Cristina Escrivà i les quaranta dones

Un moment de la presentació
Un moment de la presentació
15 / 05 / 2019 | Dolors Jimeno

El dia 17 d’abril quaranta dones de la València republicana visitaren i protagonitzaren la sessió del grup de lectura de la mà de Cristina Escrivà Moscardó.

Conec personalment Cristina des que es va fer càrrec de la gestió cultural de la Societat Coral El Micalet (tot i que hi havia una coneixença virtual anterior) i començarem a col·laborar en el grup de lectura El Micalet parla de llibres, que Intersindical Cultura havia creat amb Pepa Úbeda, anterior gestora cultural de la centenaria institució. Com sabeu qui ens seguiu, és un grup de lectura íntegrament en valencià i amb la cirereta que sempre vénen les autores i els autors a debatre sobre l’obra elegida.

Cristina Escrivà és una gran especialista en el temps de la República. El seu treball investigador no defuig cap aspecte d’eixe període tot i que sol accentuar la recerca sobre les dones.

El grup de lectura ha volgut programar obres de les persones que assisteixen habitualment a les reunions, membres habituals. Així vam llegir Un cafè sol, de Maluy Benet
i ara, el de Cristina. Per al 19 de juny està previst Hostes, d’autoria quíntuple.

El llibre que ara ens ocupa presenta la biografia suficient de quaranta dones que van passar els anys de la Segona República a la nostra ciutat, ordenades alfabèticament i precedides del pròleg signat per Amàlia Alba Tarazona. El volum també conté “himnes, cançons i poemes dedicats a les seues heroïnes”. Cada dona està acompanyada pel seu retrat, il·lustrat per Román Sánchez.

Per tot el que acabe de dir, endevinareu que és un llibre molt recomanable. Bona lectura.

 
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.