Notícies

Memòria dels barris i cultura de proximitat

31 / 10 / 2020 | Intersindical

Aquest dissabte, a les 13h, la plataforma de ResistensCulturals #TuEncensLaCultura ha llegit el Manifest de suport a la cultura de proximitat en el barri de Patraix, al costat del Mur de la Memòria. Per sisè mes consecutiu, des del mes de maig, el grup divers i plural ha mantingut la “llum” encesa durant aquests mesos de pandèmia. En diferents contextos, des de les arts escèniques, la música o el món del llibre, cada mes hem llegit aquest manifest que va començar sent un escrit col·laboratiu entre diferents entitats.
En aquest cas, dins del marc de la campanya, la plataforma #TuEncensLaCultura en la qual participa activament Intersindical Valenciana, ens proposa unes Jornades de Memòria del Barri i Cultura de Proximitat que tindran com a amfitrions a les i els sankoferos. En l’espai intercultural de Sankofa, ancorat en ple barri de Patraix, la cultura de proximitat té un bonic programa que oferir-nos perquè pugueu participar i acompanyar a les i els activistes dels barris que, amb el seu esforç, mantenen una idea de cultura viva i pròxima a la gent, sobretot a la gent més desfavorida.

Les activitats proposades se centren en el valor de la memòria dels altres, de les persones que viuen en els barris i representen valors interculturals essencials per a la convivència: la memòria del refugiat, la memòria d’altres cultures, les dones artistes oblidades… Tot això a través d’accions al carrer a través d’intervencions en murs de la memòria o de diàlegs en el centre Sankofa, conversatorioson les i els protagonistes d’aquestes memòria, migrants, refugiades, prenguin la paraula i ens recordin que la memòria és patrimoni de totes i de tots.
Intersindical Valenciana a través d’Intersindical Cultura anima a totes i tots a participar en alguna d’aquestes accions que li donen sentit a una idea de cultura viva i pròxima que secundem i defensem des del nostre sindicat.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.