Notícies

Material de somnis

Una exposició que celebra els trenta anys de la filmoteca valenciana i que es podrà visitar al Centre Cultural La Nau fins al 25 de de febrer de 2018

Cartell d'Artur Heras
Cartell d'Artur Heras
24 / 11 / 2017 | Dolors Jimeno

Material que la comissària Nieves López ha sabut elegir molt adequadament

En entrar al Centre per la porta del carrer de la Universitat el magnífic cartell d’Artur Heras ja ens capbussa en eixa màquina de somnis que és el cinema. La Filmoteca Valenciana es posseïdora d’una gran quantitat de pel·lícules catalogades, restaurades, digitalitzades… la major part de les quals es pot consultar en la seu del carrer Doctor Garcia Brustenga de València. Però també hi ha material gràfic, fotogràfic, bibliogràfic i d’altres fonts documentals. De tot això, l’exposició ens ofereix una part molt menuda però suficient per fer-nos una idea del treball que ha fet la nostra filmoteca (a la qual incomprensiblement li van llevar el nom del seu impulsor Ricardo Muñoz Suay) i que la comissària Nieves López ha sabut elegir molt adequadament. És de destacar la col·locació de tres pantalles que projecten simultàniament però sense àudio, cosa que s’ha d’agrair ja que una plaga actual en els museus és l’espantós volum de les locucions dels vídeos. També convé fer menció molt especial de la correspondència entre Bardem, Muñoz i d’altres que podem llegir en les vitrines centrals.
Informació més completa en aquest enllaç de la Universitat de València.

Intersindical Cultura ha programat una visita guiada per al 5 de desembre. Qui vulga acompanyar-nos ha d’inscriure’s en el correu electrònic .(JavaScript ha d'estar habilitat per veure aquesta adreça de correu electrònic).
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.