Marxes 22-M

21M: tornem a Madrid

19 / 02 / 2015 | Intersindical

Les Marxes de la Dignitat han acordat tornar a les carreteres i a Madrid el proper 21 de març de 2015. Aquest és un moviment assembleari i horitzontal en el que participen nombroses organitzacions socials, polítiques i sindicals i persones a títol individual que treballen per transformar aquest sistema tan injust en el que vivim. Un sistema capitalista que explota i empobreix a la majoria de la població mentre que una minoria s’enriqueix a costa del nostre treball.

Les Marxes de la Dignitat es van constituir en 2013 davant la falta d’un programa de lluita i de les polítiques de diàleg socials practicades per les organitzacions sindicals majoritàries que tants perjudicis han causat la classe treballadora. Per aquest motiu, persones i organitzacions ens vam reunir a la parròquia de San Carlos Borromeo de Vallecas (Madrid) per consensuar unes reivindicacions unitàries i un pla de lluita per aglutinar els sectors més combatius i transformadors de l’estat espanyol.

Intersindical Valenciana és una de les organitzacions promotores de les Marxes de la Dignitat des del primer moment. En estiu del 2013 vam començar a treballar, junt a altres entitats, per constituir un moviment unitari que fera front a les polítiques antisocials dels governs. Des d’aquell moment fins ara hem estat treballant per aconseguir-ho.

Sota el lema pa, treball i sostre, durant el mes de març de 2014 es van omplir les carreteres de persones que caminaven cap Madrid i el 22M més d’un milió de persones van ocupar els carrers de Madrid de dignitat. Des d’aleshores s’han fet moltes accions coordinades per aquest moviment i ara s’ha decidit una nova programació de lluita que es concreta en: el 21M tornar a ocupar Madrid; el Primer de Maig fer manifestacions unitàries a totes les ciutat i pobles i el 22 d’octubre convocar una Vaga General social, ciutadana i laboral.

El proper 21 de març es tornaran a omplir els carrers de Madrid de persones de tots els territoris. Aquesta vegada s’ha decidit afegir al lema de “pa, treball i sostre” altres reivindicacions. En concret: no al pagament del deute il·legal, il·legítim i odiós; dret a una vivenda per a totes; ocupació digna amb drets; renda bàsica; serveis públics per a totes les persones i no al TTIP.

Des de la Intersindical Valenciana fem una crida a la nostra afiliació i militància i a totes les persones per treballar per aconseguir que la mobilització del 21M siga un èxit com ho va ser la feta el 22M. Per això, cal que doneu suport a les assemblees de les Marxes de la Dignitat de les localitats i comarques i acudiu a Madrid eixe dia.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.