Notícies

Documental “Deu dones de bandera”

Intersindical Valenciana i Associació Cultural “Institut Obrer”(ACIO) han presentat el divendres dia 14 de gener “Deu dones de bandera”.

15 / 01 / 2022 | Intersindical

Un documental que té com protagonistes dones republicanes que van tindre una presència rellevant a València durant el segle XX.

La presentació ha estat a càrrec de Beatriu Cardona, portaveu de la Intersindical i de Cristina Escrivá, presidenta d’ACIÓ.”

El documental, amb la col·laboració de INFOTV dona visibilitat a deu dones que van tenir una presència rellevant a València. Es tracta de l’exiliada Juana Alberich Martí, l’artista plàstica Manuela Ballester Vilaseca, la política María Teresa García Banús, la sindicalista Amelia Jover Velasco, la metgessa Mercedes Maestre Martín, la professora Ana Martínez Iborra, la lexicògrafa María Moliner, la compositora Matilde Salvador i Segarra, la poeta Lucía Sánchez Saornil i la mestra Ángela Sempere Sanjuan. De diferents banderes ideològiques, sempre a l’esquerra. I ens parlen d’elles, dones joves, al costat de dones amb experiència. Es tracta de, Carmen Zorita, Lucia Beamud, Iris Belles, Encarna Bosch, Eliane Cuesta, Jana Martí, Silvia Musoles, Sara Peinado, Isabel Robles, Annik Valldecabres, amb la col·laboració de Carmen Álvarez i Ana de la Rosa Però a més, el repte, en 30 minuts, és donar veu a joves amb un futur brillant, introduint música interpretada pel Grup Klimt i el Grup de Cambra Marxant, amb la participació del Cor feminista Dona Veu, dirigit per Elia Casanova.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.