Manifest en defensa de la inclusió laboral de les persones amb problemes de salut mental
1. Amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental de 2024, l’OMS i els seus associats han decidit subratllar el vincle essencial que existeix entre la salut mental i l’àmbit laboral.
2. Intersindical Valenciana, ASIEM, ACOVA, ASAMEPP, NAUTAE, GAM VALÈNCIA, IMAGINAVE, CASA AMABLE i PENTAGRAMA en suport de la Federació Mundial de la Salut Mental , defensem la necessitat de la INCLUSIÓ LABORAL de les persones amb problemes de salut mental per a evitar l’estigmatització, la discriminació d’aquest col·lectiu.
3. Defensem al mateix temps que els centres de treball siguen segurs i saludables evitant l’exposició a riscos com l’assetjament i altres condicions de treball deficients que afecten la qualitat de vida en general de persones vulnerables.
4. Les entitats ací reunides exigim que els governs, les empreses i les organitzacions que representen a les persones treballadores col·laboren per a ajudar a millorar la salut mental en el treball aplicant mesures en les quals es tinguen en compte l’opinió dels propis treballadores i treballadors amb problemes de salut mental,
5. Adaptant els seus llocs de treball.
6. Donant suport a les seues demandes.
7. Evitant vulneracions de drets laborals.
8. A més considerem des del col·lectiu de Salut Mental PV la vulneració dels drets adquirits amb anterioritat davant la supressió de la compatibilitat de la pensió permanent absoluta juntament amb el dret al treball, permetent de manera intermitent percebre una d’elles.
9. Les entitats ací reunides, a més, exigim als poders públics del País Valencià que implementen les mesures i acords adoptats en matèria de salut mental com el Pla de Salut Mental 2024-27 posant l’accent principalment en la inclusió laboral d’aquest col·lectiu.