Cercle de pensament crític

Jo sóc del Cercle de Kultura “Filopolítica”

18 / 12 / 2019 | Xema Sánchez Alcón

Aquest dimarts 17, en la seu d’Intersindical Valenciana, una assemblea cívica composta per dotze persones ha constituït un Cercle de Kultura i Reflexió filosòfic-política denominat “Filopolítica”. Al llarg de l’any 2020, aquest grup, coordinat per Xema Sánchez d’Intersindical Cultura i pel professor Jorge Negro, plantejaran activitats grupals i activitats obertes adreçades a la nostra afiliació i ciutadania en general on es tractaran temes de debat que aborden assumptes d’actualitat.
El grup s’ha constituït com a assemblea cívica de reflexió sobre temes de filosofia política prenent com a punt de partida la realitat, és a dir, el món dels problemes reals de la ciutadania i les possibles solucions que els pensadors i filòsofs han aportat. Desitgem buscar experiències que unisquen la reflexió i l’acció per a, partint d’aquetes realitats, poder dialogar, debatre i reflexionar en grup. Necessitem persones que, així mateix, escriguen i pensen el que està passant al nostre costat: textos que poden tindre un format molt variat, des de llibres a blogs, passant per articles de premsa, assajos autoeditats o pamflets reivindicatius. Cadascun d’aquests textos alternatius els posarem sobre la taula del diàleg perquè aquest grup de pensadors filopolítics cada cert temps, des de la serenitat, des dels valors de la paraula i des de la capacitat crítica puguen debatre sobre aquests temes proposats.
El grup de diàleg filopolític el configuren persones variades, joves i menys joves, professors o no professors. Només demanem que la persona que desitge participar aporte la seua visió crítica als problemes o temes que plantejarem. Ens reunirem diverses vegades durant l’any 2020 alds locals del Sindicat a fi d’articular aquest espai de trobada i debat assossegat, sense polaritzacions, del qual estem tan necessitats en una societat cada vegada més polaritzada o sotmesa al discurs dominant de les xarxes on es produeixen més que trobades, situacions desafortunades on en la major part dels casos el diàleg no és possible.
Reivindiquem la presencialitat, el cara a cara, el rostre i la paraula per a poder parlar dels problemes que ens envolten des de la cordialitat i tractant sempre d’aprofundir en els assumptes importants.
Per a començar, hem pres com a referència el llibre “Libertad Incondicional” de Carlos Casassas on planteja qüestions com la renda bàsica universal, la ciutadania democràtica, la precarietat en les nostres societats, les injustícies o la desigualtat.
Si estàs interessada a participar en els diàlegs oberts i públics que, en algunes ocasions el grup proposarà, pots posar-te en contacte amb l’àrea d’Intersindical Cultura i t’informarem.
Si desitges apuntar-te a aquest nou cercle kultural d’Intersindical Valenciana, posa’t en contacte amb el seu coordinador Xema Sánchez, a través del mail : .(JavaScript ha d'estar habilitat per veure aquesta adreça de correu electrònic).

T’avisarem quan siguen les reunions obertes al públic a les quals pots acudir amb l’únic compromís d’aportar i donar-li una ullada a les propostes que es realitzen des del grup de debat.
T’animes a pensar en grup sobre aquells mons que estan al nostre voltant i necessiten ser mirats d’una altra manera més crítica i creativa?

Apunta’t al cercle de Kultura Filopolítica!




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.