Exposicions

Inauguració de l’exposició de l’artista Helena Delmar

Aquest dijous 14 de març Intersindical Solidària i Intersindical Cultura han assistit a la inauguració de l’exposició de pintura de l’artista Helena Delmar.

20 / 03 / 2024 | Intersindical

L’exposició, sota el títol “Sobre la corda, gasela de l’impossible: imatges de Gaza”, pretén realitzar una denúncia de la massacre actual de Gaza a través de les imatges quotidianes dels seus habitants.
En aquesta marea d’imatges de destrucció, trobem a persones palestines rescatant animals entre els enderrocs, viatjant en una marxa sense treva, carregant amb els seus gats en braços, i fins i tot al nen més petit mostrant el genuí impuls de cuidar a un animal encara més vulnerable que ell mateix.

Helena Delmar (1995, València) és una artista plàstica centrada en la pintura. Ha traduït còmics per a Congost Edicions i Amnistia Internacional, col·laborat amb AMAE (associació de dones per l’agricultura i l’ecologia), participat en Pegant el Bri, en Plaza Radio València. Li interessen la literatura, l’ecologia i la pintura expressiva.
La seua obra tendeix a reflexionar sobre la poesia, la identitat, els vincles amb la naturalesa, i la mort.
L’artista valora la seua pròpia exposició amb les següents paraules:

“Per a legitimar el genocidi dut a terme per Israel, el ministre de defensa Yoav Gallant va pretendre rebaixar a la població civil Palestina anomenant-los animals. No obstant això, cap altra espècie animal ha desenvolupat tant un sistema científic com una burocràcia amb la finalitat d’erradicar de la manera més dolorosa possible a una ètnia completa amb finalitats colonials.
En aquesta amalgama d’imatges de destrucció, trobem a persones palestines rescatant animals entre els enderrocs, viatjant en una marxa sense treva, carregant amb els seus gats en braços, i fins i tot al nen més petit mostrant el genuí impuls de cuidar a un animal encara més vulnerable que ell mateix. 
La massacre és múltiple, quant a persones, a animals, i a flora es refereix. En temps de desastre mediambiental, la noció d’humanisme, tan centrada en l’ésser humà, resulta insuficient. La nostra existència depèn de prendre consciència que no som el centre del món, i de desenvolupar un nou enfocament de pensament basat en la tendresa i l’empatia humana, alliberar-nos de jocs de poder i del colonialisme radical. Habitar la terra.”

El col·lectiu BDS València ha donat suport a esta exposició que romandrà exposada fins al 27 d’abril.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.