Notícies

La campanya #TuEncensLaCultura continuarà al llarg de l’any 2021

24 / 11 / 2020 | Intersindical

Ahir, dimarts dia 23 de novembre, a la seu d’Intersindical Valenciana, es va reunir el grup de #ResistententsCulturals que durant els últims mesos ha dut a terme la campanya #TuEncensLaCultura. Una vegada acabada la campanya, el grup, divers i plural, representat per entitats i locals del món de la cultura (i en el qual participa actimavent el nostre sindicat a través d’Intersindical Cultura), ha decidit continuar treballant en el disseny d’accions conjuntes i col·laboratives per a l’any 2021. S’ha elaborat un calendari de reunions amb noves entitats per a reactivar la campanya i preparar accions de cara el mes de maig i juny, independentment de l’evolució del COVID-19. Els problemes de les i els treballadors de la cultura s’han aguditzat amb la pandèmia però venen des de lluny i requereixen solucions estructurals i no sols conjunturals. A la reunió d’ahir van acudir les entitats coordinadores ja existents que provenen del món de les arts escèniques, del tercer sector, dels centres de barri interculturals, del sector del llibre i de la música i es van afegir noves entitats procedents del món del cinema o de les arts visuals. Esperem que aquest nou impuls siga productiu i aquestes noves reunions de treball que es posaran en marxa a partir de gener fins a juny tinguen els seus fruits. No sempre és fàcil treballar des de la diversitat, incloent a diferents sectors i demandes. La pecualiaritat d’aquest grup és precisament aquesta, la interdisciplinarietat. Aquesta és el seu avantatge i alhora la seua feblesa però de la unió dels més menuts sempre han sorgit coses grans. Continuem pensant entrellaçats i actuant localitzats per a defensar una idea de cultura pròxima, una idea de cultura com a ben bàsic en les nostres societats del coneixement. Evitar la precarietat de les persones treballadores d’aquest món no és només una demanda en temps de pandèmia sinó una reivindicació que ha vingut per a quedar-se i perquè ningú es quede fora de les polítiques públiques de distribució dels recursos.

La cultura és no sols un luxe sinó un nou DRET DE CIUTADANIA que, des d’Intersindical Valenciana, volem secundar i defensar.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.