Exposicions
Notícies

Luís Roig d’Alós

S’acaba de publicar la tesi doctoral de Lucía Bosch Roig

Portada del llibre
Portada del llibre
04 / 07 / 2014 | Dolors Jimeno

El llibre ha sigut editat per l’Ajuntament de València

El conservador y restaurador Luís Roig d’Alós (1904-1968) és el títol del llibre de què volem fer-nos ressò en atenció al seguiment que ens agrada fer de totes les persones que han participat en els programes d’Intersindical Cultura. Lucia Bosch ha exposat en dues ocasions en la nostra seu: Paisatges urbans i la col·lectiva Amb ulls de dona.
Podeu llegir sobre l’acte de presentació en la notícia que ha publicat la Universitat Politècnica de València. Intersindical Cultura hi va assistir, com sempre que pot, amb el gust de seguir les nostres artistes. Una curiositat del personatge objecte del llibre és que Luis Roig és l’autor de l’estàtua en bronze fosc que dóna nom a l’actual plaça del Negret. Atés que durant l’acte el doctor Vicente Guerola va demanar a l’ajuntament que es dedicara un carrer a aquest primer catedràtic de Restauració de l’Escola de Belles Arts de València, i que la regidora Beneyto va contestar que ja no hi havia carrers a la ciutat però que li ho demanara per escrit ja que ella hi estava completament d’acord, proposem que la plaça del Negret passe a denominar-se plaça de Luis Roig d’Alós. Seria la cirera del pastís del magnífic llibre de Lucía Bosch i el millor homenatge al gran pioner de la restauració artística. No deixeu de llegir-lo.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.