Medi ambient

En defensa de la biodiversitat: una exposició didàctica

L’associació Coordinadora per la protecció de Les Moles, en col•laboració amb l’àrea de Cultura i de Salut Laboral i Medi Ambient d’Intersindical Valenciana han presentat aquest dijous, 22 de setembre,  a les 19h. en la seu del sindicat Juan de Mena, 18, l’exposició: “LES PLANTES DE LES MOLES DE PATERNA”.

23 / 09 / 2022 | Intersindical

Les Moles de Paterna, un espai natural de 470 hectàrees, a 10 km de la ciutat de València, conformen un territori de sòl forestal i agrícola de secà, recentment inclòs en l’àmbit del Parc natural del Túria.

L’exposició ” Les plantes de les Moles de Paterna” pretén posar en relleu la biodiversitat vegetal, a través de fotografies de les plantes més representatives i rares del paratge, com també les espècies endèmiques del Sud-est Ibèric presents en aquest entorn semiàrid, una de les quals es troba protegida segons ordre del Consell: Teucrium edetanum (poliol edetà ).
L’explicació d’aquesta abundància en espècies endèmiques, rares o amb algun grau de protecció és diversa. D’una banda, explica el biòleg Aurelio Peña, “tenim un clima semiàrid, un barranc que creua el territori, sòls arenosos i margosos, pins de repoblació, i cultius de secà històrics , d’oliveres i garrofers. Tot això conforma una gran biodiversitat vegetal, també de fauna, a vegades imperceptible, altres vegades menyspreada per ser de secà, o conformada per espècies que són molt abundants en l’àrea però no fora d’ella”.
Aquesta diversitat, la presència d’espècies botàniques endèmiques en perill d’extinció, la diversitat també de fauna com a teixons, guineus, genetes i multitud d’ocells estacionaris va provocar la protecció del paratge i la seua inclusió en el Parc Natural del Túria.
Una protecció que està en perill si la ciutadania no es consciencia amb els valors mediambientals que té al costat de la seua casa.
Des d’Intersindical Valenciana, a través de l’Àrea de Salut Laboral i Medi Ambient i de l’Àrea de Cultura donem suport a les mesures de protecció per a aquest espai natural i sol·licitem al món de l’educació, col·legis o instituts que obrin les seues portes a aquesta excel·lent exposició i es posen en contacte amb l’associació Coordinadora per la protecció de Les Moles per a qualsevol consulta.

(El Fotògraf de l’exposició es José Quiles Hoyo
i la selecció de fotos i títols ha estat a càrrec d’Aurelio Peña Rivera.)
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.