Plataforma d’afectades per la Hipoteca

El Consell Nacional d’Intersindical dóna suport a la ILP contra els desnonaments

L’Àrea de Moviments socials del Sindicat ve donant suport a la Plataforma d’Afectades per les Hipoteques (PAH) des dels seus inicis.

Presentació de la ILP a València, el 28 d'abril.
Presentació de la ILP a València, el 28 d'abril.
20 / 07 / 2012 | Intersindical

Intersindical treballa colze a colze amb la PAH des de la seua constitució a València

El Consell Nacional d’Intersindical Valenciana vol fer explícit el seu suport a aquesta Iniciativa Legislativa Popular i anima a tots els seus sindicats a participar decididament en la arreplegada de signatures, amb l’objectiu de col·laborar a fi de aconseguir les 500.000 signatures necessàries per a quà el Congrés dels Diputats haja de debatre la proposició de llei que ha elaborat la PAH.
La Iniciativa Legislativa Popular (ILP) es planteja tres objectius:

  • la dació en pagament,
  • la paralització dels desnonaments,
  • el lloguer social

Aquesta ILP està  promoguda per la PAH i altres organitzacions socials, i és una resposta adequada davant el terrible problema hipotecari que està patint una gran part de la població, amb més de 350.000 execucions hipotecàries en tot l’estat espanyol des que va començar la “crisis”, amb una mitja de 212 cada dia de l’any 2011, una part de les qual al País Valencià, que és la primera comunitat en execucions hipotecàries de tot l’estat.
El govern ha reconegut la magnitud de la problemàtica amb el R.D. 06/2012, de 9 de març, de “mesures urgents de protecció de deutors hipotecaris sense recursos”.  Tanmateix, aquest document és un autèntic engany perquè no resol el problema i ha generat confusió i falses esperances entre les milers de famílies. 
La Intersindical Valenciana treballa colze a colze amb la P.A.H. des de la seua constitució a València. No sols col·laboren amb la PAH, sinó que en formem part. De fet, la PAH celebra moltes de les seues reunions en la seu d’Intersindical, en el c/ Juan de Mena, i aporta recursos materials i humans des de el seu inici.

Què és la PAH?

Un espai col·lectiu que agrupa persones que no poden fer front al pagament de la hipoteca o que es troben en processos d’execució hipotecària i desnonament, i persones solidàries amb la problemàtica.

Quan apareix?

Es crea a Barcelona (2009) i a continuació s’estableixen plataformes a Múrcia, Madrid, País Valencia (abril 2011).... avui hi ha més de 60.

En quin context?

En resposta a la gravíssima problemàtica de les hipoteques que s’havia anat gestant durant els anys de bombolla immobiliària, que surt a la llum de manera dramàtica quan esclata la crisi i la gent pateix la pèrdua del lloc de treball o un fort retall dels seus ingressos.
A què nombre de famílies afecta?
Segons dades del Consell General del Poder Judicial, en el període 2007-2011, al País Valencia ha hagut 65.220 execucions hipotecàries, i a l’Estat espanyol 349.438, la qual cosa representa que cada dia 57 famílies al País i 304 a l’estat fan front a una execució hipotecària. Els desnonaments, entre 2008-2011 han sigut 35.011 i 166.716, respectivament.

La ILP

La PAH, junt a altres organitzacions, ha promogut una INICIATIVA LEGISLATIVA POPULAR PER LA DACIÓ EN PAGAMENT RETROACTIU, STOPS DESNONAMENTS I LLOGUER SOCIAL, davant la Junta Electoral Central del parlament de l’estat.
El Consell Nacional de la Intersindical Valenciana li ha donat tot el seu suport participant directament a través de la P.A:H.
El dia 28 d’abril les PAHs es va fer la presentació pública de la ILP a tot l’Estat. Al País Valencià, Intersindical Valenciana va estar-hi present, junt a un important nombre d’organitzacions polítiques, sindicals, col·lectius socials i ecologistes, i assemblees del 15M. El sindicat fa una crida a la participació massiva, amb l’objecte d’arreplegar, al menys, 500.000 signatures abans del 5 de novembre del 2012.

Com pots col·laborar?

Hi han moltes formes de col·laborar, la més directa és sent Fedatari@ i també signar i arreplegar signatures per als fedatari@s, les instruccions bàsiques per a les quals són senzilles però s’han de seguir escrupolosament
Per a donar suport econòmic: pots vendre bonos, xapes i samarretes. També participar en actes com els dos concerts (fi juny i setembre) ó comprar obres d’art, que són donacions d’artistes valencians.

Arreplegada i lliurament dels fulls de signatures a Intersindical

Tindrà 2 recorreguts:
a) a través de l’estructura orgànica dels sindicat: Secretariat i reunions de permanents o delegats. Per tant,  arribaran a la afiliació pels permanents sindicals.
b) directament, un dia a la setmana mati o vesprada, a la seu del sindicat Juan de Mena, 18, connectant prèviament amb el correu .(JavaScript ha d'estar habilitat per veure aquesta adreça de correu electrònic)
c) on line, si tens DNI electrònic a: http://mifirma.com/proposals/23

PER A SABER-HO TOT DE LA I.L.P.

 

 




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.