Drets
Salut
Educació

Intersindical Valenciana mostra la seua repulsa per l’assassinat de la xiqueta de 14 anys a Tàrrega

08 / 10 / 2013 | Intersindical

La notícia d’un altre assassinat masclista a Tàrrega (Lleida) ens ha commocionat de nou aquest matí. Si ens indignem amb cada femicidi, en aquest cas, la curta edat de la víctima ens ha impactat més encara. Com també la de l’assassí, només 18 anys. Encara en investigació la possible relación sentimental entre l’assassí i la xiqueta, el que és clar és que tota aquesta violència masclista és fruit de la societat patriarcal, de la perpetuació dels rols i estereotips socials, del mite de l’amor romàntic, un mite perillós que cal desmuntar.

desinterés dels governs del Partit Popular en la lluita contra aquest terrorisme masclista

La violència contra les dones és l’exponent més terrible de la desigualtat de gènere on l’assassinat és l’últim nivell de la piràmide d’agressions.  En la base hi ha una sèrie de comportaments socialment admesos. Moltes són les formes del masclisme i de la seua violència. Micro masclismes o violències de baixa intensitat que són el dia a dia en la nostra vida personal. Per això,  és important detectar aquestes formes de violència i ensenyar a la gent més jove a detectar-la. Preparar les i els docents com treballar en l’aula per la igualtat. Perquè sense igualtat mai eradicarem la violència masclista.
No obstant això, recordem la barbaritat realitzada pel Govern de l’Estat amb la LOMQE (l’aprovació de la qual està prevista el divendres), un atac als pilars de l’ensenyament públic com a element eliminador de les desigualtats de gènere i socials. Una llei que institucionalitza amb diners públics la segregació per sexes, que elimina els principis coeducadors de convivència i no discriminació, l’educació en valors humans i les matèries que potencien aquests continguts i que destaquen per l’eliminació de la violència de gènere i la no discriminació per raó de sexe.
Així, amb l’aprovació de la LOMQE i les constants retallades en programes d’igualtat i de prevención i assistència de violència de gènere, mai podrem començar a eradicar aquesta xacra. Aquesta nova víctima no és només una xifra, és una vida truncada. Una mort que cal imputar al desinterés dels governs del Partit Popular en la lluita contra aquest terrorisme masclista.

Si es confirma aquest assassinat com a violència de gènere, aquesta xiqueta seria la víctima 43 d’enguany.

Notícia:

http://www.cadenaser.com/espana/articulo/joven-anos-entrega-matar-menor-lleida/csrcsrpor/20131008csrcsrnac_1/Tes?id_rss=14092012-Ser-rs-1-Tw




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.