Notícies

INTERSINDICAL VALENCIANA RECLAMA LA LLIBERTAT DE L’ARTISTA PABLO HASÉL

16 / 02 / 2021 | Intersindical

Hui, dimarts 16 de febrer de l’any 2021, les forces de seguretat han entrat en la Universitat de Girona per a detindre al raper, cantant, autor, i creador Pablo Hasél.

Hui dimarts el ciutadà Pablo Hasél ha ingressat en la presó Ponent de Lleida per a complir una condemna de nou mesos per “enaltiment del terrorisme” degut a la lletra d’una cançó contra la monarquia.

Hui, la música, la cultura, el saber, la creació però sobretot la democràcia i la llibertat es posen en peu emmordassades per unes lleis intransigents que silencien cançons, còmics o expressions artístiques.

La Intersindical Valenciana a través d’Intersindical Cultura, compromesos amb totes les formes de diversitat cultural, denunciem aquesta mordassa a la cultura i ens solidaritzem amb el raper Pablo Hasél i amb totes i tots els creadors culturals que han patit denúncies per les seves activitats públiques.

A més reclamem la reforma urgent del codi penal amb l’objectiu d’eliminar els delictes relacionats amb la llibertat d’expressió, que no deuen implicar de cap de les maneres pena de presó. 

Com deia Voltaire, la llibertat d’expressió no implica que estem d’acord amb el què quelcom opine o diu, però sí que hauríem d’estar totes i tots d’acord amb el seu dret a dir-ho.

En les societats actuals estem cada vegada més necessitats de persones creadores que no siguen censurades pels estats, creadors crítics amb un fort compromís social i polític. Haurien d’haver passat els temps on les llengües dels quals parlaven eren arrancades com li va passar a Victor Jara en la dictadura xilena. Estem en un sistema democràtic que no pot avui, dimarts 16 de febrer de l’any 2021, alçar el cap amb DIGNITAT i defensar aquest atropellament. La democràcia com el moviment es demostra caminant i hui, per desgràcia, la democràcia s’ha aturat.

 Nieves | 16 / 02 / 2021 - 19:23

Me parece vergonzoso que a estas alturas no haya todavía libertad de expresión.

Pilar Gómez Muñoz | 21 / 02 / 2021 - 13:27

No, no en mi nombre. No creo que se haya parado la democracia por alguien que   no sabe defender sus opiniones sin amenazar ni insultar. Creo que lo que está  en peligro es la educación.

Maria Pilar Gómez Muñoz | 21 / 02 / 2021 - 13:31

No en mi mombre, yo no pido la libertad de alguien que no es capaz de defender sus ideas sin amenazar ni insultar. Creo que lo que está  fn peligro es la educación.  Que el sindicato no hable en nombre de todos los afiliados, al menos en el mio no.


Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.