Exposicions

Els Mamarratxos visiten la Intersindical

24 / 11 / 2018 | Dolors Jimeno

El color com a expressió dels sentiments

Com recordareu, el dia 31 d’octubre vam inaugurar l’exposició Mamarratxos, presentada per Ana Sáenz Aliaga, catedràtica de Dibuix de l’IES Lluís Vives de València i amiga personal de l’artista Carme Garrigós. Aquesta polifacètica dona nascuda a Ibi el 1954 ha sigut infermera de professió. A París es va especialitzar en malalties tropicals. Ha treballat a UNICEF durant 25 anys i eixa vinculació laboral li ha permés recórrer el món i ser present en zones de conflicte, com ara Somàlia o Sudan del Sud. Durant vuit anys va ser l’encarregada de l’oficina d’UNICEF al sud del Senegal i més tard va ser la responsable del programa de vacunació contra la poliomielitis a Kabul i a Jalalabad, a l’Afganistan.
Després de jubilar-se s’ha pogut dedicar a les seues passions: viatjar i pintar. Aquesta vocació viatgera l’empeny a continuar trepitjant diferents països per obtenir-ne el que ella més valora: el contacte amb persones de totes races i de totes les creences. Els viatges són per a Carme una oportunitat de creixement, d’adquirir coneixement.
Carme Garrigós ha tornat a Àfrica. L’ha recorreguda tota, de nou, els darrers anys, des de Sud-àfrica fins a Egipte per la part sud i est, i per l’oest, des de Nigèria a Senegal, i també ha recorregut el Magrib, al nord del continent, de Mauritània a Algèria.
Això ha remogut els seus sentiments. L’ha tornada als anys en què va viure a Somàlia i al Senegal. I això ha representat una evolució en la seua manera de pintar. Es nota en els colors i en la temàtica de les últimes obres. Les màscares, les cases, les persones. Els colors. Són els seus MAMARRATXOS, la recaptació  de la venda dels quals els dóna a campanyes d’UNICEF. El que haurà vist Carme per eixe continent!
En l’exposició de la Intersindical mostra pintures creades durant els seus viatges tant a Àfrica del sud i est, com de la Ruta de la Seda per Àsia.
Aquesta mateixa setmana ha renovat alguns quadres a fi de destacar la importància del respecte a les diversitats humanes com a arma de prevenció de conflictes socials. El color com a expressió dels sentiments.
Vull agrair la generositat de l’atista i la imprescindible col·laboració  de Jesús Prats durant tot el procés: des que va dur Carme a la Intersndical fins que despenjarem, ja que, com he dit adés, Carme torna a Àfrica. No cal dir que totes les fotos tant del web com del facebook, ha sigut cedides per Prats. Moltes gràcies als dos i a Esperança Camps, autora del text que s’exposa en el cavallet d’entrada a la nostra seu.
Tinc el gust d’informar-vos que Carme Garrigós, que demà ix de nou cap a Àfrica, ha volgut renovar part de les obres exposades. Així que s’ha de tornar a visitar.
Les noves obres destaquen la importància del respecte a les diversitats humanes com a arma de prevenció de conflictes socials. El color com a expressió dels sentiments. No vos ho perdeu.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.