Intersindical valenciana participa en el Dia del Justícia d’Aragó

També es va celebrar el 20 aniversari del sindicat aragonés OSTA, una commemoració que es va aprofitar per a celebrar una trobada sindical amb diverses organitzacions de tot l’estat.

23 / 12 / 2022 | Intersindical

El 20 de desembre de 1591, per ordre del rei Felip II (Felip I d’Aragó), va ser decapitat Joan V de Lanuza “el mosso”, Justícia d’Aragó, garant del dret aragonés. Cada 20 de desembre, en record d’aquella execució del Justícia, el sindicat aragonés OSTA organitza actes de record i homenatge a aquest il·lustre home que protegia la Justícia del poble, enfront dels abusos de la noblesa i la corona. Intersindical valenciana, convidada per OSTA, va participar enguany per primera vegada en l’ofrena floral que cada any es fa en el monument situat en la Plaça d’Aragó de Saragossa.

Després d’aquesta commemoració, van tindre lloc els actes del 20 aniversari del sindicat aragonés OSTA en què, a banda del nostre sindicat, van participar: ELA-STV d’Euskal Herria, la Intersindical de Catalunya i la CIG de Galiza. En primer lloc es va projectar l’interessantíssim documental “Un home sense mes” sobre la vida de José Antonio Labordeta. A continuació, es va celebrar una trobada sindical en què les organitzacions presents van analitzar l’actualitat sindical i social. Les cinc organitzacions consideren que l’acció sindical dels pròxims mesos ha de centrar-se, principalment, en les següents qüestions:

-Exigir unes pujades salarials que garantisquen el poder adquisitiu de les treballadores i treballadors.

-Incrementar el salari mínim en la línia que marca Europa. És a dir, que almenys supose el 60% del salari mitjà.

-Rebutjar la modificació del codi penal, que agreuja les penes i criminalitza les mobilitzacions socials amb la creació del nou delicte de “desordres públics agreujats”.

-Exigir que aquest govern complisca amb el seu programa i derogue per complet la Reforma Laboral i la Llei Mordassa i altres lleis repressives.

-Implantar un marc de relacions laborals propi en cada territori.

-Reclamar un sistema impositiu veritablement progressiu. Que siguen la banca, les grans empreses i les rendes altes, les que aporten els recursos econòmics necessaris a l’estat per a poder atendre l’emergència social que patim.

D’altra banda, els 5 sindicats van condemnar la vergonyosa actuació de la majoria conservadora del Tribunal Constitucional, a la qual sembla que li val tot per mantindre els seus privilegis, la seua visió sectària de la societat i per a protegir corruptes i poderosos.

La jornada va finalitzar amb el compromís de continuar treballant en defensa dels interessos de la classe obrera.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.