NOTÍCIES DE L'ACCIÓ SINDICAL

 

posteriors

Tercer trimestre curs 01/02
19/06/02

La Intersindical Valenciana s’ha entrevistat amb el Bloc Nacionalista Valencià.

31/05/02

Esquerra Unida del P.V. presenta el projecte d'Entesa a la Federació d'STEPV

29/05/02

Entrevista Intersindical Valenciana amb el PSPV-PSOE

18/06/02 La Conselleria d’Educació lleva la paraula als sindicats i aprova, unilateralment i sense suport sindical, el document de supressions de secundària, el de menjadors escolars i el d’itineràncies
16/06/02 L'STEPV-IV critica a la Generalitat Valenciana en no ser convocat per negociar els serveis mínims.
10/06/02 L'STEPV-Intersindical Valenciana demana la rectificació de la notícia apareguda als mitjans de comunicació sota el títol "Cena de l'Entesa"
7/06/02

La Direcció General de Personal s’ha negat a lliurar a les organitzacions sindicals la relació de persones membres dels tribunals dels concursos oposicions de mestres i de secundària.

plantilles
de
secundària

més informació

6/06/02

i van tres
trencaments

Els sindicats trenquen la negociació sobre desplaçaments del lloc de treball per incompliment de l'article 2.5 de l'acord de plantilles

28/05/02

i van dos
trencaments

Comunicat de ANPE, CSI-CSIF, CCOO-PV, FETE-UGT-PV, i STEPV-Iv sobre la suspensió de la negociació sobre l'aplicació de l'acord de plantilles de Secundària.

23/05/02

un
trencament

Trencades les negociacions a secundària
La Conselleria d'Educació pretén incomplir l'acord de plantilles de secundària

23/05/02

Ordre que desplega el decret del currículum de Batxillerat respecte les titulacions

15/05/02

El STEPV-IV recorrerà el Decret sobre requisit lingüístic i l’ordre de convocatòria de les oposicions docents per a l’any 2002

15/05/02

La reunió sobre requisit lingüístic acaba sense resultats.
Junta de Portaveus 15/2/02

7/05/02

.

2/05/02

Mesa sobre el requisit lingüístic 2 maig

30/04/02

Mesa retribucions, requisit lingüístic

26/04/02

L'STEPV-IV valora positivament l'aprovació del Decret sobre el requisit lingüístic
El sindicat arremet contra el conseller per les seues declaracions sobre la homologació de titulacions.                           
Resolució del Consell Federal Federació STPV

24/04/02

Los STEs apoyan la huelga del sindicato de estudiantes

 

Segon trimestre. curs 01/02

10/03/02

L'STEPV-IV no comparteix les dades oferides per Educació respecte de l'escolarització en educació infantil

4/03/02

El Govern valencià aprova el nou currículum per a l’ESO sense variacions

3/03/02

L'STEPV-IV valora positivament la creació del bibliotecari als centres docents públics.
El sindicat espera que no siga una nova ocurrència més del conseller d'Educació 

20/02/02

El STEPV denuncia los intentos del Partido Popular para acabar con la enseñanza democrática

20/02/02

L'STEPV-IV denúncia l'incompliment dels compromisos del Director General de Centres
Educació vol ara començar en divendres les classes del pròxim curs

20/02/02

Impagament de nòmines de gener: L’STEPV-Iv demana que es depuren responsabilitats polítiques. 

1/02/02

Una vintena de consellers abandonen el plenari del Consell Escolar Valencià en protesta pel sectarisme del seu president

31/01/02

Orientacions per al professorat en pràctiques (Opositors/es del  2001)

17/01/02

El ple del Consell Escolar Valencià no admet a tràmit per via d'urgència el projecte de decret pel qual s'estableix el currículum de batxillerat en la C.V.

16/01/02

l'estat de la negociació i l'acció sindical. gener 02

 

Primer trimestre. curs 01/02

14/12/01

Comunicado de la Confederación de STEs: 
Un proyecto de ley de Formación Profesional que pretende privatizar el sistema

20/11/01

La Conselleria d'Educació incompleix l'acord de plantilles de secundària pel retard en la construcció de centres educatius

20/11/01

L'STEPV-Iv critica al govern valencià per no posar en funcionament els serveis de prevenció al sector docent

16/11/01

Los STEs rechazan el congreso de educación organizado por el MEC por partidista

13/11/01

La Conselleria desautoritzada per l'informe de la Sindicatura de Greuges

06/11/01

Seguiment de l'acord de plantilles d'educació infantil i primària

07/11/01

La Confederación de STEs presenta un catálogo de propuestas en defensa de la escuela rural

24/10/01

Els psicopedagogs podran accedir al cos de Secundària sense consumir plaça a través d’un concurs-oposició

15/09/01

La Direcció Territorial d'Educació autoritza augments de ràtio als centres privats concertats de València ciutat quan existeixen vacants als publics, ignorant els informes tècnics de la Inspecció Educativa i l'existència de les comissions d'escolarització  

 

anteriors

 Veure CURS 2000/2001



La Intersindical Valenciana s’ha entrevistat amb el Bloc Nacionalista Valencià.

Una representació de la Intersindical Valenciana (STPV, PUT i STA) es va entrevistar amb Pere Major, President del Bloc, i d’altres membres de l’executiva Pepa Chesa, Ferran Puchades i Vicent Forment. La reunió va servir per presentat el sindicat a la direcció del Bloc. En aquesta es va tractar sobre la convocatòria de la Vaga General del 20-J, vaga a la que les dues organitzacions donen suport, la situació política valenciana, la reforma de l’Estatut, la necessitat d’un marc laboral valencià,…

En aquesta es va acordar mantindre reunions periòdiques per tractar sobre temes de política general o sectorial per intercanviar els diferents punts de vista, sempre des del respecte a la independència de les dues organtizacions.



Comunicat conjunt dels cinc sindicats de la mesa sectorial d’educació (ANPE, CSI-CSIF, FE-CCOO-PV, FETE-UGT-PV, STEPV-IV)

La Conselleria d’Educació lleva la paraula als sindicats i aprova, unilateralment i sense suport sindical, el document de supressions de secundària, el de menjadors escolars i el d’itineràncies

A la Mesa Sectorial d’Educació de hui, dimarts 18 de juny de 2002, s’ha produït la ruptura de la negociació, com a conseqüència de la postura intransigent de l’Administració en donar per acabada la negociació de l’Ordre de desplaçaments i supressions de secundària a pesar que els cinc sindicats hem demanat conjunta i reiteradament la continuació de la negociació en entendre que el document no estava suficientment elaborat i que faltaven una sèrie de garanties mínimes per tal que aquesta normativa fora acceptable.

L’administració, en el document presentat hui, ha inclòs elements que no s’havien tractat en la darrera Mesa Sectorial i ha deixat de banda d’altres que s’havien acceptat a proposta sindical. A més a més, l’administració s’havia compromés a presentar un document de Mapa Escolar amb la relació de centres sobre els quals s’havia de realitzar l’adscripció del professorat cosa que no ha fet.

Tota la normativa que envolta la negociació de l’adscripció, recol·locació i supressions del professorat de secundària necessita d’una negociació global que ha d’incloure, com a mínim, punts tant importants com els següents:

-La seguretat jurídica del professorat desplaçat del curs 2002-2003.
-La publicació de unes plantilles modulars que donen estabilitat al professorat.
-Un catàleg públic de llocs de treball per poder recol·locar el professorat que puga veure’s afectat per una futura supressió del seu lloc de treball.
-La negociació d’una zonificació del Mapa Escolar pactada amb la part sindical.
-Una relació dels centres del Mapa Escolar real.
-El compromís exprés de l’administració per formar el professorat afectat per les futures supressions.

Els cinc sindicats li hem oferit a l’administració negociar tots aquests apartats conjuntament amb l’ordre que ha presentat hui. La resposta de l’administració ha estat llevar la paraula a la part sindical, donar per aprovada l’ordre i passar a aprovar els altres documents que s’havien de negociar a la Mesa Sectorial de hui: menjadors escolars i ordre que regula les itineràncies del professorat.

Els cinc sindicats li hem oferit a l’administració la voluntat ferma de continuar la negociació perquè pensem que, sobre aquests temes és imprescindible arribar a acords i lamentem, una vegada més, la prepotència amb que vénen actuant últimament els representants de la Conselleria.

València, 18 de juny de 2002.


L'STEPV-IV critica a la Generalitat Valenciana en no ser convocat per negociar els serveis mínims.

El sindicat afirma que són abusius i superiors als de Vagues Generals anteriors.

El Sindicat de Treballadores i Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV-Iv) informa que no ha estat convocat a les reunions per negociar els serveis mínims quan ha convocat formalment la Vaga General i és sindicat representatiu en la funció pública valenciana. El sindicat va presentar la petició de legalització de la vaga el passat 8 de juny, junt a la resta de les organitzacions sindicals de la Intersindical Valenciana, malgrat ser un dels sindicats convocants no ha estat convocat per negociar-los. Aquest fet és nou ja que en anteriors convocatòries de vagues generals l'STEP-IV va ser convocat, concretament en la darrera de 1994. Segons l'STEPV-IV, totes les organitzacions convocants d'una vaga estan legitimats per negociar els serveis mínims. Els serveis jurídics del sindicat estan estudiant les accions legals que es poden fer davant d'aquesta actuació irregular de la Generalitat Valenciana.

Per altra part, l'STEPV-IV considera abusius els serveis mínims imposats per la Generalitat Valenciana als diferents sectors de la funció pública, com ara sanitat o educació. No són els mateixos que en anteriors convocatòries s'han augmentat.La Generalitat Valenciana pretén amb aquests impedir el dret de vaga.

El sindicat també critica les declaracions públiques fetes per responsables de l'Adminsitració que pretenen coaccionar les treballadores i treballadors i evitar l'exercici del dret a la vaga.

Per acabar, el sindicat afirma que tots les enquestes que ha fet asseguren que la vaga tindrà un seguiment important i serà un serà un èxit.

València, 16 de juny de 2002.


L'STEPV-Intersindical Valenciana demana la rectificació 
de la notícia apareguda sota el títol "Cena de l'Entesa"

El Secretariat Nacional de l'STEPV-Iv desmenteix categòricament la informació apareguda en l'edició valenciana de "El País" del dilluns, 10 de juny, relatiu a un suposat suport de la nostra organització sindical al projecte de confluència política anomenat "Entesa".
Si bé és cert que hi hagué un sopar en la nit de divendres passat i que un representant de l'STEPV hi va assistir com a convidat, no és menys cert que la seua intervenció fou dirigida a saludar la iniciativa d'unitat d'algunes forces polítiques, no a esdevindre, com diu la notícia, la organització impulsora d'eixe projecte polític amb el qual, com a Sindicat, no hi té res a veure.
El nostre Sindicat sempre ha mantingut amb les forces aplegades a l'Entesa un tracte respectuós i de col·laboració, des de la independència de cadascuna de les organitzacions. L'STEPV-Iv s'ha distingit sempre pel seu pluralisme intern, des del seu posicionament en l'espectre de l'esquerra social del País Valencià, i pel seu respecte escrupulós a totes les forces polítiques.
Finalment, cal lamentar l'oportunisme d'algunes persones alienes al Sindicat, que han intentat erigir-se en portaveus de la nostra organització.

València, 10 de juny de 2002


La Direcció General de Personal s’ha negat a lliurar a les organitzacions sindicals la relació de persones membres dels tribunals dels concursos oposicions de mestres i de secundària.

Hui, divendres s’ha fet el sorteig dels membres dels tribunals dels concursos oposició dels cossos docents de mestres i de secundària. Una vegada realitzat el sorteig, la Direcció General de Personal s’ha negat a lliurar una còpia a les organitzacions sindicals. Segons l’STEPV-IV, ha estat el director general de Personal qui ha donat aquestes instruccions. Per a l’STEPV-Iv aquest fet és inèdit en la història de l’Administració Educativa valenciana, tots els anys s’ha facilitat una còpia, bé en paper o bé en suport informàtic, als sindicats. Enguany no s’ha fet. 

Per a l’STEPV-IV aquest fet denota un actitud infantil de la Conselleria de Cultura i Educació que pretén “castigar” a les organitzacions sindicals per la defensa dels interessos de les treballadores i treballadors de l’ensenyament. El sindicat relaciona aquest fet a la situació de la negociació de les plantilles de secundària i a la polèmica de la titulació de Filologia Catalana. 

La Conselleria s’hauria de dedicar a resoldre els problemes que té l’educació i no a provocar situacions de confrontació aritifical que són impròpies dels càrrecs públics.

València, 7 de juny de 2002.


Els sindicats trenquen la negociació sobre desplaçaments del lloc de treball per incompliment de l'article 2.5 de l'acord de plantilles

Els sindicats de la Mesa Sectorial d'Educació ANPE, CSIF, FETE-UGT, CCOO i STEPV han trencat les negociacions amb la Conselleria d'Educació sobre el desplaçament del professorat de Secundària del seu centre de destinació per supressió del lloc de treball.  
La Conselleria es nega a cumplir l'article 2.5 de l'acord de plantilla, suscrit per tots els sindicats i l'administració en 1999, segons el qual el trasllat forçós de professorat mentres s'elabora la xarxa de centres no podrà relizar-se fora de la localitat de destinació. 
La Consellería preten fer-lo a qualsevol lloc de la província.  
L'eixida de la Comissió de Seguiment de l'acord ha suposat el tancament de la representació sindical en la Conselleria d'Educació i la ruptura de les negociacions.

06/06/2002

més informació


Conselleria retira el llistat d'admesos a les oposicions

Tampoc ha estat publicat pel DOGV

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana de dimecres 5 de juny no ha publicat la llista de persones admeses i excloses a les oposicions docents, tal i com havia informat la Conselleria de Cultura i Educació el passat dimarts en el marc de la Mesa Sectorial d'Educació. Tampoc es pot accedir, des de la nit del dimarts, al lloc de la pàgina web de la Conselleria on es troba la relació de participants. Aquesta pàgina va estar activa tota la vesprada del dimarts però des de primera hora de la nit s'ha impedit l'accés.
Per a l'STEPV-Iv, aquests fets tenen a veure amb les declaracions que va fer el director general de Personal, en la Mesa Sectorial d'Educació, celebrada dimarts passat, on va assegurar que les persones que havien presentat la titulació de Filologia Catalana havien estat declarades exemptes de fer la prova de valencià. De fet el sindicat havia comprovat que aquesta afirmació era correcta tant al llistat lliurat a les organitzacions sindicals com al penjat a la pàgina web de la Conselleria de Cultura i Educació. A més a més, la Conselleria va lliurar als sindicats, a les 13,47 hores, sis arxius en pdf on estava la llista de les persones admeses i excloses. És a dir, les declaracions fetes pel director general es corresponien amb les comprovacions que l'STEPV-Iv havia fet a la llista d'aspirants. Per tant, la nota de premsa emesa per la Conselleria de Cultura i Educació, el mateix dimarts a la nit, desmentit les afirmacions fetes per l'STEPV-Iv no s'ajustava a la realitat i només pretenia amagar les contradiccions entre els diferents departaments de la Conselleria de Cultura i Educació. L'STEPV-Iv insisteix que dimarts van comprovar diversos noms de persones que havien presentat només la titulació de Filologia Catalana i se'ls havia eximit de fer la prova de valencià.
L'STEPV-Iv espera que la suspensió de la publicació del DOGV no supose una revisió de la llista de participants i l'obligatorietat dels titulats de Filologia Catalana de fer la prova de valencià, ja que si aquest fet es produira s'estaria davant de l'incompliment de l'ordre ministerial de 1995 que homologa les titulacions de Filologia Valenciana i Catalana. És a dir, la Conselleria de Cultura i Educació estaria cometent una il.legalitat i podria ser demandada per la via penal i per la via administrativa per qualsevol aspirat obligat a fer la prova de valencià que haja presentat la titulació de Filologia Catalana. Aquest fet seria molt greu i suposaria un atac a l'estat de dret.

València, 5 de juny de 2002


Comunicat de ANPE, CSI-CSIF, CCOO-PV, FETE-UGT-PV, i STEPV-Iv sobre la suspensió de la negociació sobre l'aplicació de l'acord de plantilles de Secundària.

Hui dimarts dia 28 ha quedat suspesa la negociació de tots els temes referits a secundària a l'espera d'una convocatòria urgent de la Comissió de Seguiment de l'Acord de Plantilles de Secundària presidida per la sots-secretària d'Educació.

Per als cinc sindicats, amb representació a la Mesa Sectorial d'Educació -ANPE, CSI-CSIF, CCOO-PV, FETE-UGT-PV, i STEPV-Iv- presents a la Mesa de hui, s'ha demostrat que l'Administració no té voluntat de cumplir l'Acord de Plantilles en un tema de condicions laborals tan fonamental signat a l'Acord com la garantia de permanència del professorat a la localitat de destinació fins la finalització del Mapa Escolar.

En aquests moments l'Administració ha presentat un esborrany amb el qual pot desplaçar al professorat de secundària a qualsevol centre de la província, sense ternir en compte que falten més de 70 centres per construir. Açò conculca no sols els Acords signats de Plantilles i Condicions Laborals de Plantilles de Primària i de Secundària, sinó també la Llei 12/1994.

A més a més, aquesta decisió política de la Conselleria ha estat acompanyada d'una actitud prepotent i arrogant dels representants de l'Administració al llarg de tota la reunió.

Els cinc sindicats hen acordat informar de la situació a tot el professorat de secundària convocant assemblees, reunint-se amb la permanent de directors i directores, fent propostes de resolució, etc.

A més a més, els delegats i delegades dels cinc sindicats ens hem autoconvocat per a demà, dimecres dia 29 a les 10'30, a la Sala de Juntes de la Conselleria per continuar les negociacions.

Finalment, fem una crida de responsabilitat a l'Administració educativa perquè s'assega a continuar negociant tot respectant els acords firmats.

València, 28 de maig de 2001

més informació


Esquerra Unida del P.V. presenta el projecte d'Entesa a la Federació d'STEPV

El coordinador general d'Esquerra Unida del País Valencià, Joan Ribó, i Vicente Monteagudo s'han reunit amb la direcció de la Federació de Sindicats de Treballadors i Treballadores del País Valencià per informar-los sobre el projecte de l'Entesa. També s'ha tractat sobre la situació política, econòmica i social de l'Estat i del País Valencià, i en concret sobre la convocatòria de la vaga general convocada per el 20-J.

La Federació d'STPV-IV considera que la política del govern popular retalla els drets laborals, per la qual cosa la confrontació ha d'anar més enllà del 20-J, aspecte que ha compartit EUPV.

La reunió ha estat presidida per una clima de cordialitat i de coincidències en els anàlisis. Les dues organitzacions han acordat mantindre nous contactes i col.laborar en la introducció d'un clima de consens i de respecte mutu entre les organitzacions socials, polítiques i sindicals del País valencià.

València, 31 de maig de 2002


Entrevista Intersindical Valenciana amb el PSPV-PSOE

Una delegació de la Intersindical Valenciana (Federació d'STPV, PUT i STA) s'ha entrevistat, dimecres 29 de maig, amb el Secretari General del PSPV-PSOE, Joan Ignasi Pla, i d'altres membres de la Comissió Executiva: Toni Such, Vicent Sarrià i Francisco Torres.

L'entrevista s'ha fet per presentat la direcció i les bases programàtiques de la Intersindical Valenciana al PSPV-PSOE. A més a més, s'ha tractat sobre l'establiment de canals de comunicació fluids i periòdics entre les dues organitzacions, dintre d'un marc de respecte i autonomia mutua. Entre els temes tractats destaca la critica d'ambdues organitzacions al decret aprovat pel Govern de l'Estat que retalla les prestacions per desocupació i la convocatòria de vaga general per al 20-J. 

La reunió ha estat presidida amb un clima de cordialitat i de coincidències respecte a l'anàlisi de la situació política i econòmica de l'Estat i del País Valencià.


Trencades les negociacions a secundària

La Conselleria d'Educació pretén incomplir l'acord de plantilles de secundària

Les negociacions dels temes de l'ensenyament secundari s'han trencat en negar-se l'Administració Educativa a complir l'Acord de Plantilles de Secundària. L'Acord va ser signat l'any 1999 pel Conseller Manuel Tarancón i els cinc sindicats presentes a la Mesa Sectorial d'Educació. Per al Sindicat, la situació és molt greu al pretendre fer una lectura restictiva per part de la Conselleria del document signat. En concret, entre els temes més conflictius estan:

  • L'incompliment de les garanties laborals que van ser acordades. L'Administració pretén que el professorat de Secundària desplaçat siga recol.locat en qualsevol IES, en contra de las garanties que estaven pactades que impedien el desplaçament fora de la seua localitat. Per contra, la Conselleria vol que aquest professorat puga ser recol.locat sense tenir en compte aquesta circumstància. És a dir, pretén tindre les mans lliures per poder fer allò que considere oportú.

  • La Conselleria no vol donar compliment a l'annex que temporalitza les construccions.

  • Tampoc dóna compliment a la creació del nombre de llocs de treball pactats.

  • No vol garantir les substitucions del professorat a partir del seté dia.

  • A més a més, s'ajorna la catalogació lingüística dels llocs de treball als IES.

En definitiva, estem davant d'una situació lamentable que suposa una fractura de la negociació col.lectiva. El Sindicat considera necessari un canvi de les actituds dels responsables educatius per garantir el compliment de l'Acord en la seua literalitat. En cas contrari, el conflicte està servit.

València, 22 de maig de 2002

més informació


Ordre que desplega el decret que estableix el currículum de Batxillerat.

més informació sobre el curriculum de batxillerat

La Conselleria de Cultura i Educació ha presentat una ordre que desplega el decret que estableix el currículum de Batxillerat. El decret va ser rebutjat en el seu moment per diversos motius, entre ells l'exclusió dels autors no nascuts al País Valencià i la involució en diterminats aspectes dels continguts.

En l'ordre, que es negociarà en els propers dies a la Mesa Sectorial d'Educació, hi ha un annex X que estableix les titulacions per impartir les matèries comunes, de modalitat i optatives de Batxillerat per al professorat dels centres privats. Doncs bé, entre les titulacions per impartir la matèria de Valencià: Llengua i Literatura I i II, Valencià: Llengua i Imatge, i Valencià: Literatura Contemporània, no hi figura la de Filologia Catalana.

L'STEPV-Iv critica aquesta exclusió -que no es nova, i igual ha passat amb el decret del Requisit Lingüístic i a l'ordre de convocatòria dels concursos-oposicions docents, i a més a més exigirà a la Conselleria de Cultura i Educació una rectificació per incloure aquesta titulació.

El Sindicat recorda que existeix una ordre del MECD que homologa les titulacions de Filologia Valenciana i Filologia Catalana.

STEPV-Iv, 22 de maig de 2002


El Secretariat Nacional del Sindicat de Treballadores i Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià-Intersindical Valenciana (STEPV-IV) ha acordat 

recòrrer el Decret sobre requisit lingüístic i l’ordre de convocatòria de les oposicions docents per a l’any 2002

El motiu per recòrrer el decret és que el publicat al DOGV i aprovat pel Ple del Consell de la Generalitat Valenciana no és l’acordat a la Mesa Sectorial d’Educació, amb el suport del 92% de la part sindical. Segons aquest sindicat l’Administració ha modificat, unilateralment, aquest decret en els següents aspectes:

-No es fa cap referència a l’exigència del requisit lingüístic en els concursos de trasllats, les convocatòries de les comissions de serveis ni en els actes d’adjudicació.

-Tampoc no es fa cap referència al nivell mínim d’exigència per impartir classes en valencià.

El recurs que està estudiant el sindicat contra el decret de requisit lingüístic es basa en la vulneració del dret a la negociació col.lectiva.

Respecte a l’ordre de convocatòria de les oposicions el recurs es basa en la negativa d’acceptar el titol de Filologia Catalana per estar eximit de fer la prova de valencià. Per aquest sindicat, el fet que la Generalitat valenciana i la Conselleria de Cultura i Educació, no accepten aquesta titulació suposa un atac contra la Universitat i una il.legalitat per anar en contra d’una ordre del MECD que homologa la titulació de Filologia Valenciana al de Filologia Catalana. El sindicat considera que les persones afectades, també han de recòrrer contra aquesta actuació manifestament il.legal. A més a més, el sindicat considera que si la Conselleria no accepta aquesta titulació com equivalent a la de Filologia Valenciana estaria prevaricant.

Demà, dijous, 16 de maig, tindrà lloc una Mesa de Portaveus per tractar sobre tots aquest assumptes, però l’STEPV-Iv no n’és optimista quan a la resposta que ha de donar l’Administració Educativa.

València, 15 de maig de 2002.


La reunió sobre requisit lingüístic acaba sense resultats.

Junta de Portaveus 15/5/02

La Junta de Portaveus de la Mesa Sectorial s'ha reunit, hui, dijous 15 de maig, per tractar sobre la situació generada per l'incompliment, per part de la Conselleria de Cultura i Educació, de l'acord sobre requisit lingüístic i sobre la seua intenció de no eximir a les persones titulades en Filologia Catalana de fer les proves de valència.

Per a l'STEPV-IV, la reunió no ha servit per a res, ja que l'Adminsitració no ha donat cap explicació raonable sobre l'incompliment de l'acord. Només s'ha limitat a dir que estudiarà les propostes sindicals i que contestarà en les properes setmanes.

El sindicat ha demanat una rectificació del decret, en el sentit del text que es va pactar, i de l'ordre de convocatòria de les oposicions per possibilitar l'exempció de fer la prova de valencià a les persones que tenen el titol de Filologia Catalana. A més a més, ha proposat un pacte o un acord sobre l'exigència de la titulació de valencià en els concursos de trasllats, els actes d'adjudicació de places docents, les comissions de serveis,... i sobre el nivell mínim d'exigència de valencià per impartir la docència. També ha reclamat el compliment de l'acord de plantilles de secundària pel que fa a la catalogació lingüística dels llocs de treball. La resposta haurà d'esperar vàries setmanes, la qual cosa no és acceptable per al sindicat.

Per a l'STEPV-IV, la manca de resposta positiva per part de l'Administració Educativa evidència la falta de voluntat política de resoldre la situació generada i suposa, de no acceptar-se les propostes fetes, la judicialització de la situació i tindrà repercusions en el futur de la negociació col.lectiva al sector docent.

Per acabar, l'STEPV-Iv anuncia que defensarà els drets de les persones que es presneten a les oposicions i vegen vulnerats els seus drets, en clara referència a les persones que tenint la titulació de Filologia Catalana es vegen obligades a fer la prova de valencià i presentarà recursos contra les dues normes davant dels tribunals de justícia.

València, 15 de maig de 2002


L’STEPV s’entrevista amb el grup parlamentari socialista per valorar el desplegament de la política lingüística governamental, tot coincidint amb la próxima revisió del pacte per la promoció del valencià entre el PP I EL PSOE.

L’STEPV s’ha entrevistat avui amb el portaveu socialista a Les Corts, Joaquim Puig, i amb el diputat Baltasar Vives per tal de transmetre’ls la seua valoració de les darreres mesures del Govern valencià en matèria de Política Lingüística, precísament quan cabia esperar els primers fruits positius del pacte entre el PP i el PSPV-PSOE per a la promoció del valencià.

Aquest sindicat ha subratllat davant el grup parlamentari socialista que el Govern ha accentuat darrerament l’instrumentalització partidista de la llengua i l’aprovació de mesures molt regressives en uns moments en què s’havia anunciat pels responsables polítics, molt especialment pel President Zaplana, una nova etapa caracteritzada per la pacificació del conflicte i l’adopció de mesures positives per a l’ús social del valencià. La lectura sesgada i restrictiva de l’acord de l’AVL sobre la normativa d’ús, els decrets sobre el currículum escolar d’ESO i Batxilerat que censuren la filiació lingüística del valencià i obvien els autors en català de la resta de l’àmbit lingüístic, l’absurda polèmica suscitada arran l’exclusió explícita de la Llicenciatura de Filologia Catalana com a titulació acreditativa del coneixement de la llengua i el radical capgirament del decret sobre el requisit lingüístic prèviament acordat pel 98% de la representació sindical i l’Administració en el marc de la Mesa Sectorial d’Educació són, a judici d’aquest sindicat, mesures que, lluny d’aportar res de positiu a la malmesa llengua dels valencians, atien el conflicte i apunten en una direcció clarament secessionista.

L’STEPV considera que aquesta política del govern constitueix un frau social pel que fa a les espectatives creades arran el pacte polític que va tindre la seua màxima expressió en la constitució de l’AVL i confirma que la seua creació està servint al govern per emmascarar les vertaderes intencions del PP.

Aquest sindicat considera que la credibilitat del govern del President Zaplana està sota zero la qual cosa no sols ha de ser tinguda en compte pels sindicats d’ara endavant en els marcs de negociació col·lectiva, sinó també per l’oposició política, per tal de no contribuir a la cerimonia de la confusió orquestrada des del Govern valencià i oferir a la societat propostes clares i positives.

L’STEPV proposarà en el marc unitari de la Mesa per l’Ensenyament en Valencià que es faça una reflexió al respecte que puga ser un punt de partida per consensuar un pacte per l’ús social del valencià entre totes les forces progressistes de caire polític i social.

València, 7 de maig de 2002.


Mesa Sectorial sobre el requisit lingüístic

València, 2 de maig de 2002.

La Mesa Sectorial d'Educació s'ha reunit hui dijous, 2 de maig de 2002, per tractar sobre el decret de requisit lingüístic i la convocatòria dels concursos-oposicions als cossos docents. 
El decret que s'ha publicat hui al DOGV, i del que s'ha informat en la Mesa Sectorial, no és el mateix que es va negociar amb les organitzacions sindicals. S'han canviat diversos aspectes fonamentals per a la regulació del coneixement de valencià pels docents: per una banda, es restringeix el requísit només a l'accés als cossos docents i s'elimina totes les referències anteriors als concursos de trasllats, els actes d'adjudicació, etc. I per altra, tampoc fa referència a les titulacions exigides per a l'ocupació de llocs de treball. Cal recordar que amb l'esborrany anterior, es demanava un nivell de coneixement del valencià per a presentar-se a les oposicions i uns altres -superiors- per a l'obtenció d'un lloc de treball.
Com a conseqüència d'açò, l'ordre de convocatòria de les oposicions no arreplega la clàusula anterior per la qual no es podia obtindre la destinació definitiva sense tindre la capacitació lingüística i s'ha suprimit la paraula "equivalent" que apareixia junt a Llicenciatura de Filologia Valenciana en l'annex de les titulacions per les quals es queda eximit de fer la prova de valencià, una clara al·lució a l'actual Llicenciatura de Filologia Catalana. En definitiva, l'Administració continua tenint carta blanca per procedir com li convinga davant els concursos de trasllats, actes d'adjudicació, comissions de serveis, etc... tal i com ha ocorregut fins ara amb les conseqüències conegudes i de les quals s'ha fet ressò reiteradament el propi Síndic de Greuges responent a les denuncies de pares i mares perquè després de triar programes educatius en valencià s'han trobat amb professorat que no tenia els necessaris coneixements per impartir-los.
Per a l'STEPV-Iv, la publicació d'un decret distint del negociat és, abans que res, una burla i un atac greu a la negociació col.lectiva. Els reponsables educatius valencians han demostrat no tindre cap pes en el Govern valencià, ja que no han pogut mantidre un acord subscrit amb la majoria de la representació sindical. Una vegada més, des del Palau de la Generalitat es desautoritza el conseller Manuel Tarancón. Aquest fet tindrà conseqüències en el futur de la negociació col.lectiva amb l'actual equip directiu de la Conselleria d'Educació, ja que si açò ha passat ara amb un decret també pot passar en qualsevol altre tema pendent de negociació. L'STEPV-Iv ha demanat que es convoque una Mesa Sectorial extraordinària on el propi conseller explique perquè es mostra incapacitat per a mantenir allò acordat. 
>En tot cas, el sindicat considera que el Govern està convertitnt el pacte polític que va donar peu a la creació de l'AVL i a un suposat acord per a la promoció de l'ús del valencià en un frau a la societat valenciana. És clar que el Govern procedeix amb els temes lingüístics segons les conveniències del PP, tot aprofundint conflictes o obrint-ne de nous. El Govern valencià és responsable de problematitzar deliberadament i continuadament l'ensenyament del valencià i la seua normalització social. 


Mesa retribucions, requisit lingüístic

València, 30 d’abril de 2002

La Mesa Sectorial d’Educació s’ha reunit el dimarts 30 d’abril per tractar sobre les retribucions del professorat. Prèviament, l’Administració Educativa ha informat que el decret sobre el requisit lingüístic es publicarà al DOGV el dijous 2 de maig i ha convocat una Mesa Sectorial Extraordinària per aqueix mateix dijous per si de la publicació del decret es desprén la modificació de les ordres de convocatòria de les oposicions docents per enguany a l’apartat de valencià.

L’STEPV-Iv ha preguntat quins aspectes de l’ordre de la convocatòria es poden veure alterats per la publicació del decret, sense obtindre cap resposta dels responsables educatius, entre els quals es trobava el director general d’Ordenació i Innovació Educativa i Política Lingüística, Josep Vicent Felip. El sindicat ha advertit que si pretenen incloure cap clàusula que impedesca als titulats en Filologia Catalana no estar exempts de fer la prova del valencià, l’Administració es trobarà amb l’oposició del sindicat. A més a més, el sindicat ha informat als responsables educatius que poden cometre un delicte de prevaricació si publiquen una normativa contrària a l’Ordre de 29 de novembre de 1995 (BOE de 7 de desembre de 1995) del Ministeri d’Educació i Ciència que homologa a tots els efectes els títols de Filologia Valenciana al títol de Filologia Catalana.

Quant a les retribucions del professorat, la reunió no ha avançat en cap aspecte, sent totalment infructuosa, ja que una vegada més les direccions generals de la Conselleria d’Educació s’han presentat a la mesa sense capacitat negociadora, tot argumentant en tots els temes plantejats (gratificació per jubilació LOGSE, nivell 24 per a mestres d’ESO i consolidació de complement per a directors/-res) que estaven pendents dels informes de la Conselleria d’Hisenda.

L’STEPV-Iv els ha reclamat a les direccions generals d’educació que exercisquen una major influència política, que aposten pel professorat dels centres públics valencians i que siguen capaços d’arribar a acords a la Mesa Sectorial d’Educació per defensar-los a davant de la Conselleria d’Hisenda i no a l’inrevés, que és el que està passant actualment.

Per acabar des de l’STEPV-Iv volem informar (ja que la conselleria no ho ha fet) a tot el professorat valencià que el proper dilluns dia 6 a les 16’30 a l’IES Benlliure, ens visitarà la Ministra d’Educació per explicar la llei de Qualitat. A pesar que la gent convidada a la xerrada està fent-se d’una forma quasi clandestina, convidant a determinats centres i a determinades persones tot explicant-los (segons el protocol) com han d’anar vestits, l’STEPV-Iv convida a tot el professorat valencià a presentar-se en aquest centre per escoltar les explicacions de la nostra Ministra.


L'STEPV-IV valora positivament l'aprovació del Decret sobre el requisit lingüístic

El sindicat arremet contra el conseller per les seues declaracions sobre la homologació de titulacions

Resolució del Consell Federal Federació STPV

L'STEPV-IV valora positivament l'aprovació, per part del Consell de la Generalitat Valenciana, del Decret sobre requisit lingüístic per a l'accés i la provisió de llocs de treball dels centres docents.
Açò ha estat possible gràcies a la mobilització i la pressió social d'entitats com la Federació Escola Valenciana, la Mesa per l'Ensenyament en valencià, el professorat interí amb les seues lluites, la Universitat o l'STEPV-Iv. El govern valencià s'ha vist obligat a rectificar la seua posició contrària a l'establiment del requisit lingüístic. De fet, el propi conseller, Manuel Tarancón, i el director general d'Ordenació i Innovació Educativa i Política Lingüística, Josep Vicent Felip, eren contraris al seu establiment i han afirmat, reiteradament, fins el curs passat, que era discriminatori i il.legal. Però després de les declaracions del president Eduardo Zaplana, els dos van quedar desautoritzats i en evidència i tingueren que canviar el seu discurs i claudicar davant de les aspiracions de la societat valenciana.
No obstant, la satisfacció per l'aprovació del decret, l'STEPV-IV té algunes objeccions al seu contingut per dos motius: un l'excessiva moràtoria per obtindre la titulació de valencià (fins l'any 2014) i el segon per la disposició que permet l'accés a llocs de treball dels centres amb programes d'ensenyament bilingüe sense tindre la titulació de valencià.

Per altra part, davant les declaracions del conseller Manuel Tarancón de no eximir de fer les proves de valencià a les persones que tinguen la titulació de Filologia Catalana, l'STEPV-Iv les qualifica de barbaritat i desgavell anticientífic que reanuda la confrontació entre la Generalitat
Valenciana i el món científic i acadèmic.
Per al sindicat són inadmissibles les declaracions atés que l'àrea de coneixement de Filologia Catalana inclou explicitament matèria i continguts relacionants amb el valencià i es tracta de la mateixa llengua. A més a més contradiu i, per tant, és il.legal no admetre'l, des del moment que
existeix una ordre ministerial que homologa els antics titols de Filologia Valenciana i el de Filologia Catalana.
A més a més, el no reconeixement és una greu provocació i un atac al món acadèmic i universitari i reobri el conflicte polític per altres vies: el de l'oposició d'allò genuí valencià amb el català. També contrasta amb la "pau" establerta entre el rector Tomàs i el president Zaplana.

Per a l'STEPV-Iv, el conseller Manuel Tarancón no és rigoròs en les seues declaracions, no sap de què parla quan es refereix a les homologacions i titulacions acadèmiques i universitàries i es posa al marge del món científic i universitari i al costat de l'analfabetisme conservador i blavero que no representa només que a sectors minoritaris i involucionistes de la societat valenciana. Segurament per aquests motius no va ser nomenat president de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua.

Per acabar, l'STEPV-Iv anuncia que no consentirà aquest despropòsit i utilitzarà totes les vies, incloses les jurídiques, per evitar que les declaracions del conseller siguen una realitat.

València, 26 d'abril de 2002

  

El Consell Federal de la Federació de Sindicats de Treballadors i Treballadores del País Valencià-Intersindical Valenciana, davant l’acord de 23 d’abril de 2002, del Govern Valencià, respecte a l’acord pres per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, pel qual adopta i fa pròpies com a oficials les solucions lingüístiques "genuïnes valencianes", manifesta:

1. L’acord de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua estableix clarament com a referent normatiu oficial el "conjunt de criteris ortogràfics, gramaticals i lèxics usats en els texts i documents oficials de la Conselleria de la Generalitat Valenciana responsable de l’aplicació i desplegament de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià des de l’aprovació d’esta Llei (1983) fins la data d’adopció d’este acord", amb la qual cosa oficialitza la normativa utilitzada per la immensa majoria d’escriptors de qualitat reconeguda, periodistes, entitats culturals, sindicats, partits polítics, pel professorat del sistema educatiu en general i de la Universitat en particular i la ciutadania conreadora fidel de la llengua.

2. L’oficialització d’aquests criteris respecta la pluralitat de variants existents, dintre del marc de les normes de Castelló, en l’ús del valencià i les incorpora explícitament a la normativa, de manera que queden com a possibles tant les formes recomanades fins ara per l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana, de registre més culte, com aquelles més localistes i particularistes, que són les que explícitament oficialitza l’esmentat acord, considerant-les també com oficials. Aquestes formes locals i particulars, no haurien d’estar mai oposades a les cultes, atés que tant les unes com les altres enriqueixen el patrimoni lingüístic valencià.

3. Tot açò implica que no poden quedar excloses ni les unes ni les altres per cap tipus de censura lingüística, com la que introdueix l’acord del Govern Valencià esmentat, en virtut del qual es pot interpretar que les formes cultes, utilitzades en els textos oficials de la Conselleria de Cultura i Educació des de 1983 fins ara, no poden ser utilitzades dintre de la funció pública, i seran obligatòries les formes considerades "genuïnes valencianes".

4. Aquesta censura contradiu clarament l’acord de l’Acadèmia, el tergiversa, el manipula, el retalla i el polititza. Considerem que qualsevol funcionari públic de qualsevol sector (educatiu, sanitari, administratiu…) té el dret d’escollir les formes que considere oportunes dintre del referent normatiu oficial. Aquest Acord del Govern Valencià reobre per altres vies el conflicte lingüístic, cada vegada més palesament polític, alhora que desautoritza el criteri establert per l’AVL. És un exemple d’açò, com també ho són les recents declaracions del Conseller Tarancon sobre la validesa de la titulació de Filologia Catalana per acreditar el requisit lingüístic per als docents. És incompatible l’existència de l’AVL i el dictat governamental continu sobre qüestions lingüístiques i demostra a les clares que l’anomenat pacte per la llengua és més virtual que real, i que el PP no té voluntat d’abandonar la instrumentalització política de la llengua. La única intervenció política que hauria de realitzar el Govern Valencia és aquella referida a la potenciació en la pròpia administració i en la societat valenciana en general de l’increment de l’ús del valencià.

La Federació de Sindicats de Treballadors i Treballadores del País Valencià-Intersindical Valenciana (FSTPV-Iv), considera una intromissió política inacceptable la determinació pel Govern Valencià d’un vocabulari i d’unes formes gramaticals específiques per a l’admistració i fa una crida a les funcionàries i funcionaris per tal que seguesquen el seu criteri propi a l’hora d’aplicar la normativa establerta per l’Acadèmia.

València, 27 d’abril de 2002


24.04.02

Los STEs apoyan la huelga del sindicato de estudiantes

La Confederación de STEs apoya la huelga convocada por el Sindicato de Estudiantes para el próximo día25 de marzo, dado que las reivindicaciones que se plantean son coincidentes con determinados planteamientos que mantenemos los STEs ante la contrarreforma educativa que está planificando el gobierno del PP.

Desde la Confederación de STEs, al igual que desde el Sindicato de Estudiantes estuvimos y estamos en contra del anteproyecto de ley de Formación Profesional por la privatización del sistema que supone el equiparar los Títulos de los Modulos (que se dan en los Institutos) con las Cualificaciones (que se darán en las empresas y en los cursos que organicen algunos sindicatos).

Ambas organizaciones defendemos el aumento de la financiación de la enseñanza pública y la no financiación de las etapas no obligatorias en la enseñanza privada. También planteamos que la comprensividad y la atención a la diversidad como parte de los ejes en los que debe basarse la Educación Secundaria Obligatoria y estamos, por lo tanto, contra la segregación que suponen los "itinerarios" que plantea el MEC, con lo que se conseguiría degradar la enseñanza pública..

Los STEs rechazamos así mismo la implantación de la reválida por lo que supone de desconfianza hacía la labor del profesorado y de barrera selectiva innecesaria para el alumnado.

La Confederación de STEs es consciente de que es necesaria la movilización de la comunidad educativa para parar la contrarreforma educativa que está planteando el PP, por lo que apoyamos la huelga del día 25, y convoca a toda la comunidad educativa a las movilizaciones que se celebrarán el próximo 8 de mayo en todo el Estado.

Confederación de STEs


< anar al començament | index ensenyament públic | All-i-Oli | Principal >