Exposicions

La pesca

La inauguració va ser presentada per Pepa Úbeda

Imatge del cartell de l'exposició
Imatge del cartell de l'exposició
24 / 09 / 2019 | Dolors Jimeno

La nostra història personal queda reflectida a foc en les nostres creacions

Oferisc a contiuació part del parlament amb què Pepa Úbeda Iranzo va presentar l’exposició La pesca, de Rafael Blanca Rasadora i Pablo José Daniel Martorell, dos estupends fotògrafs als que els costa manifestar el seus curricula. El tesó de la presentadora i companya del Col·lectiu Solofoto ha donat els resultats que podeu trobar al final del text.

Com a coneixedora de la fotografia des de la perspectiva de l’artista plàstica, el primer que em va cridar l’atenció quan vaig veure les seues fotos és com d’important és la personalitat del creador i de quina forma s’imprimeix en la seua obra, ja que, tractant tots dos la mateixa temàtica, aquesta apareixia diferenciada en el resultat. No solament el punt de vista, sinó també la interpretació que fan és diferent segons vegem les fotos de Pablo o les de Rafael. D’aqueixa forma es confirma una vegada més que la nostra història personal queda reflectida a foc en les nostres creacions. Vull sintetitzar el contingut d’aquesta exposició. El seu títol és LA PESCA i és un projecte conjunt de tots dos fotògrafs, Pablo Daniel i Rafael Blanca. La seua obra se centra en una activitat encara artesanal plasmant-la d’acord amb diferents tipus de pesca, en diferents escenaris (València, Gandia, Xàbia i Castelló) i reflectint el treball de diferents sectors (un d’ells, en vies d’extinció). Segons ens diuen, els atrauen sobretot la plasticitat, el predomini de colors primaris i l’expressivitat dels seus protagonistes i també el contrast entre la rudesa de l’ofici i la delicadesa amb què tracten les seues eines i útils, com són les xarxes de pesca.

Blanca s’inicia en la fotografia amb una càmera Voigtlander Vitoret, totalment manual, seguida per diverses càmeres réflex de Cànon. En el 2003, pasa a la fotografia digital, realitzant posteriorment diversos cursos de Photoshop, composició, flaix de mà, lightroom, revelat RAW, Fotografia d’Arquitectura, etc., que complementa amb la lectura de diversos llibres i subscripcions a revistes fotogràfiques. Desenvolupa el seu treball en diferents àmbits. En el professional, des de 2004 ve impartint cursos i tallers de fotografia per a metges. També ha dirigit grups temàtics de fotografia en Agfoval i Solofoto i impartit diversos cursos de fotografia bàsica, tècniques fotogràfiques, il·luminació i flaix de mà, Fotografia d’Arquitectura i Técnica de Multiexposiciones en Solofoto. En l’àmbit teòric ha impartit conferències sobre Innovació, Fotografia Creativa en Arquitectura i Técnica de Multiexposiciones, a més de conferències mensuals sobre diferents temes fotogràfics en el Col·lectiu Solofoto, a més d’haver participat com a jurat en concursos fotogràfics (Agrupacions de Xátiva, Sagunt, Vila-real, Almenara, Alboraia, Alacuás, Fòrum València Foto,  Fotoclub de València,  Amics Nau Gran,  Agfoval i Solofoto). Finalment, ha participat en diversos concursos nacionals i internacionals i en exposicions individuals i col·lectives. És cofundador del Col·lectiu Solofoto i de l’Equip 3f. Si ben mai va ser la seua principal activitat, sempre ha estat lligat a la fotografia com a via d’expressió artística, compaginant la seua pràctica amb la d’altres arts, com la pintura el suiseki o el bonsai.

Daniel és professor de Magisteri i Fotògraf Analògic. Com a artista, ja té concedits uns quants premis, com el 3r Premi del Concurs de Fotografia d’Alboraia en 2016 o uns quants en els Concursos de Fotografia Solofoto de València, a més de molts Primers Premis i reconeixements en pàgines internacionals de Fotografia en Internet al llarg de 2017 i 2018. Té unes quantes exposicions: diverses a Alboraia i una en l’Ateneu Marítim de València. Així mateix, ha sigut Jurat d’uns quants premis: el de Cartells de les Festes d’Alboraia en 2017, del 23 saló fotogràfic Ciutat de Sogorb de la Fundació Bancaixa en 2018 i en Fòrum València Foto, també en 2018. Ha impartit conferències en el Fotoclub Solofoto sobre obra i edició de Fotografia de Reflexos en 2018, en la Casa de Cultura d’Alboraia sobre Evolució Fotogràfica també en 2018 i sobre com dur a terme un Projecte Fotogràfic. Quant a projectes, estan els treballs artesanals del mar i la pesca (2017-2018), Reflexos i el Subconscient en la Fotografia (2018) i la Mística i el Recolliment en la Fotografia, també en 2018. És membre de la directiva del Fotoclub Solofoto i del Fotoclub d’Alboraia, i ha actuat com a moderador en xarrades i col·loquis. Finalment, una foto seua apareix en la Portada de l’excel·lent Magazin Solofoto de 2018.

L’exposició es podrà visitar fins a finals de novembre.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.