Drets
Notícies

La pressió aconsegueix la llibertat en la Banda d’Alginet

18 / 02 / 2015 | Intersindical

Intersindical Valenciana celebra la retirada de la norma establida en la Banda de Música d’Alginet per la qual obligava a les xiquetes a portar faldilla en els concerts.
Aquesta negativa a deixar portar pantalons a les xiquetes constituia una clara discriminació per raó de sexe en contra de la Constitució i la legislació en matèria d’Igualtat. Per això, Intersindical va assessorar i donar suport a les families afectades.

Atés que la Societat Musical insistia en la seua intenció de no canviar la norma, no hi hagué més remei que presentar denúncies i reclamacions administratives davant la Direcció General de Familia i Dona de la Generalitat Valenciana, així com una Queixa davant la Sindicatura de Greuges. Finalment, davant la postura tancada de l’entitat de no canviar la norma, també es va inicar el procediment judicial corresponent.
Des dels serveis jurídics del Sindicat, en nom de les famílies, s’han reclamat els Estatuts de la Societat Musical d’Alginet, així com el reglament de règim interior on apareix la norma que suposadament no permet a les xiquetes optar entre falda i pantaló, ja que s’ha esgrimit, però no s’ha mostrat en quin document està reflectit. També s’ha demanat l’informe jurídic que donara suport a la seua postura, sense cap èxit: han donat la callada per resposta.

Hui, el president de la banda anuncia el canvi de la norma però també l’expulsió de les dues families de l’entitat, amenaçant amb accions legals per suposats insults i el prejudici originat a aquesta. Intersindical considera que es tracta d’una represàlia de la directiva en vengança per haver-se vist obligada a rectificar en la seua obcecació en mantenir la discriminació. Per tant, continuarem recolçant les families davant aquest nou atac.
Solament esperem que l’entitat complisca ràpidament amb les formalitats necessàries perquè es realitze el canvi de la norma discriminàtoria orige de tota aquesta indessitjable situació.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.