Intersindical Valenciana i LAB reafirmen la seua lluita conjunta per la classe treballadora

Els dos sindicats s’han reunit a València

07 / 07 / 2022 | Intersindical

Intersindical Valenciana i el sindicat basc LAB s’han reunit a València. La reunió forma part de la sèrie de contactes amb partits polítics, sindicats i organitzacions socials que la Intersindical Valenciana està duent a terme després de la constitució del nou secretariat en el congrés d’Alboraia. LAB és un sindicat sobiranista amb implantació a Euskal Herria. Després de molts anys de treball dur i constant, en l’actualitat LAB és la segona força sindical basca, amb vora el 20% de representatibitat de la classe treballadora. El model organitzatiu sindical de LAB és diferent del de la Intersindical Valenciana. No obstant això, hi ha bona sintonia entre les dos formacions i coincidència en objectius i estratègies.

La reunió va servir per compartir experiències de lluita que permenten el creixement dels dos sindicats. Es va acordar, també, establir canals de col·laboració per tractar de construir un moviment sindical més ample a nivell estatal i internacional, en què puga integrar-se tot el sindicalisme de classe, alternatiu i combatiu. En aquest sentit, els dos sindicats consideren fonamental adaptar-se als nous temps, ja que el món del treball està canviant. D’altra banda, tant Intersindical Valenciana com LAB van coincidir que gran part de la responsabilitat del desprestigi que pateix el moviment sindical la tenen els grans sindicats per apostar per la concertació sense tindre en compte els interessos reals de la classe treballadora. Es va parlar, a més, de diversos col·lectius com ara les treballadores de la llar, que s’han organitzat. LAB, de fet, ha obert una secció sindical de treballadores de la llar i les cures.

Tot açò dins d’un context general d’increment salvatge dels preus i d’incertesa, que sembla que s’incrementarà en la pròxima tardor. Caldrà mobilitzar-se de nou perquè no siguem els de sempre els que paguem els plats trencats.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.