Medi ambient

Tanquem Cofrents!

Perquè convivim cada dia amb un risc creixent

13 / 01 / 2017 | Intersindical

Salvemos Mijares, Acció Ecologista Agró, la Plataforma Per Un Nou Model Energètic, Ecologistes en Acció, Xúquer Viu, Espai Alternatiu, Intersindical Valenciana i CGT, entitats, col·lectius socials i sindicats que conformem Tanquem Cofrents, vam reactivar este dimecres, 11 de gener, esta plataforma per a advertir a la societat valenciana que, per culpa de la central nuclear, convivim cada dia amb un risc creixent. Per això, exigim el tancament de la central i mostrem el nostre rebuig a la construcció d’un Magatzem Temporal Individualitzat (MTI) a Cofrents, pas previ per a perllongar encara més el funcionament d’una nuclear obsoleta. Tanquem Cofrents i totes les demés!!! Nuclear? No, gràcies!!!

Des de la plataforma Tanquem Cofrents expressem la nostra completa oposició a la petició d’Iberdrola al Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme per a la construcció d’un Magatzem Temporal Individualitzat (MTI) a la central nuclear de Cofrents, petició que té com a objectiu acumular encara més combustible nuclear de la central que el mantingut en la piscina de la central. És evident que la construcció del MTI conduiria a un increment del risc de contaminació nuclear per a totes les comarques properes a la central, a l’augmentar la quantitat de combustible nuclear emmagatzemat en les instal·lacions de Cofrents. Este risc, a més a més, es multiplica en l’actualitat ja que, a conseqüència del Canvi Climàtic, el perill de pluges torrencials al País Valencià, i el conseqüent risc d’inundacions com les d’esta tardor, poden afectar també a les instal·lacions de la central.

Des de la plataforma antinuclear valenciana alertem que el projecte de construcció del MTI és el primer pas del pla perpetrat per Iberdrola per a perllongar el funcionament de la central més enllà de la vida útil per a la qual va ser dissenyada. Actualment, Cofrents té autorització d’activitat fins a 2021, després d’ampliar el seu permís de funcionament en 2011 durant deu anys més. Perllongar el funcionament d’una central ja envellida augmenta sens dubte el risc d’accidents i, addicionalment, implica augmentar la contaminació de les instal·lacions originals, la qual cosa convertix a Cofrents en un perill major i que creix cada dia.

Per a evitar la construcció del MTI i la renovació de la llicència de funcionament de la central més enllà de 2021, les entitats, col·lectius socials i sindicats que conformem Tanquem Cofrents hem acordat renovar la nostra coordinació i el nostre treball conjunt i iniciar una campanya d’informació i alerta a la ciutadania valenciana sobre els majors riscos als quals Iberdrola vol sotmetre a la població i a la natura del País Valencià. Així mateix també hem acordat convidar a col·laborar amb nosaltres tots els col·lectius socials i ciutadans interessats en la defensa de la salut, la qualitat de vida i la natura. Tanquem Cofrents i totes les demés!!! Nuclear? No, gràcies!!!

La plataforma tanquem Cofrents està formada per Salvemos Mijares, Acció Ecologista Agró, la Plataforma Per Un Nou Model Energétic, Ecologistes en Acció, Xúquer Viu, Espai Alternatiu, Intersindical Valenciana i CGT.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.