Ocupació pública

L’examen de la vergonya

Intersindical Valenciana denuncia l’excessiva dificultat de les proves per l’accés a places d’infermeria: n’han quedat desertes un total de 1.155

09 / 06 / 2023 | Intersindical

Des de novembre de 2022, data de la celebració de la major oferta d’ocupació pública per a infermers/es que ha convocat la Conselleria de Sanitat, Intersindical Salut ja va elevar la més enèrgica protesta davant l’excessiva i innecessària dificultat de l’examen, evidenciant que algunes de les preguntes, les més polèmiques, no representaven ni de lluny el treball del dia a dia d’aquesta categoria professional. Doncs bé, els pitjors vaticinis s’han fet realitat. Després de les publicacions provisionals dels aprovats, tan sols el 13,3% han superat la nota de tall (4,5) i un 6,36% han passat la barrera d’un 5. El resultat: de les 3.372 places del torn lliure, queden 712 places sense cobrir. Si atenem les places oferides en promoció interna, només han aprovat el 1,5%: es van oferir 445 places i només s’han ocupat 2. En definitiva, han quedat “desertes” 1.155 places entre el torn lliure i les de promoció interna, cosa que evidencia que el títol d’aquesta nota no és gens exagerat.

Aquesta situació no beneficia a ningú, ni a les persones aspirants a consolidar la seua plaça ni molt menys a Conselleria, que després de l’aprovació de la Llei 20/2021 de 28 de desembre de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l’ocupació pública, es troba amb un seriós problema per a arribar a disminuir els alts percentatges de temporalitat de tota la Conselleria de Sanitat en general i, especialment, entre el personal d’infermeria, que representa uns dels col·lectius més nombrosos. Doncs bé, les persones aspirants, moltes d’elles després d’un gran esforç en la preparació d’aquesta oposició, han vist frustrades les seues aspiracions per consolidar el seu lloc de treball que han exercit durant molts anys de manera contrastadament professional malgrat estar en règim de temporalitat

Intersindical Salut reclama que aqueixes 1.155 places no queden “desertes” fins a la pròxima Oferta d’Ocupació per a aquesta categoria, sinó que, respectant les bases de la convocatòria i MAI DANYANT A LES PERSONES QUE HAN APROVAT, aqueixes places siguen assignades a altres processos de selecció, actualment en procés d’execució de manera que, puga salvar-se aquesta situació.

Intersindical Salut, també va manifestar la seua més enèrgica repulsa en la manera de designar el Tribunal, ja que alguns dels seus membres han sigut objecte d’acusacions sobre filtracions en convocatòries passades. Per desgràcia, la Conselleria se’n va desentendre, quan s’haguera pogut evitar aquest desastre. Per a mostra un botó: el tribunal ha rebut més de 4.000 impugnacions de preguntes, sent finalment anul·lades únicament dues de les més “polèmiques”.

Des d’Intersindical Salut, reiterem, per una banda, l’exigència que aqueixes places no ocupades es reassignen als processos selectius actualment en situació de baremació, evitant que continuen sent ocupades de manera interina i, per altra banda, que un futur es modifique la manera de designar els tribunals en les oposicions, allunyant amb això, les polèmiques sobre la seua neutralitat i eficàcia, tal com el Sindicat ho ha plantejat en Mesa Sectorial a la Conselleria de Sanitat

Punxa ací per veure el vídeo que ha publicat À Punt sobre la denúncia del Sindicat.
El comentari no està disponible a l'entrada d'aquest canal.
  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.