Drets
Notícies
Salut

28 de setembre, Dia d’Acció Global per la despenalització de l’avortament

Manifest d’Intersindical Valenciana

escraig feminista contra la reforma de la llei de l'IVE
escraig feminista contra la reforma de la llei de l'IVE
25 / 09 / 2013 | Intersindical

El dret a avortar està reconegut –entre altres entitats– per l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa. L’Organització Mundial de la Salut recomana facilitar un avortament asèptic per als supòsits fonamentals. Així i tot, cada any moren 47.000 dones a causa d’avortaments en condicions de risc.

47.000 dones moren a causa d’avortaments en condicions de risc

A l’Estat espanyol ens enfrontem amb una reforma de la llei actual que, a pesar de no respondre a totes les necessitats de les dones, reconeix aquest dret. Una reforma oculta de la qual el ministre de Justícia només ha anunciat que canviarà l’actual sistema de terminis per un restrictiu sistema de supòsits pitjor encara que el que va regir abans de la llei actual, ja que no inclourà els casos de malformació fetal. L’únic objectiu és eliminar la dona com a figura jurídica plena, com ser adult, lliure, responsable i conscient de les seues decisions.
La interrupció voluntària de l’embaràs (IVE) és una decisió molt meditada per la dona i que no canviarà amb una llei més restrictiva. El que sí que canviarà serà la salut de les dones que hagen d’avortar, que hauran de fer-ho en condicions precàries i de risc per a la seua salut. Abans de la primera llei reguladora de l’IVE cada any morien entre 200 i 400 dones a causa d’un avortament clandestí. Com sempre, la situació econòmica de les persones incideix directament en la seua salut. Qui tinga diners podrà anar a països amb legislació permissiva per a poder avortar i qui no, buscar altres formes de fer-ho que posaran en perill la seua vida.
Hui, Dia d’Acció Global per l’Avortament Segur i Legal, Intersindical Valenciana vol alçar la seua veu per sumar-se a la de milers de dones i homes que reivindiquen el dret a una interrupció de la gestació en condicions dignes, segures, garantides i legals, i instar de nou el govern espanyol a respectar les llibertats individuals de les dones mantenint com a mínim les condicions de l’actual llei. Som dones lliures i responsables de la nostra vida, per això EXIGIM:

* El reconeixement absolut i no condicionat del dret de les dones a avortar, així com que les interrupcions voluntàries de l’embaràs siguen portades a cap pel sistema públic de salut de forma totalment gratuïta. Avortament lliure, gratuït, segur i dins del sistema públic de salut.

* L’educació no segregada per sexes i fonamentada en el respecte a la diversitat.

* La implantació amb caràcter obligatori d’una educació afectivosexual i reproductiva en els currículums de l’ensenyament de primària i secundària, de manera transversal i amb perspectiva de gènere, per a educar en el respecte de decisió sobre el propi cos, la sexualitat independent de la reproducció i la diversitat d’identitat i orientació sexual, però també com a forma de previndre els embarassos no desitjats. Dels cent mil avortaments anuals que es practiquen a l’Estat, la majoria són de joves.

* L’ accés lliure i gratuït als mètodes anticonceptius i a l’anticoncepció d’emergència.

País Valencià, 28 de setembre de 2013.

(*) L’origen d’aquesta commemoració, que es du a cap des de l’any 1990, és la decisió que van prendre les Feministes Llatinoamericanes i del Carib en la seua huitena trobada, celebrada a l’Argentina, per a la coordinació d’accions de reivindicació per la despenalització de l’avortament, després de constatar que les lleis restrictives no prevenen ni eviten l’avortament, sinó al contrari, exposen les dones a recórrer a la clandestinitat i inseguretat, amb el consegüent augment de la mortalitat de les dones.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.