28N: Vaga unitària a Correus

Intersindical Valenciana, LAB, ESK, ELA, CGT, CNT i SiPcte convoquen una vaga unitària per reclamar un conveni just i un servei de correus públic

27 / 11 / 2022 | Intersindical

El col·lectiu postal inicia el 28 de novembre la primera de les vagues convocades per pressionar la Directiva de Correus en el marc de la negociació del IV Conveni Col·lectiu, alhora que dirigeix a les institucions de què depèn Correus la demanda d’assegurar el futur daquest servei públic bàsic. Les mobilitzacions són unitàries i impulsades per Intersindical Valenciana, CGT, LAB, ESK, ELA, CNT i SiPcte.

Al centre de les reivindicacions destaquem:
-la cobertura real de totes les places estructurals que possibilitin oferir un servei de qualitat a la ciutadania
-la inclusió de la clàusula de revisió salarial per vincular els sous a l’IPC
-la instauració de les 35 hores setmanals que equiparés tota la plantilla, i
-la reinclusió de tot personal de Correus a l’EBEP (estatut bàsic de l’empleat públic).

Al País Valèncià, per exemple, s’han destruït nombrosos llocs de treball i es queden altres sense cobrir (arribant al 40% en algunes unitats), i s’han tancat oficines. A aquesta pèrdua de personal i d’oficines per atendre la ciutadania, se suma la precarització de les condicions laborals, amb salaris devaluats que es queden molt a prop de l’SMI, un alt grau de parcialitat i una pressió constant a la plantilla traduïda en diverses denúncies per assetjament laboral . No podem oblidar que elservei públic de correus té entre les seues obligacions tasques tan transcendents com la de lliurar citacions mèdiques i quirúrgiques, i en alguna ocasió cal assistir amb estupor al lliurament de citacions amb dates vençudes. Aquest fet és inadmissible tant des del punt de vista moral com jurídic, ja que s’està infringint la llei i vulnerant el dret de la ciutadania a un servei postal universal de qualitat a preus assequibles, d’acord amb la normativa europea i estatal d’aplicació de la Llei 43/2010.

També s’hi inclouen demandes d’índole institucional com l’augment de la partida pressupostària per a la prestació del Servei Postal Universal (SPU) –que s’ha anat retallant any rere any fins a caure als 110 milions actuals– i la reinclusió de tot el personal de Correus a l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic (EBEP) del qual van ser exclosos de forma vergonyosa el 2007. El resultatd’açò ha estat la precarització progressiva tant de les condicions laborals com del servei públic que es mereix la ciutadania.

Pressionant en èpoques de màxim impacte productiu i mediàtic (Black Friday, Cyber Monday, Nadal i Reis) es busca la consecució de mesures que són absolutament necessàries. El 28 de novembre n’hi ha convocada una concentració a la ciutat de València, al carrer Sant Vicent 175, de 12 a 14 hores. Sota el lema “Per un Conveni just, per un futur públic per a Correus”. Fem una crida a tota la plantilla a secundar la vaga i les mobilitzacions i a la ciutadania a donar suport a la defensa d’un servei públic fonamental per a la societat.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.