Congrés Constituent d’Intersindical Valenciana-ICS

Amb el lema “Units, més forts”, els tres sindicats del sector privat de la Intersindical Valenciana es fusionen per tal d’enfortir la seua estructura, el seus serveis a l’afiliació i la seua lluita en defensa de la classe treballadora

19 / 11 / 2022 | Intersindical

Els dies 18 i 19 de novembre ha tingut lloc a la ciutat de Gandia el Congrés Constituent d’Intersindical Valenciana-ICS, en el qual es fusionaran els tres sindicats de l’empresa privada que formen part de la Confederació Intersindical Valenciana: STM (que opera al sector del metall), STICS (que abarca indústria, comerç i serveis) i OSUT (present en les comarques de Castelló). D’aquesta manera, les tres organitzacions, que fins ara han estat treballant en paral·lel, passen a ser una sola federació. L’objectiu és clar: sumar esforços, reforçar la nostra estructura i agafar un nou impuls per continuar enfortint el nostre model sindical en els centres de treball.

Els tres sindicats actuals de la IV estan plenament consolidats en els seus respectius àmbits. STM és el segon sindicat a Ford-Almussafes, el majoritari a KAMAX (on la plantilla està de vaga indefinida), entre d’altres empreses metal·lúrgiques; STICS és el sindicat majoritari en Delisano i altres empreses càrniques i manufactureres de la Foia de Bunyol, representatiu en el sector del transport a Castelló i d’administració de finques a València, majoritari a Levante-EMV i contínuament creixent en el comerç i en els serveis; i OSUT té una bona presència en el sector de la ceràmica i de la neteja de les comarques de La Plana Baixa.
La Federació que naixerà en aquest Congrés Constituent té per davant l’important repte de i continuar consolidant el projecte sindical de la Intersindical Valenciana i de gestionar el destacat creixement que estem tenint en el metall, la indústria, el comerç i els serveis. No debades el còmput de persones delegades és ja superior en el sector privat que en el que el sector públic: i no precisament perquè la IV haja perdut representativitat en l’esfera pública, sinó per l’augment de la representativitat en els comitès d’empresa.

El Congrés, amb 70 persones delegades, compta també amb la participació de més de 20 representants de sindicats combatius d’arreu de l’estat, i a l’acte inaugural han participat representants institucionals de l’Ajuntament de Gandia i de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius i Treball, i dels partits polítics Compromís, ERPV, EUPV, PCPE, PCE, Podem i PSPV.
En les diverses ponències debatudes, n’hi ha hagut un alt índex d’unanimitat, la qual cosa posa de manifest la unió de les tres organitzacions i el gran treball conjunt realitzat durant molts anys, que es cristal·litza ara. Així, Intersindical Valenciana-ICS naix per continuar reivindicant aspectes fonamentals com la lluita pels drets laborals, les condicions de treball dignes, la reducció de la jornada laboral sense rebaixa salarial, l’eliminació de les bretxes de gènere i el sostre de vidre, la prevenció efectiva dels riscos laborals, el respecte i la protecció del medi ambient, i una negociació col·lectiva feta des de la base, per les delegades i delegats, i no en els despatxos. En definitiva, Intersindical Valenciana-ICS naix amb la ferma voluntat de ser la garantia per la classe treballadora valenciana.
El comentari no està disponible a l'entrada d'aquest canal.
  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.