curs 2006/07

PROFESSORAT INTERÍ 

 

 tornar a index professorat interí                                   veure notícies curs 2005/2006

   

"ningú no ens regalarà res"

El futur del professorat interí sols depén del professorat interí. Participa!!

26/07/07

Comencen les adjudicacions de places per als cossos de secundària en el Palau de Congressos de València [document pdf]

 
24/07/07

Manifest d'STEPV-Iv, CGT i AFID per al professorat interí. Estabilitat i sexennis. [document pdf]

   
24/07/07  

Hui han començat les adjudicacions de vacants per al professorat interí. Els sindicats docents STEPV-IV, CGT-CAT i AFID continuen la protesta per la falta d’un acord d'interins 

   
23/07/07  

Els sindicats docents STEPV-Iv, CGT-CAT i AFID, es manifesten per un nou acord d'interins davant el Palau de Congressos de València.

   
06/07/07

STEPV-Iv, AFID.CV i CGT-CAT exigeixen la negociació del nou acord de professorat interí.
Es reclama el pagament dels triennis.


11/06/07

STEPV-Iv exigeix que s'aplique a tot el professorat interí d'educació la mateixa norma que s'aplicarà al professorat de religió.
L'administració garanteix una relació laboral per temps indefinit a qui estigueren treballant el present curs.


28/05/07

STEPV-Iv considera que, tot i que el nombre d’opositors que opten a una plaça no és excessiu, la problemàtica del p. interí continuarà pendent de solució 


 

Petició de reconeixements de serveis prestats del personal funcionari interí


17/01/06

Ataque de celos sindical: El misterio de los trienios para el personal funcionario interino


12/01/07

STEPV-Iv valora positivament que el professorat interí cobre triennis


14/12/06

Estatuto básico del empleado público
Novedades en el cobro de trienios para el personal interino


13/12/06 Mesa sectorial. Condicions Laborals de Professorat Interí
23/10/06

Mesa Sectorial de 23 d'octubre sobre el nou Reial Decret d’Accés a la funció pública docent
Presentades les nostres propostes davant la Conselleria d'Educació


22/09/06

PLATAFORMA ESTATAL DE PROFESSORAT INTERÍ
sindicats demanen al Ministeri una solució a la situació de precarietat i inestabilitat laboral del professorat interí.


 

adhesions a la Plataforma Estatal del Professorat interí

 
11/09/06

Per l’accés a la funció pública, la millora de les condicions laborals i per l’estabilitat
Propostes del MECD i de l'STEPV


09/06

Compartim decisions, compartim compromís
ASSEMBLEES P. INTERÍ
setembre


   
 


Comencen les adjudicacions de places per als cossos de secundària en el Palau de Congressos de València

 El dijous dia 26 de juliol, a les 8,30 hores, s’inicien els actes d’adjudicació de vacants dels cossos de secundària per al curs escolar 2007-2008, i, durant 4 dies, un nombre important de professorat valencià dels centres públics ha de passar pel Palau de Congressos de València a triar el seu lloc de treball.

L’objectiu principal d’aquest acte públic és garantir, –de la manera més transparent i pública possible–, que el professorat estarà en el seu centre el primer dia de curs.

Entre els dies 25 i 31, s’adjuricaran 6.609 vacants entre unes 9.599 persones del cos dels cossos de secundària i formació professional, escoles oficials d’idiomes, conservatoris, escoles d’art

La distribució per situacions administratives del professorat convocat és: 

PROVISIONALS                        1.716

OPOSITORS 2007                    1.183

INTERINS                                   6.700 

D’aquests 6.609 llocs de treball que s'oferten en el conjunt de centres docents, la distribució per províncies és: Alacant 3.286 places, València 2 273 places i Castelló 1.050 places.  

Moltes de les vacants estan situades en les ciutats més grans del País Valencià.

 

INFORME VACANTS EN ALGUNES CIUTATS

 

ALACANT

 

ALACANT CIUTAT

401

ALCOI

134

ELX

379

TORREVIEJA

245

BENIDORM

161

CREVILLENT

62

DÉNIA

80

ELDA

138

ORIHUELA

116

PETRER

100

SANT VICENT

81

 

 

CASTELLÓ 

 

CASTELLÓ CIUTAT

363

ALMASSORA

31

BENICARLÓ

63

BURRIANA

52

LA VALL D'UIXO

66

VILA-REAL

 

VINAROS

66

 

 

VALÈNCIA 

 

VALÈNCIA CIUTAT

421

ALDAIA

29

ALZIRA

71

CHESTE

61

GANDIA

60

LLIRIA

25

ONTINYENT

105

PATERNA

30

UTIEL

68

TORRENT

84

STEPV-Intersindical Valenciana ha editat una revista Allioli extraordinària que és una guia de les adjudicacions amb les informacions útils per al professorat que participa.

En la revista, junt a la denúncia de que l’acord firmat entre la Conselleria i els altres sindicats el passat 8 de maig discrimina principalment al professorat convocat en aquests actes adjudicació, s'informa dels drets del professorat, de les prestacions bàsiques i l'assistència sanitària, la formació permanent, els permisos i llicències o les retribucions.

A més, durant aquests dies, el Sindicat ha establert un servei d'assessorament per al professorat que hi participa durant els dies de les adjudicacions i ha activat una WEB on penjarà tota la informació que generen aquests actes.

Finalment, STEPV-Iv afirma que el nou sistema d’oposicions imposat per la LOE (Llei Orgànica d’Ensenyament) i el seu desenvolupament restringit al País Valencià, no han servit perquè el professorat interí consolide els seus llocs de treball, i insta l'Administració Valenciana a negociar un nou acord que done una solució definitiva a aquest professorat, tot apostant per l’estabilitat en el lloc de treball i la millora de l'actual acord de condicions laborals.

València, 25 de juliol de 2007

 


 

 
 

PROFESSORAT INTERÍ: ESTABILITAT I SEXENNIS 

STEPV-Iv, CGT-CAT i AFID, durant el debat de la LOE, –ara fa ja dos anys– vam centrar els nostres esforços en conseguir un accés digne, que reconeguera l’esforç continuat del col·lectiu a favor de l’ensenyament públic i d’acord amb la realitat de l’aula. És per això que vam constituir, junt a d’altres col·lectius, la Plataforma Estatal de Professorat Interí, per traslladar als grups polítics una sensibilització favorable a reivindicacions històriques.

Ara bé, el 20 d’octubre de 2005, coincidint amb una vaga estatal, el Ministeri d’Educació i els altres sindicats arribaven a un acord que marginava el professorat interí de la presa de decisions sobre el nou sistema d’accés.

Tot i això, el Reial Decret d’accés que desenvolupa la Disposició Transitòria 17ª. de la LOE, després de passar pel Congrés i pel Senat amb l’aval d’allò que ara s’autodenomina “unió plural majoritària”, es va publicar en el BOE amb el recolzament minoritari de dos sindicats: FETE-UGT i CSI-CSIF.

Després dels esforços estatals, i amb un nou sistema d’accés que no garantia la continuïtat en el treball del professorat interí, vam centrar els nostres objectius en millorar el pacte de condicions laborals del País Valencià. Aquest fou un dels motius de la vaga de 29 de març de 2007.

Una vegada més, en mig del procés de mobilitzacions convocat per STEPV-Iv, CGT-CAT i AFID,  i a pocs dies d’unes eleccions polítiques, la “unió plural majoritària” i la Conselleria, tancaren un acord retributiu que no reconeixia a tot el professorat el mateix esforç pel treball, ja que l’acord firmat incideix en premiar els sexennis sense reconéixer aquest complement per al professorat interí.

El referent retributiu de l’acord de 8 de maig fou Catalunya. L’acord s’ha venut com un acord del segle XXI que ens iguala amb Comunitats Autònomes capdavanteres, però la realitat és que el professorat interí de Catalunya cobra sexennis i el professorat interí del País Valencià no els cobrarà si no es modifica aquest acord.

Així doncs, l’acord de 8 de maig augmentarà les diferències retributives entre el professorat funcionari i el professorat interí, i dos llocs de treball iguals tindran remuneracions molt diferents. El document, que no s’oblida d’equiparar les retribucions entre el professorat dels centres concertats i els dels centres públics, s’oblida d’equiparar les retribucions entre el professorat interí i el professorat funcionari.

A més a més, només han passat dos mesos i ja s’ha produït el primer incompliment, ja que en l’apartat 8, les parts firmants es comprometien a negociar un nou acord que s’havia d’aplicar durant el curs 2007-2008.

STEPV-Iv, CGT-CAT i AFID entenem que la provisió de places d’aquests actes tenen relació directa i repercusions personals durant el curs 2007-2008, i per tant, la negociació s’havia d’haver produït abans de l’adjudicació. Ni les millores laborals, ni la estabilitat, ni la reestructuració de les borses (provincialització i comarcalització), que haurien d’haver arribat amb un nou pacte, s’han produït, i cada vegada que hem denunciat aquest incompliment, la conselleria i els sindicats firmants de l’acord, han mirat cap un altre lloc. Dos mesos després ni tenim acord ni s'ha convocat cap mesa de negociació.

Hem de continuar treballant i denunciant aquesta injustícia, hem demanat la convocatòria immediata de la Mesa Sectorial d'Educació per resoldre una situació que afecta a milers de professors i professores de totes les etapes educatives i a tots els centres docents.

Les propostes de millora de l'acord que presenten són:

  • Negociació d’un Pacte d’Estabilitat

  • Manteniment de l’ordenació actual de les vigents borses de treball. Actes d’adjudicació presencials amb totes les vacants del sistema.

  • Complement retributiu d’interinatge equiparable als sexennis de la resta del professorat funcionari.

  • Comarcalització de les substitucions.

  • Igualtat de drets amb la resta de les treballadores i treballadors de l’ensenyament. Drets de protecció a la maternitat i a la conciliació de la vida laboral i personal.

  • Formació i llicències per estudis amb les mateixes condicions que la resta del prof. funcionari.

El cobrament de triennis per al professorat interí

L'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic incorpora el reconeixement dels triennis (complement d'antiguitat) a tot el personal funcionari interí.

En la tramitació parlamentària de l'Estatut es va aprovar, a instàncies de STES-Intersindical i altres organitzacions, un article pel qual es reconeix el dret del professorat interí a cobrar triennis des de la promulgació de la nova norma. L'Estatut Bàsic va entrar en vigor el 13 de maig, data des de la qual s’han de reconèixer els serveis prestats.

El Sindicat va demanar a Conselleria que arbitrara un sistema de reconeixement dels triennis àgil i senzill.

No obstant això, encara està pendent el pagament dels triennis. El govern valencià no ha establert cap procediment i en les meses de negociació els responsables d’Educació asseguren que ho faran efectiu en disponsar de la corresponent transferència pressupostària del govern central.

Mentrestant, en les conselleries d’Administració Pública o Sanitat ja compten amb els procediments enllestits, com la quasi totalitat de les Comunitats Autònomes i de les administracions públiques. El Sindicat ha tornat a exigir al Consell que deixe de jugar amb els interessos del professorat interí i que inici el pagament dels triennis.

Lamentablement, continuem tenint arguments per exigir al govern valencià que deixe de jugar amb els interessos del professorat interí i, per tant, hem de continuar lluitant per tal que s’inicie immediatament el pagament dels triennis, s’establesca, com ho han fet altres autonomies el pagament dels sexennis, i que es s’assolisquen nous compromisos per millorar  la situació laboral del professorat interí.

Més informació a:

http://www.intersindical.org/stepv/ensenya/4interi.html

http://www.afid.es/

 

 

 

 
 


Hui han començat les adjudicacions de vacant per al professorat interí 

Els sindicats docents STEPV-IV, CGT-CAT i AFID continuen la protesta per la falta d’un acord d'interins 

Després de dos dies d’adjudicacions, en què s’han adjudicat 3.245 vacants entre el professorat provisional, hui ha començat l’adjudicació per a les 3.500 persones interines convocades.

Les vacants que quedaven estaven distribuïdes de la següent manera: 

 

ESPECIALITATS

VACANTS

ALACANT

CASTELLÓ

VALÈNCIA

PRIMÀRIA

362

18

34

E. INFANTIL

673

28

7

SOCIALS

49

15

16

MATEMÀTIQUES, MAT C.NAT, C. NATURALS

88

17

53

VALENCIÀ

80

13

36

P. TERAPÈUTICA

135

46

81

EDUCACIÓ FÍSICA

114

5

3

ANGLÉS, CAST. ANGL

112

41

14

A. I LLENGUATGE

86

1

17

MÚSICA

97

20

4

L. CASTELLANA

37

5

14

FRANCÉS

74

19

4

Total parcial

 =SUM(ABOVE) 1907

 =SUM(ABOVE) 228

 =SUM(ABOVE)
283

TOTAL

2.418

Durant dos dies, hui i demà, el professorat interí haurà de tirar entre aquestes 2.418 vacants, 253  de les quals eren de temps parcial. 

STEPV-Iv, AFID i CGT-CAT han continuat les protestes per exigir un nou Acord. La plataforma reivindicativa presentada es concreta en:

  • Negociació d’un Pacte d’Estabilitat

  • Manteniment de l’ordenació actual de les vigents borses de treball. Actes d’adjudicació presencials amb totes les vacants del sistema.

  • Complement retributiu d’interinatge equiparable als sexennis de la resta del professorat funcionari.

  • Comarcalització de les substitucions.

  • Igualtat de drets amb la resta de les treballadores i treballadors de l’ensenyament. Drets de protecció a la maternitat i a la conciliació de la vida laboral i personal.

  • Formació i llicències per estudis amb les mateixes condicions que la resta del prof. funcionari.

Les protestes per part dels sindicats STEPV-Iv, CGT-CAT i AFID continuaran durant els actes d'adjudicació d'aquesta setmana, als quals han sigut convocats milers de professors interins que treballen en aquesta Comunitat Autònoma.  

València, 24 de juliol del 2007

 

 

 

 
 


ELS SINDICATS DOCENTS STEPV-Iv, CGT-CAT I AFID ES MANIFESTEN PER UN NOU ACORD D'INTERINS DAVANT DEL PALAU DE CONGRESSOS. 

Aquest matí, davant les portes del Palau de Congressos de València, on es realitzen els actes d'adjudicació del professorat depenent de la Conselleria d'Educació, s'ha dut a terme una protesta dels representants sindicals dels docents interins. 

El motiu de l'acció és l'exigència d'un nou Acord que garantisca la continuïtat en l'ocupació dels interins i la seua equiparació de drets amb els funcionaris docents, així com el reconeixement i pagament dels triennis, tal com reconeix ja la llei. A més, s'ha demandat una millor gestió de les Borses de Treball, que contemple i valore la labor realitzada pels professors interins, com ja s'està fent en altres Comunitats.  

Les protestes per part dels sindicats STEPV-Iv, CGT-CAT i AFID continuaran durant els actes d'adjudicació d'aquesta setmana, als quals han sigut convocats milers de professors interins que treballen en aquesta Comunitat Autònoma. 

València, 23 de juliol del 2007

Comunicat en PDF

 

 

 

 

STEPV-Iv, AFID.CV i CGT-CAT exigeixen la negociació del nou acord de professorat interí.

Es reclama el pagament dels triennis.

El Sindicat de Treballadores i Treballadors del País Valencià – Intersindical Valenciana (STEPV-Iv), el sindicat d'interins AFID-CV i CGT-CAT han demanat a la Conselleria d'Educació que complesca l'apartat 8 de l'acord signat el passat 8 de maig. En aquest apartat es deia: “las partes firmantes se comprometen a la negociación de un nuevo acuerdo para el personal interino, para su aplicación el próximo curso escolar, que mejore el actual sistema y facilite la provisión de puestos”.

L'acord entre sindicats i Administració sobre la necessitat d'un nou acord ve de lluny, des de 2005, però després d'alguns intents de negociació i de vàries meses de negociació, no s'ha avançat. El passat dia 8 de maig, quatre sindicats i la Conselleria d'Educació signaren l'acord abans esmentat. Per als Sindicat, la redacció del text tornava a donar-li temps a l'Administració per retardar-la, cosa que ha passat, ja que des de la signatura del'acord no s'ha convocat cap reunió per complir els termes de la signatura. És a dir, dos mesos després ni tenim acord ni s'ha convocat cap mesa de negociació.

En aquest context, s'ha demanat la convocatòria de la Mesa Sectorial d'Educació per resoldre una situació que afecta a milers de professors de totes les etapes educatives i a tots els centres docents. Les propostes de millora de l'acord que presenten són:

* Negociació d’un Pacte d’Estabilitat
* Manteniment de l’ordenació actual de les vigents borses de treball. Actes d’adjudicació presencials amb totes les vacants del sistema.
* Complement retributiu d’interinatge equiparable als sexennis de la resta del professorat funcionari.
* Comarcalització de les substitucions.
* Igualtat de drets amb la resta de les treballadores i treballadors de l’ensenyament. Drets de protecció a la maternitat i a la conciliació de la vida laboral i personal.
* Formació i llicències per estudis amb les mateixes condicions que la resta del prof. funcionari.

Per altra part, es considera lamentable l'actuació del govern de la Generalitat Valenciana quant el pagament del triennis del professorat interí. En la tramitació parlamentària de l'Estatut Bàsic de la Funció Pública es va aprovar, a instàncies de STES-Intersindical, CIG (Galicia), ELA-STV (País Basc), Intersindical Canària... i de les plataformes del personal interí un article pel qual es reconeixia el dret del professorat interí a cobrar triennis a partir de la seu entreda en vigor. Doncs, bé l'entrada en vigor va ser el 14 de maig de 2007 i des d'eixa data, el govern valencià no ha establert cap procediment per garantir el cobrament de les quantitats que casa professor i professora interí ha de percebre. En les meses de negociació s'han limitat a dir que ho faran quan tinguen la corresponent transferència pressupostària del govern central. Però mentre això es diu a Educació, a Administració Pública o Sanitat ja tenen els procediment de pagament enllestits, com el tenen la quaisi totalitat de les Comunitats Autònomes i de les administracions públiques. Per tot açò, exigim al govern valencià que deixe de jugar amb els interessos del professorat interí que inici el pagament dels triennis i establesca, com ho han fet altres autonomies, entre elles Catalunya, el pagament dels sexennis.

En definitiva, exigeim al govern que complesca els compromisos adquirits quant a la situació laboral i econòmica del professorat interí i que deixe de perdre el temps.


València, 6 de juliol de 2007

 

 

 

STEPV-Iv exigeix que s'aplique a tot el professorat interí d'educació la mateixa norma que es va a aplicar al professorat de religió.

L'administració garanteix una relació laboral per temps indefinit a qui estigueren treballant el present curs.

Davant la publicació en el B.O.I. dissabte passat 9 de juny del “Reial Decret 696/2007, de 1 de juny, pel qual es regula la relació laboral dels professors de religió”, el STEPV-Iv considera vergonyós el tractament que el govern socialista està portant a terme en matèria religiosa ja que lluny d’acostar el sistema educatiu al caràcter aconfessional de l'estat, continua cedint als interessos de la jerarquia catòlica.

L'esmentat RD, a més de mantenir respecte a la contractació de professorat un tractament diferenciat i favorable per a les confessions religioses respecte a la resta de llocs docents, preveu en la seua disposició addicional única, que “els professors de religió .. que a l'entrada del present RD estigueren contractats passaran automàticament a tenir una relació laboral per temps indefinit”.

STEPV-Iv que històricament, enfront de l'administració i altres organitzacions sindicals, ha defensat un sistema diferenciat d'accés a la funció pública per a les treballadores i treballadors interins de l'ensenyament, considera aquest RD clarament ofensiu i discriminatori per a aquest sector, i exigeix que com a mínim se'ls aplique aquesta mateixa normativa.

 

 

 

STEPV-Iv considera que, tot i que el nombre d’opositors que opten a una plaça no és excessiu, la problemàtica del professorat interí continuarà pendent de solució 

veure informe persones presentades

Després de fer una anàlisi exhaustiva del nombre d’opositors matriculats, i constatar que, en moltes especialitats el nombre d’opositors que opten a una plaça no és excessiu, el sindicat considera que el nou sistema d’accés continuarà fallant, ja que no assegura, ni la consolidació, ni la continuïtat en el treball per al professorat interí.

La negativa del Govern de l’Estat a incloure una clàusula en la LOE que garantira l’accés diferenciat i la negativa del Govern Valencià a pactar l’estabilitat en el treball del professorat interí, faran que el professorat que està treballant que no supere el procés selectiu, empitjore les seues condicions de treball.

El sindicat considera que amb el nou sistema, s’ha perdut una ocasió important per solucionar d’una manera definitiva la problemàtica del professorat interí, el sindicat continuarà treballant per la transparència del procés selectiu i per intentar millorar les condicions laborals del professorat. En aquest sentit, fa una crida a la Conselleria d'Educació perquè obriga, amb rapidesa, les negociacions sobre les condicions laborals del professorat interí i sobre la millora de la gestió de les borses de treball.

València, 28 de maig de 2007

 

 

 

Petició de reconeixements de serveis prestats del personal funcionari interí

descarrega la instància (doc)

Una de les novetats de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic -i una de les poques que s'aplica directament- és el reconeixement dels triennis (complement d'antiguitat) al personal funcionari interí. 

L'Estatut Bàsic entra en vigor el proper dia 13 de maig. 

A partir d'eixe moment, es pot sol·licitar el reconeixement dels serveis prestats i dels triennis corresponents. L'article 25.2 de la Llei 7/2007, de 12 d'abril, de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic diu:

“Se reconocerán los trienios correspondientes a los servicios prestados antes de la entrada en vigor del presente Estatuto que tendrán efectos retributivos únicamente a partir de la entrada en vigor del mismo”.

El Sindicat ha demanat a la Conselleria d'Educació que arbitre un sistema de reconeixement que faça el més fàcil possible la tramitació a les persones interessades com s'ha fet per al personal funcionari interí depenent de la Conselleria d'Administracions Públiques. En tot cas, cal que demaneu el reconeixement dels serveis prestats en les diferents Administracions Públiques per a les quals heu treballat i sol.liciteu el reconeixement dels corresponents triennis. 

València, 2 de maig de 2007

 

 

Ataque de celos sindical

El misterio de los trienios para el personal interino

veure també

El 13 de junio de 2006 el Ministerio de Administraciones Públicas y los sindicatos UGT, CSI-CSIF y CCOO firmaron el Anteproyecto de Ley del Estatuto Básico del Empleado Público.

Desde STEs-Intersindical criticamos el contenido del Anteproyecto, como puede comprobarse en los diversos comunicados públicos realizados, entre otras cosas por excluir al personal interino contratado por exceso o acumulación de tareas del cobro de trienios y dejar al arbitrio de cada Administración este cobro para el resto del personal interino.

Asimismo criticamos la forma en que se había negociado con el MAP excluyendo organizaciones sindicales que en su conjunto representan a la mayoría del personal empleado público. Entre estas organizaciones excluidas están varias que, por derecho, pertenecen a la Mesa General de Negociación, como son CIG y ELA.

En la Confederación de STEs-Intersindical, basándonos en nuestra crítica al Anteproyecto y en las aportaciones que ya enviamos a la Comisión para el Estudio y Preparación del Estatuto Básico (el 25 de enero de 2005 fue la primera entrega de nuestras aportaciones a esta Comisión), hemos comunicado repetidamente nuestras propuestas sobre el Estatuto, al MAP y a todos los Grupos Parlamentarios.

Además elaboramos propuestas de enmiendas al Proyecto, cuando éste se presentó al Congreso (septiembre de 2006) de forma conjunta con otras organizaciones sindicales. Enmiendas que hemos presentado y a las que hemos hecho seguimiento, a través de numerosas entrevistas con los distintos portavoces de los Grupos Parlamentarios en la Comisión de Administraciones Públicas del Congreso de Diputados.

Entre las propuestas de modificación del proyecto de Ley del Estatuto estaba la equiparación salarial del personal interino con el fijo y, en concreto, el cobro de los trienios.

Como consecuencia de la tramitación parlamentaria, en su paso por Comisión, el Proyecto de Ley del Estatuto Básico se ha modificado y mejorado en algunos aspectos, siendo la generalización del cobro de trienios para el personal interino una de las modificaciones más relevantes.

Ya avisamos en nuestro comunicado de 14 de diciembre que a esta mejora se iba a apuntar mucha gente. En ningún caso dijimos que era un mérito sólo nuestro. De hecho, la defensa de esta y otras que no han seguido la misma suerte, la hicimos en un marco unitario, junto a otras organizaciones sindicales, porque así entendemos que se refuerza la posibilidad de conseguirlas.

Lo que nos resulta chocante es que, ahora, quienes se adjudican la paternidad absoluta de esta conquista, sean las organizaciones firmantes de un Proyecto de Estatuto Básico del Empleado Público que ha tenido que verse mejorado, para el personal empleado público, en sede parlamentaria. 

¿Ellos que firmaron una cosa son los que han conseguido otra? 
Los que criticamos el proyecto por no contemplar el cobro de trienios para el personal interino, los que reivindicamos y hemos trabajado por su consecución ¿no tendremos algo que ver en esto?

De todas formas que no se preocupen, seguiremos criticando buena parte del Estatuto. Cuando un Gobierno nos condene a perder poder adquisitivo, recordaremos que no se recoge la cláusula de revisión salarial. Cuando una Administración no cumpla los acuerdos, ya no podremos llevarla a los tribunales (ni el de Estrasburgo), porque el Estatuto se lo permite. Cuando se privaticen servicios públicos echaremos en falta algún artículo que atribuya carácter exclusivamente público a nuestras tareas. Cuando dos personas estén cobrando salarios distintos por el mismo trabajo, nos acordaremos de la arbitrariedad que puede suponer la evaluación. Cuando un directivo, seleccionado por el jefe político de turno, a dedo y al margen de los criterios utilizados para el resto del personal, cobre en función del ahorro obtenido y no en función de la calidad del servicio público, recordaremos que, efectivamente y a pesar de algunas mejoras (que más que les pese a algunos hemos contribuido a conseguir) este no es nuestro Estatuto.

 

 

 

STEPV-Iv valora positivament que el professorat interí cobre triennis.

STEPV-Iv valora positivament que el personal interí cobre triennis gràcies a les modificacions de l'Estaut Bàsic de l'Empleat Públic aprovades per les Corts Espanyoles. Aquestes modificacions milloren el text presentat pel MAP que comptava amb el suport de tres sindicats. El Sindicat recorda que eixe document no contemplava el cobrament dels triennis per part del personal interí.

STEPV-Iv informa que des de que es va iniciar el procés de debat sobre l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic (EBEP) pocs han estat els canvis introduïts en les Meses de Negociació o en la seua tramitació parlamentària. Per la seua rellevància, sense dubte cal destacar la generalització del cobrament de triennis per al personal funcionari interí (article 25). Aquest article afectarà a la totalitat del personal interí, incloent-hi el professorat interí docent.

Ara, moltes organitzacions volen apuntar-se la modificació inclosa en el tràmit parlamentari de les Corts Espanyoles. Però, la realitat és que el primer document presentat pel Ministeri per a les Administracions Públiques (MAP) que tenia el suport de tres sindicats no feia cap referència al cobrament de l'antigüetat del personal interí. Ha estat en el debat parlamentari on s'ha modificat la proposta que el MAP i tres sindicats havien pactat i que no contemplava el pagament de triennis al personal interí.

Per contra, STES-Intersindical ha exigit i ha treballat per fer possible aquesta reivindicació històrica del professorat interí. De fet, el passat 25 de gener de 2005 ja vam presentar a la Comissió per a l'Estudi i Preparació de l'Estatut Bàsic una proposta en eixa línia: equiparació retributiva total del personal interí amb el personal fixe i, en concret, el cobrament dels triennis. També ho vam fer durant la tramitació de l'EBEP. Hem presentat nombrosos escrits i hem mantingut entrevistes amb la Direcció General de Personal del MAP i amb els portaveus dels diferentes grups parlamentaris de les Corts Espanyoles: PSOE, PP, IU, CIU, PNB, CC, ERC, BNG i Mixte.

Les nostres esmenes al projecte d'EBEP, que incloien el cobrament dels triennis, es van tornar a presentar als grups parlamentaris en setembre de 2006, de forma conjunta amb d'altres organitzacions sindicals representatives de les Admininstracions Públiques: ELA-STV, Confederació Intersindical Gallega (CIG), Intersindical Canària, Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) i la pròpia Confederació d'STES-Intersindical. La darrera tanda d'entrevistes va ser els dies 13 i 14 de desembre.

Així doncs, un aspecte que havia quedat exclòs del projecte d'EBEP signat pel MAP, CCOO, CSIF i UGT i de l'acord de 20 d’octubre firmat ­per CCOO, UGT i CSI-CSIF i el MEC­, que va servir per desmolibilitzar el professorat en la tramitació de la LOE, ara, gràcies a la pressió de la Confederació d’STEs-Intersindical, d'altres sindicats i a la lluita sostinguda del professorat interí, quan l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic es publique al BOE, s’haurà aconseguit una reivindicació històrica.

Per acabar, STEPV-Iv considera que encara queden assumptes per resoldre com acabar amb la precarietat en l'ocupació pública i facilitar l'accés a aquesta del personal que porta temps treballant amb eficàcia en el sector.

València, 12 de enero de 2007

 

 

 

Estatuto básico del empleado público

Novedades en el cobro de trienios para el personal interino

Desde que se inició el proceso de discusión sobre el próximo Estatuto Básico y, sobre todo, desde que se presentó el Proyecto en las cortes, pocos han sido los cambios introducidos.

Por su relevancia, sin duda tenemos que destacar la generalización del cobro de trienios para el personal funcionario interino (art. 25). En principio este artículo debe afectar a la totalidad del personal empleado público, pues aunque hay personal con legislación propia específica (art. 4) resultaría discriminatorio para el personal empleado público de esos sectores no aplicarlo. Desde luego afecta al personal docente y sanitario, pues el artículo que habla de las retribuciones del personal interino no es de los exceptuados cuando se habla de las normas por las que se regirán esos colectivos (punto 3 del artículo 2).

Seguro que muchas organizaciones se apuntarán la consecución de esta pequeña conquista. Debemos recordar que desde que se inició el proceso de recogida de aportaciones por parte de la Comisión para el Estudio y Preparación del Estatuto Básico, la Confederación de STEs-Intersindical ha propuesto la equiparación salarial del personal interino con el fijo y, en concreto, el cobro de los trienios (el 25 de enero de 2005 fue la primera entrega de nuestras aportaciones a esta Comisión). Durante todo el tiempo siguiente, se siguió con la defensa de nuestras propuestas, tanto por escrito como con repetidas entrevistas personales, ante la Dirección General de Personal del MAP y ante los portavoces, en la Comisión de Administraciones Públicas del Congreso, de los distintos Grupos Parlamentarios.

Asimismo, criticamos el acuerdo sobre el Proyecto de Estatuto que firmaron el MAP y las organizaciones CCOO, UGT y CSI-CSIF, entre otras cosas por excluir al personal interino contratado por exceso o acumulación de tareas del cobro de trienios y dejar al arbitrio de cada Administración este cobro para el resto del personal interino. Hemos elaborado propuestas de enmiendas al Proyecto, cuando éste se presentó al Congreso, en septiembre de 2006, de forma conjunta con otras organizaciones sindicales. Enmiendas que hemos presentado a todos los Grupos Parlamentarios.

Aquí no se acaba el trabajo. Seguimos manteniendo contactos (las últimas reuniones con los Grupos Parlamentarios las celebramos entre el 13 y el 14 de diciembre) y los mantendremos hasta que el Estatuto Básico tenga su aprobación definitiva. Aún queda lo más importante: acabar con la precariedad en el empleo público y facilitar el acceso a la función pública de quienes llevan tiempo trabajando con eficacia para las Administraciones Públicas. La Disposición Transitoria cuarta, sobre consolidación del empleo temporal, todavía no garantiza que se vayan a realizar estos procesos, sólo se sigue hablando de posibilidad. En cualquier caso debemos forzarlos, si no en el articulado del Estatuto, sí en cada una de las Administraciones donde estemos presentes.

Elaborando propuestas, defendiendo reivindicaciones, movilizándonos. Así debemos seguir para acabar con el trabajo precario y con la discriminación salarial en las Administraciones Públicas.

14 de diciembre de 2006

Confederación de STEs-Intersindical

 

 

 

Mesa sectorial. Condicions Laborals de Professorat Interí

El dimecres, dia 13 de desembre, es va reunir la Mesa Sectorial d’Educació per reprendre la negociació sobre Condicions Laborals del Professorat Interí.

L’Administració va entregar un nou document, que pràcticament era el mateix del passat més de juny.

El document continua indicint en les mateixes mancances que tenien els documents anteriors: pocs avanços en la millora de les condicions laborals, cap concreció en la millora i gestió de les borses de treball, i molta concreció en la regulació de les borses extraordinàries i en les sancions al professorat interí.

Tot i que el sindicat va incidir en que cal negociar un document que millore les condicions laborals del professorat interí: possibilitat de restricció de província en l’adjudicació de vacants, comarcalització de les substitucions a tots els cossos, concreció de les vacants de difícil provisió, cobrament de triennis i sexennis, etc., l’Administració diu ara que no té cap necessitat de modificar els acords actuals i que tot funciona molt bé –excepció feta de la renúncia a sustitucions per tenir un contracte de treball–.

Així doncs, a més de dir que no té pressa, l’Administració vol aprofitar la negociació, no per millorar les condicions laborals del professorat, sinó per modificar només allò que li molesta dels acord actuals.

La propera reunió serà al voltant del 16 de gener i el sindicat, si la negociació no avança, proposarà mobilitzacions a tot el col·lectiu durant els mesos de febrer o març, ja que no podem passar un curs més sense millorar els acords actuals.

 

 

 

 

Mesa Sectorial de 23 d'octubre sobre el nou Reial Decret d’Accés a la funció pública docent

Presentades les nostres propostes davant la Conselleria d'Educació

Hui, dilluns 23 d’octubre de 2006, STEPV-Iv, la Federació d’Ensenyament de CGT-PV i AFID han presentat, en la Mesa Sectorial d’Educació de la Conselleria d’Educació, les seues propostes sobre el nou Reial Decret d’Accés a la funció pública docent que ha fet públic el MEC.

La Federació d'Ensenyament de la Confederació General del Treball del País Valencià (CGT-PV), el Sindicat Associació de Funcionaris Interins Docents (AFID-CV) i el Sindicat de Treballadores i Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià-Intersindical Valenciana ( STEPV-Iv ) formem part de la Plataforma Estatal de Professorat Interí, integrada per diferents organitzacions sindicals i associacions de tot l'Estat. I és en aqueix marc de la Plataforma on els tres sindicats hem realitzat un seguiment diari de la tramitació de la LOE, tant a les Corts espanyoles com al Senat i hem mantingut nombroses reunions amb el MEC i amb els diversos partits polítics de l'arc parlamentari estatal.

Aprovada la L.O.E., les tres organitzacions coincidim en què és necessari un procés extraordinari que arreplegue una veritable consolidació de l'ocupació interina. CGT-PV, STEPV-Iv i AFID-CV, després d'analitzar l'esborrany del Reglament d'Ingrés a la Funció Pública Docent i el desenvolupament de la Transitòria 17ª de la LOE, entenem que no s’hi dóna una solució satisfactòria a la precarietat laboral del professorat interí, col·lectiu que forma part del sistema educatiu i que cada dia demostra la seua capacitat professional. Defensem, per tant, que el treball temporal que ocupa es transforme en fix, a través d'un procés de consolidació de l'ocupació interina, que no supose només una reducció de la taxa de temporalitat sinó continuïtat i estabilitat en un treball que es ve realitzant, en bastants casos, amb una antiguitat de decennis.

Per tot això, les tres organitzacions sindicals, EXIGIM:

    • La retirada immediata de l'esborrany del nou Reglament d'Accés presentat pel MEC.
    • Que el model d'accés de la Disposició Transitòria complesca amb un doble objectiu: reducció de la taxa d'interinitat i consolidació en l'ocupació del professorat interí. Un desenvolupament just i correcte de la Disposició Transitòria 17ª de la LOE, on es valore al màxim l'experiència docent en els centres públics d'ensenyament i amb una fase d'oposició no eliminatòria i no memorística que s'adeqüe a la realitat de la pràctica docent, consistent en una prova i sense parts que pervertisquen aquesta unicitat. Condicions que poden complir-se sense infringir la legalitat ja que cap d'elles es contradiu amb la Disposició Transitòria 17ª de la LOE.
    • Que el procés se celebre simultàniament en totes les CCAA, i que la fase d'oposició coincidesca en la seua concepció en totes elles.
    • Una negociació oberta al si de la Mesa Sectorial d'Educació, per ser aquest el seu àmbit legal i per respecte a la normativa democràtica sindical, i no en la selectiva comissió de seguiment de l'Acord de 20 d'octubre de 2005. Aquesta negociació ha de ser completada amb la corresponent en cada àmbit autonòmic entre les respectives Administracions Educatives i organitzacions sindicals.
    • La negociació de mesures encaminades a l'estabilitat laboral per als/les aspirants que no superen el procés al llarg del període transitori. Per coherència i complementarietat, similars mesures haurien de ser arreplegades al nou Estatut Docent.

València, 23 d'octubre de 2006

 

 

 

-

Compartim decisions, compartim compromís

LA PLATAFORMA ESTATAL DE PROFESSORAT INTERÍ, integrada per la Confederació d'STES-intersindical, CIG-ENSINO, CGT, STEC-INTERSINDICAL CANARIA, EA-CANARIAS, SADI, INSUCAN, AFID-CV, SALDIM-Madrid, ADIM-Melilla, APIDE Castilla-La Mancha, ASOCIACIÓN DE PROFESORADO INTERINO DE CASTILLA Y LEÓN i PLATAFORMA DE PROFESORADO INTERINO DE ARAGÓN:

en castellà

Davant la presentació en la Mesa Sectorial d'Educació, per part del MEC de l'esborrany del nou Reglament d'Accés a la Funció Pública Docent, la Plataforma Estatal de Professorat Interí, denuncia la manca de voluntat política de l'actual Govern per a solucionar d'una forma decidida la precarietat i inestabilitat laboral d'aquest col·lectiu docent, actitud que no afavoreix gens l'enfortiment de la qualitat de l'ensenyament públic i rebaixa les esperances educatives i socials preteses per la nova Llei Orgànica de l'Educació.

Denunciem que el model ordinari que n'ofereix és una còpia literal de l'ara vigent R.D. 334/2004: presentar la seua reedició com a novetat suposa una burla a l'actual reforma educativa i evidencia la ineptitud de l'Administració per tal regular de forma permanent i justa la interinitat del professorat en el sistema educatiu públic.

Però denunciem, sobretot, que el major frau el constitueix la fórmula presentada al seu Títol VIé. sobre el desenrotllament de la Disposició Transitòria 17na. de la LOE: 80.000 professores i professors interins poden veure seriosament amenaçada la seua continuïtat en un treball que vénen fent en molts casos amb una antiguitat de decennis si aquesta norma acaba sent aprovada.

Las organitzacions sindicals i associacions d'aquesta Plataforma reclamem que l'única solució justa ha de passar per la consolidació laboral de la totalitat del col·lectiu, i per això EXIGIM:

  1. - La retirada immediata de l'esborrany del nou Reglament d'Accés presentat pel MEC, donat que suposa un frau a la Llei Orgànica de l'Educació.
  2. - Que el model de accés de la Disposició Transitòria assolisca un doble objectiu: reducció de la taxa d'interinitat i consolidació en el treball del professorat interí. Un desenrotllament just i correcte de la Disposició 17na. de la LOE, en el qual es valore al màxim la experiència docent als centres públics d'ensenyament i amb una fase d'oposició no eliminatòria i no memorística que s'adeqüe a la realitat de la pràctica docent, consistent en una única prova i sense parts que pervertisquen aquesta unicitat, condicions que poden complir-se sense infringir la legalitat ja que cap d'elles es contradiu amb la Disposició Transitòria 17na. de la LOE.
  3. - Que el procés se celebre simultàniament en totes las CCAA, i que la fase d'oposició coincidisca en la seua concepció en totes elles.
  4. - Una negociació oberta al si de la Mesa Sectorial d'Educació, por ser aquest el seu àmbit legal i per respecte a la normativa democràtica sindical, i no en la selectiva comissió de seguiment de l'Acord de 20 d'octubre de 2005. Aquesta negociació cal completar-la amb la corresponent en cada àmbit autonòmic entre les respectives Administracions educatives i organitzacions sindicals.
  5. - Negociació de mesures adreçades a l'estabilitat laboral dels/les aspirants que no superen el procés al llarg del període transitori. Por coherència i complementarietat , semblants mesures haurien de ser recollides en el nou Estatut Docent.

Finalment, convidem totes les forces sindicals a sumar-se a aquestes reivindicacions i alertem el Ministeri d'Educació i Ciència i el Govern de l'Estat de la necessitat de convocar properament mobilitzacions del Professorat Interí per a la defensa de la seua consolidació laboral com a única i justa solució en aquest procés.

València, 27 de setembre de 2006

 

 

 

-

PLATAFORMA ESTATAL DE PROFESORADO INTERINO

Once sindicatos piden al Ministerio una solución a la situación de precariedad e inestabilitad laboral del profesorado interino.

LA PLATAFORMA ESTATAL DE PROFESORADO INTERINO, integrada por la Confederación de STES-intersindical, CIG-ENSINO, CGT, STEC-INTERSINDICAL CANARIA, EA-CANARIAS, INSUCAN-Canarias, SADI-Andalucia, AFID-CV, SALDIM-Madrid, ADIM-Melilla y APIDE Castilla-La Mancha ante la presentación en la Mesa Sectorial de Educación, por parte del MEC del borrador de nuevo Reglamento de Acceso a la Función Pública Docente, la Plataforma Estatal de Profesorado Interino, denuncia la falta de voluntad política del actual Gobierno para solucionar de una forma decidida la precariedad e inestabilidad laboral de este colectivo docente, actitud que en nada favorece el fortalecimiento de la calidad de la enseñanza pública y rebaja las esperanzas educativas y sociales pretendidas por la nueva Ley Orgánica de la Educación.

Denunciamos que el modelo ordinario que ofrece es una copia literal del ahora vigente R.D. 334/2004: presentar su reedición como novedad supone una burla a la actual reforma educativa y evidencia la ineptitud de la Administración para regular de forma permanente y justa la interinidad del profesorado en el sistema educativo público.

Pero denunciamos, sobre todo, que el mayor fraude lo representa la fórmula presentada en su Título VI sobre el desarrollo de las Disposición Transitoria 17ª de la LOE: 80.000 profesoras y profesores interinos pueden ver seriamente amenazada su continuidad en un trabajo que vienen realizando en muchos casos con una antigüedad de decenios si esta norma acaba siendo aprobada.

Las organizaciones sindicales y colectivos de esta Plataforma reclamamos que la única solución justa tiene que pasar por la consolidación laboral de la totalidad del colectivo, y por ello EXIGIMOS :

  1. - La retirada inmediata del borrador del nuevo Reglamento de Acceso presentado por el MEC, dado que supone un fraude a la Ley Orgánica de la Educación.
  2. - Que el modelo de acceso de la Disposición Transitoria cumpla con un doble objetivo: reducción de la tasa de interinidad y consolidación en el empleo del profesorado interino. Un desarrollo justo y correcto de la Disposición 17ª de la LOE, donde se valore al máximo la experiencia docente en los centros públicos de enseñanza y con una fase de oposición no eliminatoria y no memorística que se adecúe a la realidad de la práctica docente, consistente en una única prueba y sin partes que perviertan esta unicidad, condiciones que pueden cumplirse sin infringir la legalidad puesto que ninguna de ellas se contradice con la Disposición Transitoría 17ª de la L.O.E.
  3. - Que el proceso se celebre simultáneamente en todas las CCAA, y que la fase de oposición coincida en su concepción en todas ellas.
  4. Una negociación abierta en el seno de la Mesa Sectorial de Educación, por ser éste su ámbito legal y por respeto a la normativa democrática sindical, y no en la selectiva comisión de seguimiento del Acuerdo de 20 de octubre de 2005. Esta negociación debe ser completada con la correspondiente en cada ámbito autonòmico entre las respectivas Administraciones educativas y organizaciones sindicales.
  5. - La negociación de medidas encaminadas a la estabilidad laboral para los/las aspirantes que no superen el proceso a lo largo del período transitorio. Por coherencia y complementariedad , similares medidas deberían de ser recogidas en el nuevo Estatuto Docente.

Finalmente, invitamos a todas las fuerzas sindicales a sumarse a estas reivindicaciones y alertamos al Ministerio de Educación y Ciencia y al Gobierno del Estado de la necesidad de convocar próximamente movilizaciones del Profesorado Interino para la defensa de su consolidación laboral como única y justa solución en este proceso.

 

 

 

Per l’accés a la funció pública, la millora de les condicions laborals i per l’estabilitat

Breu història de la tramitació de la Llei d’Educació

El Congrés de Diputats va rebutjar l’esmena a la disposició transitòria 17 de la LOE, aprovada prèviament al Senat, una esmena que regulava un procés extraordinari d’accés a la Funció Pública Docent per al professorat interí i substitut. L’esman, rebutjada per 177 vots contra 149, comptava amb el suport de la Confederació d’STES-Intersindical i la Plataforma Estatal de Professorat Interí. La mesura reconeixia una major valoració de l’experiència docent fins al màxim legal permés en la fase de concurs, del 33% al 45%, mentre que la fase d’oposició constava de dues parts no eliminatòries, una memòria i una prova, sumatòries en el seu comput.

Tot i no tractar-se d’un accés diferenciat, tal i com reclamava el Sindicat, la solució millorava en molt la proposta inicial del Ministeri d’Edcuació, basada en l’Acord Bàsic sobre condicions sociolaborals signat per l’adminsitració educativa i alguns sindicats presents en la mesa de negociació, excepte STES-Intersindical, CIG i ELA-STV, en octubre de 2005.

El Sindicat estima que la responsabilitat de tot el procés recau principalment en la manca de voluntat política del Ministeri i del partit que sustenta el govern. Però la negativa a possibilitar un procés extraordinari dels docents interins a la funció pública també és obra de les organitzacions que en octubre van signar un acord dolent i en el debat parlamentari han pressionat el govern i els partits polítics fins a aconseguir que la LOE no incorporara ni un accés diferenciat ni un procés extraordinari. No n’hi havia cap impediment legal, ni es vulnerava cap llie: només calia haver votat positivament una esmena aprovada majoritariament al Senat. Sembla que la inestabilitat de 80.000 docents no és ara mateix una preocupació prioritària per al govern, ni per als partits polítics, ni per a determinades organitzacions sindicals que donen l’esquena als interessos del professorat interí.

STES-Intersindical i la Plataforma Estatal de Professorat Interí, que agrupa a més de 15 organitzacions sindicals, ha treballat de manera intensa en els darrers mesos i han convocats mobilitzacions, com la marxa a Madrid del 16 de novembre de 2005, amb vora 10.000 manifestants. També hem mantingut entrevistes i reunions amb els partits polítics i reposanbles del MEC, i han estat presents en els debats parlamentaris, sempre per fer escoltar la veu del professorat interí. Resultat de tot aquest esforç va ser precisament l’aprovació pel Senat de l’esmena esmentada anteriorment.

Presentació d’un nou Reail Decret d’accés.

Ara, el MECD ha presentat el seu esborrany de Reial Decret d’ingrés a la funció pública docent. El document presentat no respon a les nostres expectatives ni a les del professorat interí. No avança en la consolidació de l’ocupació del col.lectiu. L’esborrany proposa per una part un "nou model" que reprodueix l’actual concurs-oposició, molt allunyat de l’accés diferenciat i, per altra, proposa un model transitori, durant els anys d’implantació de la LOE, en compliment de la disposició addicional 17 de la LOE, que tampoc difereix massa del model actual, docns seguirà essent un fase d’oposició eliminatòria amb dues parts, una d’elles serà una exposició memorística d’un tema. STES-Intersindical no dóna suport el document presentat.

La negociació de la millora de la gestió de les borses i les condicions laborals del professorat interí.

Despres de dos anys de reunions, la Conselleria ha estat incapaç de complir els seus compromisos i no ha tancat la negociació oberta, un incompliment que ha provocat la paralització d’una sèrie de modificacions a l’actual pacte de provisió de llocs de treball que hagueren millorat l’organització dels actes d’adjudicació, el cobriment de les baixes i substitucions, i les condicions laborals del professorat interí.

Cal esmentar el manteniment de l’ordenació de les borses de professorat amb serveis; la incorporació del dret a restricció de província per a tot el col.lectiu; la comarcalització i racinalització de les substitucions; la major transparència i dilegència en el cobriment de les baixes; el reconeixement que cal aplicar un complement retributiu específic i transitori equivalent als triennis i sexennis del funcionariat; l’aplicació del Decret de permisos i llicències en les mateixes condicions que al personal funcionari; l’adopció de mesures de protecció a la maternitat; els plans de formació que comtemplen l’especificitat del professorat interí; el reconeixement laboral de vacants d’especial dificultat; la reactivació de la comissió de seguiment per poder tenir major control sindical de les borses de treball i de les vacants.

Però tot ha acabat en res ja que l’Administració educativa ha ralentit deliberadament el procés de negociació fins a impedir que es tancara i s’aplicara a aquest curs. Tot i que s’ha perdut una ocasió important per a donar solucions globals a la problemàtica del professorat interí, el Sindicat continua treballant per a reobrir la negociació i que totes les qüestions plantejades siguen d’aplicació en el termini més curt possible.

STEPV-Iv, que insisteix a defensar el dret a l’estabilitat del professorat interí i per possibilitar el seu accés a la funció pública docent, proposa un calendari de mobilitzacions per aconseguir millorar la proposta d’ingrés presentada pel MEC i les condicions laborals del personal interí.


PROPOSTA D'ACCÉS TRANSITORI 
DURANT EL PERÍODE D'APLICACIÓ DE LA LOE

 

MEC

 

STEPV-Iv

Temaris: De moment -per a 2007-: els actuals.

Fase d'oposició: eliminatòria per a passar al concurs, amb una qualificació mínima de 5 punts.

La fase de oposició constarà d'una prova estructurada en 2 parts, que no tindran caràcter eliminatori entre elles:

  • Primera part: desenrotllament per escrit d'un tema triat per l'aspirant, d'entre dos extrets a l'atzar pel tribunal, dels corresponents al temari de l'especialitat. 10 punts, de 40% a 60% en valoració final.
  • Segona part: presentació d'una programació didàctica sobre un curs o nivell acadèmic i elaboració -preparació: 1 hora- i exposició oral d'una unitat didàctica, d'entre 3 triades a l'atzar de la programació. En especialitats que incloguen habilitats instrumentals o tècniques, aquesta segona part inclourà una prova pràctica. Cas d'exercici pràctic: (programació + unitat = 10 punts: 40% a 60% en valoració parcial) + (pràctic = 10 punts: 40% a 60 % en valoració parcial) = 10 punts totals (mitja): de 40% a 60% en valoració final.

- Tots els exercicis escrits es realitzaran en una sessió conjunta amb la presència de la totalitat dels candidats i la durada no podrà excedir de 2 hores. Els/les candidats/es presentaran i exposaran oralment davant el tribunal els exercicis corresponents amb d'un temps màxim d'1 hora i 30 minuts.

Per poder accedir a la fase de concurs, caldrà haver obtingut una qualificació mínima a la fase d'oposició de 5 punts.
Fase de concurs:

Experiència prèvia......: Máxim 7 punts
Formació acadèmica...: Máxim 4 punts
Altres mèrits...............: Màxim 2 punts

Sistema de qualificació.

La ponderació de les puntuacions de les fases d'oposició i concurs per a formar la puntuació global serà de dos terços per a la fase d'oposició i d'un terç per a la fase de concurs.

Fase de pràctiques:

A realitzar el curs següent a la superació del concurs-oposició.

 

Temaris: sense temaris.

Fase d'oposició: no eliminatòria per a passar al concurs. La fase de oposició constarà d'una única prova, la valoració de la qual serà revisable a petició de l'aspirant:

Presentació d'una programació didàctica sobre un curs o nivell acadèmic i elaboració d'una unitat didàctica, d'entre 3, triades a l'atzar de la programació presentada. 
Valoració: 10 punts.

Fase de concurs:

Valoració experiència prèvia...: Màxim 9 punts.
Valoració formació acadèmica i altres mèrits : Màxim 1 punt.
Total valoració concurs....: 10 punts

Sistema de qualificació.

La ponderació de les puntuacions de les fases d'oposició i de concurs per a formar la puntuació global serà del 50 % per a cada fase.

Fase de pràctiques: 

Es convalidarà al professorat interí amb un curs treballat.

 

 

Compartim decisions, compartim compromís
 

ASSEMBLEES PROFESSORAT INTERÍ

Alacant. Dilluns, 11 setembre. IES Cavanilles (antic Politècnic). 18 h.

Castelló. Dimarts, 12 setembre. IES Politècnic. 18 hores.

València. Dimarts, 12 setembre. Seu CGT-PV. Avgda Cid, 154. 18 h.

Benicarló. Dilluns, 11 setembre. Seu STEPV-Iv. Pl. Ajuntament,3. 18 h.

Gandia. Dimecres, 13 setembre. Seu STEPV-Iv. S. Pasqual, 13-1-dt. 18h.

Alcoi. Dimarts, 12 setembre. Seu STEPV-Iv. Jordi de Sant Jordi,16-b. 18h.

La Federació d'Ensenyament de la Confederació General del Treball del País Valencià (CGT-PV), la Associació de Funcionaris Interins Docents de la Comunitat Valenciana (AFID-CV) i el Sindicat de Treballadores i Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià- Intersindical Valenciana (STEPV-Iv), després d'analitzar l'esborrany del reglament d'ingrés a la funció pública presentat pel Ministeri d'Educació han decidit convocar un procés d'assemblees per informar sobre el seu contingut i acordar les accions a realitzar pel col·lectiu.

El MEC ha presentat un projecte de Reial Decret que desplega la transitòria 17a de la LOE i que, des del punt de vista dels tres sindicats, no dóna solució al professorat interí, ja que l'accés a la funció pública va en la mateixa línia que l'actual per tal com no respon a l'esperit de la Llei, entés com a consolidació del treball.

Per tot açò, hem decidit convocar, en el marc de la Plataforma de Professorat Interí de l'Estat, les assemblees que assenyalem i proposem un seguit de mobilitzacions per aconseguir que les nostres reivindicacions queden plasmades en la nova normativa d'accés.

El nou Reial Decret hauria de posar fi a la precarietat laboral del col·lectiu, i això només és possible amb un veritable procés de consolidació dels llocs de treball. Això requereix ineduliblement que qualsevol procés selectiu s'adeque a la realitat de la pràctica docent, per tant:

  • la fase d'oposició, amb una única prova limitada a la pràctica docent en l'aula, no eliminatòria.
  • La fase de concurs, amb una valoració màxima legal de l'experiència docent en els centres públics.

Per altra part, el tres sindicats hem estat molt crítics amb la paràlisi de la negociació de la millora de l'acord de professorat interí valencià. La Conselleria d'Educació ha dilatat la negociació i, a hores d'ara, no tenim un acord que millore les nostres condicions laborals i econòmiques, ni que agilitze la gestió de les borses de treball i la contractació del personal interí. En eixe sentit, els tres sindicats reclamen l'obertura immediata de les negociacions.

En ambdòs àmbits, l'estatal i l'autonòmic, cas de no ser ateses satisfactòriament les nostres demandes ens veurem obligats a proposar i convocar mobilitzacions al sector.

Compartim decisions, compartim compromís.

Convoquen:
-Associació de Funcionaris Interins Docent (AFID-CV)
-Federació d'Ensenyament de la Confederació General del Treball del País Valencià (CGT-PV)
-Sindicat de Treballadores i Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià- Intersindical Valenciana (STEPV-Iv)

 


 

< anar al començament | index ensenyament públic | All-i-Oli | Principal >