegociació de l'oferta pública d'ocupació docent per al 2002 i l'estabilitat laboral del professorat. Aquesta jornada de vaga s'ha fet coincidint amb la Mesa Sectorial d'Educació que havia de negociar les bases de la convocatòria de les oposicions docents d'enguany. En la concentració convocada a les portes de la Conselleria d'Educació han assistit unes 400 persones que han estat des de les 11 fins les 16 hores.
La representació de l'STEPV-Iv ha demanat, a la Mesa Sectorial, la renegociació de l'oferta i la negociació d'un pacte d'estabilitat per al professorat interí valencià sense obtindre una resposta positiva de l'Administració Educativa valenciana. Per al sindicat, l'acord subscrit entre la Conselleria d'Educació, CCOO i ANPE és il.legítim per tindre només el 38% de suport de la part sindical i oposar-se STEPV-IV, AFIDCV, UGT i CSIF que representen el 62%. Malgrat les argumentacions del sindicat i ser un acord minoritari, la Direcció General de Personal s'ha oposat a modificar l'oferta.
El sindicat valora negativament l'actitud antidemocràtica dels responsables polítics d'Educació.
També s'ha tractat sobre el requisit lingüístic per a les oposicions d'enguany. El sindicat ha valorat positivament aquesta mesura que suposa un èxit dels moviment socials que han reclamat històricament aquesta mesura. La introducció del requisit lingüístic suposa una rectificació de la línia política del govern valencià que fins ara s'havia negat a acceptar-ho.
23 abril 2002


El professorat interí està convocat a una 
jornada de vaga el 23 d’abril

Els sindicats convocants demanen la renegociació de l’oferta pública d’ocupació i la seua estabilitat.

El sindicats Sindicat de Treballadors i Treballadores de l’Ensenyament del País Valencià-Intersindical Valenciana (STEPV-IV) i Associació de Funcionaris Interins Docents de la Comunitat Valenciana (AFIDCV) ha convocat una nova jornada de vaga per al dia 23 d’abril. Les reiuvindicacions són la renegociació de l’oferta d’ocupació pública per garantir la continuïtat en el treball del professorat interí, la seua estabilitat laboral i la derogació de l’actual sistema d’accés a la funció pública substituint-lo per una altre que supose la consolidació en el treball d’aquest professorat. Estan convocats a la vaga més de 10.000 professores i professors interins que treballen al País Valencià.

Segons els sindicats convocants l’Oferta Pública d’Ocupació del sector docent per a l’any 2002 va ser aprovada, a la Mesa Sectorial d’Educació, amb el suport de l’Aministració i dels sindicats ANPE i CCOO. L’STEPV-Iv, UGT, CSIF i AFIDCV es van oposar per no haver-se negociat la substitució de l’actual sistema d’accés a la funció pública per un altre que possibilitara l’accés diferenciat i perquè les places de l’oferta no garanteixen la continuïtat en el treball del professorat interí.

El sindicat considera que la negociació es va tancar en fals, a més de considerar-lo il.legítim, ja que l’acord només compta amb el suport del 38% de la representació sindical (ANPE i CCOO) i amb l’oposició del 62% (STEPV-IV, AFIDCV, CSIF i UGT). És per aquest motiu que han demanat al Conseller, Manuel Tarancón, que es reobriga la negociació i es torne a convocar una Mesa Sectorial d’Educació per poder arribar a un acord majoritari que garantesca la continuïtat en el treball del professorat interí actual, de tots els cossos i especialitats. Amb aquesta finalitat, l’STEPV-Iv i l’AFIDCV, han convocat la vaga del 23 d’abril que anirà acompanyada d’altres mobilitzacions i accions de pressió. El mateix dia 23 està convocada una sessió de la Mesa Sectorial d’Educació per tractar sobre les bases de la convocatòria del concurs-oposició i una jornada de vaga del moviment estudiantil en contra de la Llei de Qualitat.

En definitiva, els sindicats convocants van a mantenir la pressió i les mobilitzacions per aconseguir compromisos de la Conselleria de Cultura i Educació o de la Generalitat Valenciana que suposen l’estabilitat del professorat interí.

València, 13 d’abril de 2002

STEPV-IV i AFID-CV CONVOQUEN

VAGA EL DIMARTS 23 D'ABRIL i

CONCENTRACIÓ DE TOT EL PROFESSORAT INTERÍ DAVANT LA CONSELLERIA D' EDUCACIÓ a les 11 hores (Avgda. Campanar. València)

-Per una nova Mesa Sectorial sobre Oferta Pública d'Ocupació per al 2002.
-Per un pla d'ESTABILITAT per al professorat interí.
-Per un sistema d'accés a la Funció Pública Docent més digna, just i acord a la realitat del sistema educatiu.

Només amb la presència de totes i tots podem aconseguir defendre els nostres llocs de treball.
Ocupa el teu lloc, és el teu treball
La Mesa Sectorial d'Educació per tractar sobre les bases de la convocatòria del Concurs-oposició es realitzarà eixe mateix dia 23, per la qual cosa totes i tots hem d'estar.

"No som d'usar i tirar, volem l'estabilitat"


La vaga es fa coincidint amb la negociació de les bases de la convocatòria del concurs-oposició que tindrà lloc el dimarts 23 d'abril. En aquesta reunió, el sindicat plantejarà la renegociació de l'oferta pública d'ocupació docent per al 2002 i la negociació d'un pacte que assegure la continuïtat en el treball del professorat interí.

Perquè anem a plantejar açò?. En primer lloc, sobre l'oferta de places per a les oposicions, hem de dir que l'acord a què s'ha arribat en la Mesa Sectorial d'Educació s'ha fet a només dos sindicats que representen el 38% de la part social. La resta de sindicats vam estar en contra, l'acord és des del nostre punt de vista il.legítim. En segon lloc, considerem que aquesta oferta pot posar en perill la continuïtat del professorat interí al seu lloc de treball. No s'han ofertat únicament les places de creixement vegetatiu, jubilacions i noves creacions, sinó també places ocupades actualment per professorat interí. En tercer lloc, cal negociar un acord d'estabilitat que garantesca l'estabilitat i continuïtat en en treball del conjunt del professorat interí.

La vaga es convoca coincidint amb la mesa negociadora per ser el moment més adient per pressionar el govern valencià perquè rectifique i canvie la seua política envers el professorat interí. L'Administració valenciana s'ha de comprometre, en eixa reunió, per impulsar fòrmules que consoliden en el treball al professorat interí. Nosaltres anem a posar damunt de la taula dos reivindicacions bàsiques: un pacte d'estabilitat i la renegociació de l'Oferta Pública. A més a més, cal derogar el Reial Decret 850/93 i negociar un nou sistema d'accés a la funció pública que supose un accés diferenciat per al professorat interí.

El sindicat va proposar a les assemblees de professorat interí la conveniència de convocar aquesta vaga, cosa que hem fet després de la seua realització. Ara, cal que totes i tots participem i tothom acudesca a la Conselleria de Cultura i Educació a València el dia de la vaga.

València, 15 d'abril de 2002.


Convocatòria d'assemblees

L’Oferta Pública d’Ocupació del sector docent per a l’any 2002 va ser aprovada, a la Mesa Sectorial d’Educació, amb el suport de l’Aministració i dels sindicats ANPE i CCOO. L’STEPV-Iv, UGT i CSIF ens vam oposar per no haver-se negociat la substitució de l’actual sistema d’accés a la funció pública per un altre que possibilite l’accés diferenciat i perquè les places de l’oferta no garanteixen la continuïtat en el treball del professorat interí.

El sindicat considera que la negociació es va tancar en fals, ja que l’acord només compta amb el suport del 42% de la representació sindical (ANPE i CCOO) i amb l’oposició del 58% (STEPV-IV, CSIF i UGT). És per aquest motiu que hem demanat que es reobriga la negociació i es torne a convocar una Mesa Sectorial d’Educació per poder arribar a un acord majoritari que garantesca la continuïtat en el treball del professorat interí actual, de tots els cossos i especialitats. Amb aquesta finalitat, tant l’STEPV-Iv com l’AFIDCV, hem convocat diverses jornades de vaga i altres mobilitzacions al llarg de les darreres setmanes. A més a més, hem decidit proposar al col.lectiu de professorat interí la realització d’una nova Jornada de Vaga el dia que es negocie la convocatòria del concurs-oposició. A hores d’ara, no se sap el dia d’eixa negociació, només sabem que serà al voltant de la segona quinzena d’abril. La data es decidirà el proper dia 4 d’abril.

El sindicat ha convocat assemblees comarcals de professorat interí per als dies 9,10 i 11 d’abril per informar-vos de totes les novetats que es produesquen i decidir, entre totes i tots, sobre la convocatòria de vaga el mateix dia que es negocien les bases de la convocatòria, així com d’altres mesures de pressió.

En definitiva, es tracta de mantenir la pressió mentre no estiguen publicats al DOGV tant l’oferta pública d’ocupació com la convocatòria de les oposicions, per aconseguir compromisos de la Conselleria de Cultura i Educació que suposen avançar cap a l’estabilitat del professorat interí.

ASSEMBLEES DE PROFESSORAT INTERÍ

Castelló

Dimecres 10 d’abril

Seu STEPV-IV. Marqués de Valverde, 8. 18h.

La Vall d’Uixó

Dijous 11 d’abril

CP La Moleta a les 17:30h.

Sogorb

Dijous 11 d’abril

IES Cueva Santa a les 17:30h.

Vinaròs

Dijous 11 d’abril

Seu STEPV-IV. Avgda. Llibertat, 4,5,9. 17:30h.

Alcoi

Dijous 11 d’abril

Seu STEPV-IV. Jordi de Sant Jordi. 18h.

Elx

Dijous 11 d’abril

CP Cervantes.18h

Pedreguer

Dijous 11 d’abril

CP l’Alfàs. 18h

Algorfa

Dijous 11 d’abril

CP Cervantes.18h

Alacant

Dimarts 9 d’abril

Seu STEPV-IV. Poeta Vte. Mogica, 5-12.18h.

La Vila Joiosa

Dimarts 9 d’abril

CP Hispanitat. 18h.

Petrer

Dimarts 9 d’abril

IES Azorín, a les 18h.

Gandia

Dimarts 9 d’abril

Seu STEPV-IV. Sant Pasqual, 13-1. 18h.

Alzira

Dimarts 9 d’abril

Seu STEPV-IV. Avgda. Luis Suñer, 28-4t-16. 17:30h.

Ontinyent

Dimecres 17 d’abril

CP Carmelo Ripoll, a les 12:15h.

Xàtiva

Dimarts 9 d’abril

Seu STEPV-IV. Portal del Lleó, 8-2. 18h.

Sagunt-Port

Dijous 11 d’abril

CP Mediterrani, a les 18h.

València

Dijous 11 d’abril

Seu STEPV-IV. Juan de Mena, 14-b. 18h.


Per què proposem mobilitzacions en abril?

El 8 de març, a l'assemblea del professorat interí en vaga que es va celebrar davant la Conselleria s’hi va constituir el Comitè de Vaga per tal d’estudiar les propostes d'accions a realitzar pel col·lectiu de professorat interí.

El 14 de març va tindre lloc la primera reunió del Comitè a la seu de l'STEPV de València, amb la participació d’AFID, STEPV-IV i 20 representants de diferents localitats. A la reunió es va estimar precipitada la convocatòria de vaga per al 22 de març —amb les Falles pel mig— . Per tant, el Comitè va decidir no convocar la vaga per a eixa data i es va convocar una nova reunió el 21 de març.

En aquesta data, el Comité, reunit a la seu de l'STEPV-IV de Xàtiva, va fer entre d'altres la següent reflexió:

- A hores d'ara no ha estat aprovada pel Govern valencià l'Oferta d'Ocupació Pública, ni ha estat publicat al DOGV el Decret del Requisit Lingüístic i, a més a més, la convocatòria de les Oposicions als Cossos docents —no les places, sinó l'esborrany de la convocatòria— no ha passat per la Mesa Sectorial. Per tant, podria ocòrrer que al llarg de les Pasqües, del 28 de març al 8 d’abril, es publique l'Oferta d'Ocupació Pública i el Decret del Requisit Lingüístic, però no la Mesa Sectorial que tracte les Bases de la convocatòria pròpiament dita. Per tant, si es complira aquesta estimació, la Mesa Sectorial s’haurà de convocar durant el mes d’abril i si no fos així, tot el procés s'endarreriria

- L'objectiu del Comité, de tots i totes i dels sindicats STEPV-IV i AFIDCV és que qualsevol convocatòria no pose en perill la continuïtat en el treball del personal interí, principi que la convocatòria proposada no compleix. A més a més, la convocatòria no ha estat aprovada per la representació majoritària de la Mesa Sectorial d’Educació. Per tant, cal pressionar per obrir un nou procés de negociació de l’Oferta Pública d’Ocupació Docent per a 2002 i aturar mentrestant la convocatòria. Per tot això, l’organització del col·lectiu es primordial per pressionar i aconseguir els nostres objectius, com han fet els interins a Euskadi i com també s’intenta fer a Navarra.

Per aconseguir l'estabilitat del personal docent interí —que en definitiva és el nostre primer objectiu— cal participar tots plegats en les convocatòries que s’estan organitzant. Si pressionem, la unió de tots i totes podrà fer canviar la voluntat política del Govern valencià.

El Comité de Vaga
València, 25 de març de 2002


< anar al començament | index ensenyament públic | All-i-Oli | Principal >