Nou feminicidi a Ourense

foto: Raquel Gaspar
foto: Raquel Gaspar
11 / 05 / 2015 | Macu Gimeno

Fa un parell de dies denunciàvem l’absurd que un violent amb quatre denúncies per maltractament acabara amb la vida d’un xiquet de deu anys per a venjar-se de la seua mare,  de nou assistim a l’assassinat de Luisa, ingressada per la brutal agressió que va rebre de l’home que era la seua parella i que va acabar amb la seua vida mentres estava lluitant per sobreviure a l’hospital.  Ni les forces de seguretat, ni la jutge va evitar que l’assassí actuara.

Exigim responsabilitats. Condemna a l' asassí i els seus còmplices jutgats i depurats

Amb tota seguretat, per a aquest govern -responsable directe de totes i cadascuna de les agressions i assassinats de dones per no garantir-los el seu dret a una vida sense violència- Luisa no és més que una xifra més.
Luisa era una dona, una més de les que dia a dia pateixen violència masclista davant la inactivitat i falta d’interés del govern.
No és suficient amb dir que es podia haver fet alguna cosa per a evitar aquest assassinat. Exigim responsabilitats. Que aquest assassí siga condemnat i els seus còmplices, per desistiment de les seues funcions, siguen jutjats i depurats.
La violència contra les dones és la primera causa de mort prematura d’aquestes, amb aquest govern ho va a seguir sent.
Hi ha un constant goteig de víctimes mentrestant el govern no sols no inverteix en prevenció, educació o assistència, sinò que continua retallant.
Recordem que desgraciadament són més de les que entren en les estadístiques i també aquelles ingressades en institucions hospitalàries, com les que quedaran amb greus discapacitats fruit de les brutals agressions que han patit. Continuem sumant víctimes i el Govern continúa sense dotar pressupostàriament serveis assistencials, de prevenció. Les retallades amb l’excusa de la crisi només estan agreujant la situació.
Exigim del Govern un compromís real en la lluita contra aquesta xacra. Compromís i recursos escaients que el Govern de l’Estat han de tindre per a eradicar-la i que passen necessàriament per la seua consideració com a qüestió d’Estat.
El terrorisme masclista ha ser una qüestió d’estat! Exigim el restabliment i dotació dels mitjans escaients per a la prevenció de la violència de gènere i per a la assistència integral de totes les dones en situació de maltractament.
NO més violència contra les dones!

http://www.larazon.es/prision-provisional-y-sin-fianza-para-el-asesino-del-hospital-AN9681147#.Ttt1tYjVsheHNU6

http://www.abc.es/local-galicia/20150509/abci-asesinada-pareja-orense-hospital-201505091339.html

ww.farodevigo.es/portada-ourense/2015/05/09/mujer-asesinada-hospital-marido-desprotegida/1236492.html




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.