Drets
Notícies

28 de juny, orgulloses de seguir reivindicant els drets LGTBI!

27 / 06 / 2014 | Intersindical

En aquesta data tornem a commemorar l’origen del moviment d’alliberament LGTB (lèsbic, gai, transexual i bisexual), recordant les revoltes de Stonewall en el Greenwich Village de Nova York en 1969, on milers de persones es van manifestar en contra de la brutal repressió i discriminació que patien per la seua opció sexual o de gènere,  mantenint-se ferms contra la fustigació de les forces de seguretat i el mandat del govern a través de lleis injustes i destructives dels seus drets.

dret a una vida digna de les persones LGTBI, de totes les que estan en els marges, fora dels models

Hui, 45 anys més tard, continuem reivindicant que els drets de les persones lesbianes, gais, transexuals, transgènere, bisexuals, intergènere i intersexuals són drets humans. No obstant açò, el principi de respecte a la diversitat sexual i de gènere -lluny de complir-se- segueix sent una utopia en molts països. En set països li les condemna a mort, a Àfrica se sotmet a les lesbianes i bisexuals a les “violacions correctives”, en setanta-set països del món es condemna a la presó a les persones que opten per una sexualitat o un gènere diferent, allunyades de l’organització sexual de gènere i les estructures binàries patriarcals.

A Europa estem vivint grans reculades en països com Croàcia, Hongria o Eslovàquia, on per a impedir que el matrimoni igualitari siga una realitat han modificat les seues Constitucions per a açò. Tampoc podem oblidar la restrictiva legislació de Rússia en contra dels drets humans de les persones LGTBI, convertint-se en el referent de la intolerància i la repressió contra la llibertat de la diversitat de gènere i sexual.

En l’estat espanyol, les polítiques de retallades de drets pels governs autonòmics i centrals han acabat amb el dret a la sanitat universal, pública i de qualitat, amb la prevenció i tractament de la SIDA, deixant en una situació de total vulnerabilitat a les persones bisexuals i gais que viuen amb VIH, deixant fora de l’assistència sanitària a les transexuals i negant la reproducció assistida a les dones sense parella, lesbianes i bisexuals. A unes se’ns nega el dret a ser mares i a unes altres se’ns vol imposar mitjançant una legislació restrictiva del nostre dret a l’avortament lliure.

Per tot açò, des de l’Organització de Dones de la Confederació Intersindical manifestem que:

Reivindiquem el dret a una vida digna de les persones lesbianes, gais, transexuals, transgènere, bisexuals, intersexuals i intergènere, 

Denunciem la discriminació i la invisibilització de les persones LGTBI en el món laboral, especialment de les persones transexuals, transgènere, bisexuals, intersexuals i intergènere.

Exigim una educació en el respecte a la diversitat, amb formació al professorat i recursos per a fer-li front. Amb plans d’actuació i protocols contra l’assetjament escolar.

Mostrem la nostra solidaritat amb totes les persones trasgènere i transexuals i denunciem la brutal repressió que pateixen a tot el món, l’exclusió social, estigmatització i violències a les quals són sotmeses.

Reivindiquem una Llei Integral contra la Violència trans i denunciem la múltiple discriminació de les persones trans migrants i les que exerceixen la prostitució.

Exigim l’atenció sanitària pública i la suficient dotació per al restabliment dels programes de detecció, prevenció i assistència de VIH-SIDA, així com la inclusió en la Seguretat Social dels tractaments per a les persones trans i dels de reproducció assistida per a les dones sense parella, les lesbianes i les bisexuals.

Denunciem les múltiples discriminacions de les persones LGTBI migrants i dels col·lectius rurals i la seua invisibilització i exigim els seus drets.

Exigim el respecte a la diversitat sexual i de gènere de totes les persones en el marc dels drets humans i denunciem les múltiples discriminacions, exclusió, invisibilització i violències que pateixen.

Organització de Dones de la Confederació Intersindical




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.