Què fa el banc amb els meus diners?

Durant el col·loqui
Durant el col·loqui
29 / 03 / 2019 | Dolors Jimeno

La banca ètica és un moviment internacional de transformació de la realitat social

Eixa és la pregunta amb què començàrem la taula redona sobre banca ètica ahir dijous a la nostra seu. Hi intervingueren Esther Roig, Ramon Cardona i Joan Ramon Sanchis. Ací teniu quatre línies per conèixer-los un poc:
 
Esther Roig, Llicenciada en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona. Periodista amb més de 30 anys d’experiència en diferents mitjans de comunicació: premsa escrita, ràdio i TV. Presidenta fundadora de l’ongd Menuts del Món.

Ramon Cardona, psicòleg educatiu ha treballat a Centres d’Educació Especial, ensenyament secundari i a la UJI. També va ser diputat a les Corts per EUPV. Ara, jubilat, treballa en la transformació socioeconòmica de la realitat.

Joan Ramon Sanchis, Catedràtic d’Organització d’Empreses i Director de la Càtedra d’Economia del Bé Comú de la Universitat de València. Autor de llibres com Es posible un mundo sin bancos i La banca que necesitamos.

La diferència entre la banca ètica i la convencional està en la resposta. Si el meu banc no inverteix els meus diners en negocis d’armament, de prostitució, de droga, de desfeta del territori per una construcció salvatge… i financia projectes sostenibles, és una banca ètica. És molt fàcil.
Com a exemple Ramon Cardona ens parlà de FIARE BANCA ETICA .

Seguint el fil de la transformació de la societat, Esther Roig ens parlà de la xarxa En Clau, sòcia de FIARE BANCA ETICA, i de Menuts del Món, l’ongd que ella fundà i presideix.

Finalment Joan Ramon Sanchis, que va presentar el seu llibre La desfeta del sistema financer valencià a la nostra seu l’any 2016, parlà de bancs i caixes. Va destacar Caixa Popular en el sentit que ni és un banc convencional ni és banca ètica: és una cooperativa de crèdit a tenir en compte per ser una banca de proximitat i respectuosa.

Açò ha sigut l’esquelet del col·loqui. Espere que el completeu acudint als enllaços que he oferit al llarg del text i a la pàgina de FEBEA. La banca ètica és un moviment internacional de transformació de la realitat social. Ens hem de pujar al carro!
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.