Notícies

Intersindical Cultura participa en la Jornada “Com encendre la cultura”

26 / 02 / 2021 | Intersindical

Intersindical Valenciana a través d’Intersindical Cultura ha participat hui divendres 26 de febrer, en la Jornada online: “Com encendre la cultura”.  Aquesta jornada ha estat coordinada per l’associació ACICOM amb el suport de la xarxa #TuEncensLaCultura en la qual participa activament el nostre sindicat.

En la jornada vespertina han intervingut diferents agents del món cultural entre els quals es troben les intervencions d’Inmaculada Ballesteros, Directora de l’Observatori de Cultura i Comunicació de la Fundació Alternatives que elabora anualment l’informe sobre L’estat de la cultura a Espanya; Raül Abeledo Sanchis, investigador de relacions entre cultura, sostenibilitat i desenvolupament, professor del Departament d’Economia Aplicada (UVEG) i membre d’ECONCULT; Rafael Tormo, de l’Associació d’Artistes Visuals de València, Alacant i Castelló i productor cultural, editor, artista i comissari; Antonio Ariño, catedràtic de Sociologia a la Facultat de Ciències Socials i Abel Guarinos Viñoles, Director General de l’Institut Valencià de Cultura.

Així mateix han participat representants de la situació de les Arts Escèniques, les Arts Literàries, les Arts Visuals, la Poesia, la Música i el món del llibre, entre d’altres.

La intervenció de la Intersindical s’ha centrat en dos fronts. D’una banda, la denúncia de la precarietat cultural i la necessitat que les treballadores i treballadors de la cultura li planten cara a aquest estat de coses amb una mobilització col·lectiva i entrellaçada de diferents sectors a favor de mesures concretes per a eliminar aquestes situacions de precarietat com el PIB CULTURAL o la posada en marxa de l’estatut de l’artista.
D’altra banda, el sindicat ha defensat la necessitat d’utilitzar un mètode “col·laboratiu”  en aquestes lluites transversals,  tal i com ve fent la Intersindical Valenciana des de que en maig de l’any passat va promoure la creació d’un grup divers i plural de #ResistentsCulturals en el marc d’una campanya denominada #TuEncensLaCultura, una campanya permanent en el temps i que continuarà viva amb noves accions i reivindicacions que seran coordinades per les diferents entitats d’aquesta xarxa d’agents culturals.
És l’hora, diem, de pensar localitzats i actuar entrellaçats perquè les noves lluites culturals que se’ns presenten, redunden en el benestar d’aquest BÉ COMÚ i BÀSIC de la societat del coneixement com és la cultura.

(Podeu veure la jornada completa en el següent enllaç. La intervenció d’Intersindical Cultura es troba en el tall 1h i 30 segons.


https://www.youtube.com/watch?v=UwtXejOnKME&ab_channel=ACICOM.Associaci%C3%B3CiutadaniaiComunicaci%C3%B3  )

                                    València 26 de febrer de 2021
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.