Plurilingüisme

ACPV, Escola Valenciana i Intersindical Valenciana estudien els criteris de millora de l’aplicació del PEPLI

30 / 07 / 2021 | Intersindical

La reunió ha comptat amb la participació de Natxo Badenes, president d’Escola Valenciana; Jaume Fullana, membre d’Escola Valenciana; Anna Oliver, presidenta d’ACPV; Toni Gisbert, secretari d’ACPV, Anna Gascon, vocal de la junta directiva d’ACPV; i Vicent Maurí i Marc Candela, portaveus d’Intersindical Valenciana.

Les tres entitats han partit per a l’anàlisi de les dades recollides per Jaume Fullana, que mostren el ventall de possibilitats de com podria quedar l’ensenyament en valencià en funció de com s’aplique el PEPLI en cada centre. Les tres entitats mostres la seua preocupació en considerar que no es garanteix la continuïtat en l’aplicació del PEPLI de Primària a Secundària en alguns IES.

A partir de l’anàlisi d’aquestes dades, les tres entitats han valorat fer una proposta a la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, sobre la introducció durant el curs vinent d’una sèrie de mesures de millora de l’aplicació del PEPLI, amb l’objectiu de garantir la consolidació i augment de l’ensenyament en valencià, de tal manera que l’aplicació del programa puga permetre arribar al ventall més alt de possibilitats.

Concretament, aquestes mesures són:

1. Criteri de continuïtat i progressivitat de l’ensenyament en valencià, de tal manera que es puga garantir la consolidació del percentatge d’ensenyament en valencià consolidat en primària.

2. Fixació  d’objectius de millora anual.

3. Dotar les plantilles de professorat suficient i augmentar la plantilla de l’assessoria de plurilingüisme.

4. Creació d’instruments de verificació i avaluació de les dades.

A més, reclamen que s’estudien les modificacions necessàries en l’aplicació de la Llei de plurilingüisme d’acord amb el nou marc establert per la LOMLOE i reclamem la implementació als centres del programa d’immersió lingüística, que és el programa que millor respon a les necessitats de l’alumnat no valencianoparlants.

Les tres entitats faran arribar aquesta proposta a la Conselleria d’Educació Cultura i Esport i ens hem emplaçat a una nova trobada al mes de setembre per a continuar el treball d’avaluació i seguiment del PEPLI, amb l’objectiu de garantir la consolidació i extensió de l’ensenyament en valencià.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.